reklama

Dieta mamy karmiącej

reklama
icak ja robiłam pomidorową z koncentratu, położna mi mówiła że bezpieczniej (chociaż normalnie zawsze robiłam z pomidorów). Ale spróbuj. Jak nie spróbujesz to się nie dowiesz czy możesz:)

potwierdzam porzeczki agres borówki jagody można tak mowila mi położna :-)

ja mam za to iny problem dietkowy mam anemie i do tgo wysoki poziom cholesterolu i tłuszczu we krwi...ironia co?? O_o na zabiedzoną nie wyglądam...ale nie wiem co powinnam jesc zeby z jednej strony anemie wyleczyc a z drugiej cholesterol obniżyć
moj maz mial ten sam problem rozwiazal go witaminami
icak a dlaczego nie mozesz mleka?

a ja dziś zaszalałam i zrobiłam żurek. Stwierdziłam, że to przecież maka razowa, a chleb razowy jem codziennie. Myslicie, że kwaśny smak ma jakieś znaczenie? Strasznie jestem ciekawa co wyniknie z tego mojego dzisiejszego obiadu...

Nadzieja:) [B pisze:
icak[/B] a dlaczego nie mozesz mleka?

Hania ma straszne kolki i pediatra kazała mi wykluczyć z mojej diety mleko i wszystkie jego pochodne, bo mała może mieć nietolerancje mleka krowiego

pomidorówa zjedzona, Hania krzyczy jak zwykle wiec i tak sie nie dowiem czy szkodzi czy nie

trasiu powodzenia w trawieniu żurku, niech i Marysia go przyswoi

Ostatnia edycja:
icak dzięki:)

Marysia żurek zniosła chyba spokojnie. Trochę marudziła ale nie z powodu brzuszka, nie dostrzegłam żadnego prężenia więc zakładam że to z innego, niewyjasnionego powodu. Gorzej ze mną, jakoś niedobrze mi po tym żurku... :)

dziewczyny a jakie warzywa i owoce surowe jecie?
Jabłka na przykład?
Bo ja sie ich boje jeść położna powiedziała mi ze Mateusz moze mieć po nich zielone kupki. A ja tak lubie jabłka...

kati z surowych póki co jem arbuzy tylko-nie moge sie im oprzeć i codziennie jem sporą porcje :-) jutro mam w planie spróbować ogórka zielonego z działki, więc powinno byc samo zdrowie.
Dziewczyny już wspominały o wielu innych owocach i warzywach, więc wybór jako taki jest.

reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry