• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

Dieta naszych dzieciaków :) mniam mniam

dzieczyny, dzięki...czyli moja je właściwie normalnie, nie ma co panikować że za mało posiłków stałych.
Liwus - widziałam tą kaszkę w rosmanie ale dotarło do mnie ze jest ona na mleku, a my pijemy pepti więc jak kupowałam kaszkę to zwykłą ryzową do zrobienia na mleku.
Więc dajemy sobie spokój z kaszkami. Kupiłam bobofrutę i będę jutro robić kisielek:-)
Kupiłam też jakieś cuda-wiadnki - złocisty rosołek, indyk w pomidorach....och, jakie pyszności, młoda jeszcze pomidorów nie próbowała, spróbujemy za tydzień podać.

reklama
Pabla pomidory bardzo uczulają to uważaj

Moja Olka była na Pepti, pomidorów nie mogła, i ją uczulały, a potem spróbowałam i tylko kncentrat z Pudliszek był oki, wi.ęc stosujemy do teraz

Ostatnia edycja:
U nas dzień wygląda tak
7-8 cycuś
10/11 cycuś
13/14 obiadek (teraz już zjada cały słoiczek 190 gr ale widać że jest bardzo najedzony)
17/18 deserek (słoiczek 130 gr)
20.30/21 moje mleczko odciągniete z dodatkiem odrobiny kaszki (ryżowa z bananami )albo sinlaku
no i w nocy jeszcze je:dry:
Pabla też mam takie słoiczki, czy ty to małej miksujesz?bo Kuba nie da rady zjeść takich kawałków:dry:więc ja mu to blenderem miksuje, kurcze nie wiedziałam ze słoiczki po 6 miesiącu są z kawałkami warzyw:szok::szok::szok:no wiec musze mu je rozdrabniać bo się dławi:happy:

Kicrym Mis pierwsze dwa sloiczki z kawalkami warzyw tez nie byly zaakceptowane krztusil sie mial odruch wymiotny troszke zmiksowalam ale niewiele po 3 sloiku sie przyzwyczail i juz je normalnie.

Ostatnia edycja:
Sylcia - wiem ze uczulaja, dlatego 1 słoiczek testowo kupiłam...
Kicrym-kurcze nie wiedziałam że tam są większe kawałki......hmm, to poczekam aż blender będę miała z ich otwarciem, bo jak nie będzie chciała zjeść to wtedy zmiksuje. Dzięki za info.

A u nas dzien wyglada tak:
Miej wiecej do 12 cycek na zadanie
12 kleik ryzowy na mleku(150ml)i pol sloiczka deserku
16 zupka maly sloiczek(130ml) herbatka ok 100ml ale nie zawsze
20mleczko 210ml i 7 lyzeczek kleiku
miedzy zupka a wieczornym mlekiem cycus ale nieraz wytrzymuje bez.W nocy za zwyczaj nie jada dopiero nad ranem 5-6 ostatnio jadla o 9(sukces)

Nononono, jak na niejadka to niezła porcja:-D Florka na szczęście mimo choroby apetyt ma, ale jeśli chodzi o kaszki to na razie i Bobvita i Nestle są bueee:baffled: Może spróbuję z tą Rossmanowską skoro zachwalacie? Kisiel też tylko jeden przeszedł, a teraz już nie bardzo, ale myślę też, że ona ma już stres na jedzenie, bo nigdy nie wiadomo, czy mama nie wpycha wstrętnego syropu, więc popróbujemy jeszcze z nowościami, jak wyzdrowieje.

U nas wygląda tak ok 6-7 cycuś mamusi
ok 10-11 kaszka
ok 14-15 zupka
ok 17 deserek czyli jakieś owoce lub kisiel
ok 19.30-20 moje mleko lub kaszka na noc.
W nocy tez jeszcze je.
Kurcze to ja nie wiedziałam ze w tych słoiczkach po 6 miesiącu sa kawałki warzyw,w takim razie się jeszcze wstrzymam

reklama
Jesteście boskie:tak::tak::tak: Moje koleżanki z forum:-D:-D:-D Pisałam, że Jula za kaszkami nie przepada. Ktoś napisał o małym oszukaństwie polegającym na dolewaniu soczku lub herbatki do powyższych. Podeszłam do tego dość sceptycznie, bo Julka to Julka i jak nie, to nie:tak: Dodałam około 100 ml soczku bobo frut (został mi po wczorajszym kisielu) i co??? I cała kaszka poszła do brzusia w trymigi:szok::szok::szok: Jestem w szoku:tak::tak::tak: Na razie składam to na karb przypadku (paskudna pesymistka ze mnie):happy: Jutro znów spróbuję tyle, że soczku dam mniej. Taki szacher-macher i może coś z tego będzie:-D:-D:-D Oj, oj, jak fajnie;-) Może jutro też się uda? Martwi mnie tylko to, że takie to proste, a wpaśc na to tak trudno. No cóż: to na pewno jeszcze ciągnąca się demencja poporodowa:baffled: Pozdrawiam:tak::tak::tak:

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry