reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Czy ten test jest pozytywny? Wątek zbiorczy

Nie chodzi mi że uważam że to problem tylko chyba dobrze by było jak by lekarz mi to powiedział, a przez 4 lata nawet o tym nie wspomniał

reklama
Dziewczyny czy 3 dni przed @ test o czulosci 10 może wychodzić rano negatywny ??czy już lepiej się nie łudzić ze może będzie dzidzius

Dziewczyny czy 3 dni przed @ test o czulosci 10 może wychodzić rano negatywny ??czy już lepiej się nie łudzić ze może będzie dzidzius
3 dni przed @ nie wiele mówi. Do 14 dni po stwierdzonej owulacji test powinien być pozytywny. Jak nie masz potwierdzonej owulacji USG to poczekać 2-3 dni po spóźnionym okresie. Zakładając, że masz regularne cykle

Nie chodzi mi że uważam że to problem tylko chyba dobrze by było jak by lekarz mi to powiedział, a przez 4 lata nawet o tym nie wspomniał

Często dziewczyny dowiadują się o tyłozgięciu dopiero w trakcie ciąży, to kompletnie nie wpływa na starania, a nie zawsze chyba ta się to zauważyć. Nie mniej jednak jeżeli chodzisz do lekarza od 4 czy tam 2 lat, a jednocześnie nawet nie wiesz jakie suple bierzecie to nie brzmi to optymistycznie.

Dziewczyny pytały już kilka razy o badania, a też Twoja odpowiedź jest lakoniczna. Z badań powinnaś mieć zrobione przynajmniej: estradiol, LH, FSH, prolaktynę, testosteron (wszystko 3 dniu cyklu), progesteron (7 dni po owulacji), TSH, FT3, FT4, AntyTPO, AntyTG, USG tarczycy, krzywą glukozy, krzywą insuliny, witaminę D, witaminę B12, homocysteinę, kwas foliowy, żelazo, ferrytynę, AMH, jeszcze z testDNA mutacje.
Twój partner powinien mieć badanie nasienia najlepiej z fragmentacją.
I przed wszystkim porządny monitoring bo może w ogóle owulacje nie występują.

Myślę, że po takim czasie starań suplementy czy dieta nie są priorytetem, ale wiadomo nie zaszkodzą. Od diety masz Akademię płodności, a o suplach jest sporo na forum

Często dziewczyny dowiadują się o tyłozgięciu dopiero w trakcie ciąży, to kompletnie nie wpływa na starania, a nie zawsze chyba ta się to zauważyć. Nie mniej jednak jeżeli chodzisz do lekarza od 4 czy tam 2 lat, a jednocześnie nawet nie wiesz jakie suple bierzecie to nie brzmi to optymistycznie.

Dziewczyny pytały już kilka razy o badania, a też Twoja odpowiedź jest lakoniczna. Z badań powinnaś mieć zrobione przynajmniej: estradiol, LH, FSH, prolaktynę, testosteron (wszystko 3 dniu cyklu), progesteron (7 dni po owulacji), TSH, FT3, FT4, AntyTPO, AntyTG, USG tarczycy, krzywą glukozy, krzywą insuliny, witaminę D, witaminę B12, homocysteinę, kwas foliowy, żelazo, ferrytynę, AMH, jeszcze z testDNA mutacje.
Twój partner powinien mieć badanie nasienia najlepiej z fragmentacją.
I przed wszystkim porządny monitoring bo może w ogóle owulacje nie występują.

Myślę, że po takim czasie starań suplementy czy dieta nie są priorytetem, ale wiadomo nie zaszkodzą. Od diety masz Akademię płodności, a o suplach jest sporo na forum
tak mamy te wszystkie badania i mam je w domu w teczce, chyba tylko bez fragmentacji nasienia .nie musze od tak pamiętać jakie suplementy i leki biorę, moze mi akurat wypaść z głowy to raczej nie zbrodnia..

Monitoringu jeszcze nie miałam robionego ale robię testy pwu a 7 dni po progesteron i na jakiś 7 ma 1 nie miałam albo miałam bardzo słaba owu po nowym roku idizmey z parterem najpierw znowu na badanie a potem z wynikami do andrologia z osta ich badań wynika że się polepszyło. Po tym pewnie pójdzie na monitoring

dziewczyny, a ten monitoring to kiedy robic? i ile razy? u mnie np cieżko dostac sie do ginekologa a co dopiero chodzi codziennie jak ma sie przypuszczalnie owulacje...

Ostatnia edycja:
reklama
6081B684-6F96-410A-9B16-15949A3D158F.jpeg

Do góry