reklama

Dieta odchudzająca starającej

reklama
dziewczyny a powiedzcie mi jakie porcje mam szykowac sobie bo nie znalazłam nic w tym temacie :(

teraz ci napiszę to, co w tej diecie jest najfajniesze- jesz ile chcesz!! nie musisz kontrolować ani ilości, ani czasu spożywanych posiłków!! oprócz dań, które od razu są zalecane na kilka razy- np. sernik dla samej siebie musisz mieć na 4 dni/razy. po prostu nie możesz w jeden dzień zjeść więcej niż 1/4. albo dania z mąką kukurydzianą. też jest ograniczona ilość- wszystko w przepisach. wszystkie te "podstawowe" artykuły możesz jeść w każdej ilości :tak: a otręby to maks 3 łyżki dziennie (2 łyżki owsianych i 1 łyżka pszennych). :-D

BUNIA- dziekuje-jet smaczne:tak:
SORBUS- to zalezy ile potrzebujesz jesc-to jest taka dieta gdzie nie chodzi sie glodnym-jesz kiedy chcesz i ile chcesz ale tylko produkty z listy.ja nie wiem co to glod;-)i proponuje jesc powli-grysc dokladnie.
pic 1,5 l wody niegazowanej i oprocz tego herbata ,kawa,herb.zielna do woli:tak:

no t jestem najedzona,teraz kawa i za godzine jade po Domisia:)):-)

- czyli tak moge jeść posiłków ile chce tak ??
- moge łączyć np drób z jajkami czy smietaną ?? ?? wiem brzmi paskudnie ale chodzi mi o zasade
- czy kawe z mlekiem moge pić ??
- i co oznacza proteinowy czwartek bo mam z tego zrezygnowac

czy te otręby sa musowe ?? z czym to jecie mozna np z jakims jogurtem ??

kurcze strasznie skomplikowane te posiłki - co ja w pracy moge jesć ???

Ostatnia edycja:
możesz pić kawę z mlekiem, ale odtłuszczonym (nie wiem czy może być, ale jest mleczko do kawy light z magnezem)
możesz dowolnie łączyć dozwolone produkty
a proteinowy czwartek to dzień w ostatniej fazie dietki- kiedy już można jeść normalnie, bez diety, robi się jeden dzień proteinowy, czyli oparty na zasadach I fazy. i tak do końca życia, żeby utrzymać wagę. ciebie to nie dotyczy bo masz inne zasady dietki, więc możesz to zlać ;-)

mleko też moge tłuste bo pisało ze nabiał odtłuszczony mam zastąpić tłustym

tylko pliss podajcie mi jakies proste przepisy ja nie mam kiedy gotowac zbytnio :(

no to macie teraz co chciałayście 100 pytan do ....:-D:-D:-D

sorbus- SMIETANY NIE WOLNO;-)a poza tym tak jak pisala Bunia:tak:ja pije kawe z 1,5 % mlakiem-przeczytalam w ksiazce,ze mozna stosowac produkty(sporadycznie) do 4% tluszczu.

czwartek narazie sobie odpusc
a otreby sa smaczne-ja je dodaje do jogurtu,do placuszkow otrebowych i do placuszkow z tunczykiem a wczoraj obtoczylam w nich piers z kurczaka-pyszna panierka:tak::-):-)

kochana z nami nie zginiesz:tak:

acha- no chyba że tak ;-)
sorbuś- masz pliki z przepisami też :-) no a pozatym - użyj wyobraźni!! ja jak narazie głównie na niej się opieram ;-)

reklama
Cze dziewczyny!
Ale mnie przeziebienie rozklada... Nie moge sie skupic, aby wszystko przeczytac...:no:

A dzisiaj tez na obiad rybka, a na kolacje chyba te placuszki z tunczyka - w koncu piatek;-) Tylko gdyby ktoras jeszcze raz wkleila przepis na nie to bylabym wdzieczna, bo moj notes z przepisami pozyczylam...

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry