• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

Dieta naszych dzieciaków :) mniam mniam

magdzik_w nie musisz dziękować za ten wspaniały pomysł ;-)Ja parę dni temu nawet dolałam herbatki która mi została z dnia i kaszka też została zjedzona. Mimo że ta moja pani pediatra nie za mądra to w tej kwestii miała rację. Także niech Julka jutro też ze smakiem zje kaszkę.

Moje dziecię dzisiaj będzie jadło " Domowe ragout z indykiem " w składzie tego jest : marchew,ziemniaki,pomidor ,woda,mięso z indyka,ryż,por,seler,olej sojowy,pietruszka.
A z tymi kawałkami w słoiczkach to nie jest tak źle . W tamtym tyg. Adaś jadł rosołek i bez problemu to zjadł.

Ostatnia edycja:
reklama
Ja dawałam łyżeczką i lekarka kazała mi to traktować jako posiłek np zamiast deserku.Pamiętaj Andula że tam w przepisie jest stanowczo za dużo mąki ja na 150ml daje łyżeczkę małą

A może z tą mąką to zależy od producenta, ba ja daję 1 łyżeczkę na 100 ml soku i jest naprawdę fajny kisielek - niezbyt gęsty, ale też nie za rzadki:tak: Ja daję kisiel jako deser, czyli w okolicach godziny 16. Podaję łyżeczką. Z resztą wszystko oprócz picia podaję łyżeczką.

Kurka, u mnie od paru dni cyrki przy śniadaniu....nie wiem co jej sie stało z tym jedzeniem, caly dzień je ok tylko to śniadanie....dawałam wczesniej jej sinlac, kleik kukurydziany z derserkiem i było ok, zjadała naprawdę sporo. A od soboty koszmar, po paru łyzeczkach czegokolwiek jest płacz, łzy w oczach, a jak podaje łyżeczke to sie trzęsie i otwiera dzioba, tylko jedzenie znajdzie sie w buzi i jest krzywienie sie i płacz.....nie kumam, pomyślałam że moze za sycące lub gęste daje to śniadanie i dzis był sam deserek i to samo...:wściekła/y::wściekła/y::no: szlag mnie trafia:wściekła/y::wściekła/y: myślałam że może za wczesnie jej daje śniadanie, ale jeszcze tydzień temu po 09:00 juz było marudzenie i jadła tak 09:15-09:30...a teraz jej daje około 10:00. wczesniej pije butle mleka 150 ml około 05:00 - 06:00 rano - to ma około 5,6 godz przerwy.....
jutro próba z kisielem....może to jej podpasuje.
a może mleka jej nie dawać tak rano tylko wodę i dopiero śniadanie około 09:00??? tylko wtedy będzie jadła 4 posiłki na cały dzień a to chyba za mało:confused::baffled:

Pabla - a może to po prostu gorszy okres??? Może te sławetne zęby? Przecież jak byłaby bardzo głodna, to na pewno by zjadła:tak::tak::tak: Wydaje mi się, że trzeba próbować - dokładnie tak jak robisz. Może trochę przesunąć porę, może dać rano trochę mniej mleczka??? Na pewno wszystko się unormuje:-)

Hej:))
Z moim Igorkiem było to samo, pluł wszystkim, kaszka była be, mleko be:)) wogule butelki nie uzywałam od 4 miesiaca tylko łyzeczką karmiliśmy się, ale jak nie chciał jeść to na siłę też nie przymuszałam mu:)) po pewnym czasie się to zmieniło i wszystko wruciło do normy:)) dziś ma 2 latka i 10 miesięćy a i apetyt a i owsze,:)) pozdrawiamy Was mamy:))
menubar.png
» Zobacz nowe suwaczki: ślubne i dziecięce
200603084962001233135519.png

reklama
Kochana wydaje się, ze to może żąbki Twojej niuni będą szły :-) dziąsełka bolą i dlatego mała nie ma apetytu:))

20051231310117001233135890.png

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry