• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

Dieta naszych dzieciaków :) mniam mniam

jogutry????? dla maluchów????????????????/
z jakiego mleczka?????????/
Oświećcie mnie plis:-):tak:
deserki mrożone pychotka:tak:
dzisiaj robię buraczkową:tak:zupkę, zobaczymy jak się przyjmie:tak:

reklama
Są chyba takie misiowe jogurty jakieś, kiedyś widziałam od 6 mca.
U nas kleik kukurydziany plus jabłka, morele i winogrona pycha...ale dzis zrobiłam kleik na wodzie, Wy jak robicie? Wiem że na opakowaniu pisze że na mleku, ale na wodzie jakis taki lepszy mi sie wydał.....

jogutry????? dla maluchów????????????????/
z jakiego mleczka?????????/
Oświećcie mnie plis:-):tak:
deserki mrożone pychotka:tak:
MISIOWY JOGURCIK

opis produktu

Pierwszy jogurcik stworzony dla niemowląt. Naturalnie owocewe smaki, kremowa i gładka konsystencja Misiowego Jogurcika sprawia, że posmakuje on nawet najbardziej wymagającym niemowlętom. Specjalny proces produkcji sprawia, że nie wymaga on przechowywania w lodówce, dzięki czemu ma zawsze odpowiednią temperaturę do spożycia. Wzbogacony w wapń - przyczyniający się do budowania mocnych kości, magnez - konieczny do prawidłowego funkcjonowania układu nerwowego, witaminę B2 - niezbędną do prawidłowego wchłaniania żelaza.

U nas codziennie około 10 idzie 150ml mleka (bebilon 1), 4-5 łyżek kleiku kukurydzianego i cały (a czasem więcej) słoiczek deserku. Buzia się zazwyczaj sama otwiera:-D:-D:-D Codziennie staram się dawać inny deserek - wczoraj było jabłuszko ze słodką marchewką Bobovity, a dzisiaj krem z jabłek i suszonych śliwek Gerbera. Posiłek wchłonięty i popity:tak::tak::tak: Ja z tym piciem to jakaś konserwatywna jestem. Cały czas rozcieńczam soczek Bobovity z winogrom, rumianku i kopru włoskiego wodą mineralną Na chwile obecną daję 100ml minerałki i 20 ml soczku. W przyszłym tygodniu jadę proporcje 110/10, a potem spróbuję samą mineralną.

Robię kleik na mleku, bo od wczoraj eliminuję środkowe karmienie cycuchem. Pediatra zaleciła 3 mleczne posiłki dziennie, wiec oprócz mleczarni rano i wieczorkiem, jest jeszcze kleik na mleku, a czasami wieczorem jeszcze kaszka też na mleku. Jest git:-D:-D:-D Na razie wyjadamy kaszkę Bobovity z malinami, ale w pogotowiu jest już Hipp mleczno-zbożowa z jabłkami.

W okolicach 13-14 czeka mnie walka z zupką:tak: Trzymajcie kciuki:-D

Ostatnia edycja:
No my mleczko też pijemy często, zupka około 13:00 jest popijana jeszzce około 100 ml mleka, potem około 17:00 mleko, około 20:00 mleko i nad ranem mleko około 05:00-06:00. Więc deserek rano robimy bez mleczka, a mam zamiar ten deserek jej przenieść na około 17:00 a rano na śniadanie dać kaszkę, wypróbujemy w przyszłym tygodniu jak jej będzie szło jedzenie. I wtedy kaszka na mleku....

reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry