• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

Dieta naszych dzieciaków :) mniam mniam

Nie wiem czy kurczak jest alergizujący- nam alergolog "pozwoliła" dawać własnie kurczaka, indyka i królika.

Co lekarz to inna opinia:-D Mojej koleżance lekarka zabroniła właśnie kurczaka, bo uczula:eek:

Olga mało pije - chyba 50ml nie uzbiera się za cały dzień. Miki miał tak samo, za to teraz niezły z niego "pitek" ;-)

reklama
No własnie ja też słyszałam że kurczak alergenów ma duzo, ale jak zaczne jej gotować to gdzie ja królika znajdę:baffled:
dlatego musimy przetestować bardziej dostępne mięska .....

moja za to nauczyła się dużo pić, ale za mineralką nie przepada. Muszę ją i do tego przekonać. Jak narazie to daję soczki rozcieńczone i herbatki z większą niż na opakowaniu podają ilością wody. Może do mineralki też dojdziemy bo kiedyś pić nie chciała ale dawałam tak po kilka łyków przed i po jedzeniu i tak się jakoś przyzwyczaiła że teraz to potrafi 100 ml wypić nieraz za jednym zamachem:tak::tak::tak::tak:
Kupiłam jej super kubek niekapek Tommee Tippee i nie wiem chyba z grzecznościu wypiła pierwszy raz a jak za drugim razem chciałam zapodać to zrobiła taką smutną minkę i nie chciała pić, więc mama skwapliwie kubeczek schowała i taka jego kariera:-(:-(:-( za miesiąc spróbujemy znowu:tak::tak: albo sama zacznę z niego pić bo tak mi sie podoba:-D:-D:-D

Post - moja też mineralkę tak sobie, soczki herbatki też więcej rozcieńczam.
Moja wypiła około 200 ml na dzień i bardzo mnie to cieszy, kiedys ledwo 20 ml piła.

Jutro jade do alergologa i zapytam o tego kurczaka, bo może ja coś źle zapisałam:sorry:
Kuba do niedawna wogóle nie pił, a teraz 3 butle po 150 idą:tak:herbatek na nie wolno więc daje mu rozcieńczone soczki (40ml soku, 110 wody):tak:

Marcik mojej koleżanki córa też zaczęła gardzić jak miała kila miesięcy i lekarz jej powiedział żeby dawała inne napoje a mleko zastąpiła jogurtami , danonkami itp.
Także nie martw się. Zresztą może Kuncek ma taki dzień , że nie chce za bardzo jeść. Albo może mu zęby dokuczają. Jutro na pewno będzie lepiej..

reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry