reklama

Dieta Maluszków

reklama
Ja piersią karmię, Lena ma już 4 miechy z hakiem, więc jakiś gluten powinna dostawać? Lekarz nic nam o tym nie powiedział.
Kici - proszę o więcej info:-)
elvie - no to już możecie wprowadzać co drugi dzień pół łyżeczki glutenu. możesz np kupić jabłuszka gerber z kaszką manną, albo kaszke manną podawać w butli ze swoim odciągniętym mlekiem :-) tak jak dziewczyny mówiły, że jak nie będzie żadnej reakcji alergicznej wtedy zwiększyć możesz porcję glutenu.

z tymi lekarzami tak jest jak sie samemu nie zapyta o cos , t nic nie powie nie doradzi

no dokładnie... my mamy fajną pediatre, ale faktem jest, że też sama ją musiałam pytać, a to o zmianę mleka na receptę, na to HA no i kiedy możemy przejść na zwykłe mleko... no i jak wprowadzać nowe pokarmy... a to czego nie dowiedziała się od niej to od położnej środowiskowej się mogę przez telefon zapytać bo mam bardzo fajną u siebie.

tak tu czytam i czytam i czytam.....i.....wymięklam....podałam synciowi wczoraj młodą marchewke z ziemniakiem. No, cóz ok 3 łyzeczek zjadl, ale poki co fanem tej potrawy nie jest;-)

Teraz przez tydzien powinnam to podawac tak? i jak bedzie ok to za tydzien moge np. jzbłuszko, lub ziemniora z czyms innym???...hehe dylematy:-)

tak tu czytam i czytam i czytam.....i.....wymięklam....podałam synciowi wczoraj młodą marchewke z ziemniakiem. No, cóz ok 3 łyzeczek zjadl, ale poki co fanem tej potrawy nie jest;-)

Teraz przez tydzien powinnam to podawac tak? i jak bedzie ok to za tydzien moge np. jzbłuszko, lub ziemniora z czyms innym???...hehe dylematy:-)

ja nową rzecz po podaniu pierwszej marchewki dałam po 3 dniach i były to naturalnie jabłuszka :-)

ja zrobilam tak:
3 dni marchewka
3 dni jablko
3 dni marchew-jablko
3 dni marchew-ziemniak
potem wszystko co wyzej na zmiane
a od dwóch dni dodalismy banana w postaci kaszki na kolacje
młody zjada przepisowe 150ml o 18:30 potem o 19 kapiemy po kapieli cycowanie i lulu
oczywiscie i tak sie budzi okolo 23 na szamanko :)
teraz zastanawiam sie nad czyms nowym
moze szpinak ? hmmm

To i tak sporo. Ja zaczelam od ziemniaczka wymieszanego z moim mleczkiem, to nawet lyzeczki nie zjadla. Krzywila sie na maxa, ale przynajmniej nic nie wyplula.

reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry