reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Dolegliwości ciążowe, wizyty u lekarza

Właśnie dzwoniłam do położnej i nie dość, że po glukozie mam wynik 152 i muszę powtórzyć to jeszcze anemia się przypałętała - hemoglobina 8.9 :(

reklama
Właśnie dzwoniłam do położnej i nie dość, że po glukozie mam wynik 152 i muszę powtórzyć to jeszcze anemia się przypałętała - hemoglobina 8.9 :(

Ewcia a jaką dawką Cię obciążali?? bo ja po 75 miałam 149 po 2h :baffled:

... otóż ja niestety muszę się położyć do szpitala bo wykryli u mnie krew w moczu, a ginek stwierdził że coś dzieje się z moimi nerkami :-(i trzeba zrobić szczegółowe badania i usg nerek i konsultacja nefrologiczna ... mam nadzieję że to nic poważnego :sorry: ale stresa mam :-(

Ewcia - współczuję ponownego picia glukozy i tej anemii. Mi na anemie pomaga Ascofer i soki z buraczków. Miałam już nawet 7 z hakiem, a teraz przy ostatnich wynikach już 11 :-) juuupi:-D

batonik - trzymaj się kochana!!!

batonik mam nadzieje, ze wszystko okaze sie w porzadku i nie bedzie to nic strasznego. trzymam kciuki

ewcia czyli mowisz,ze czeka cie powtorka z rozrywki? brr ja pilam ta cholerna glukoze duszkiem, zeby nic nie poczuc tylko na koncu juz mi brakowalo i niestety poczulam smak ohyyyyyyyyyda

Ewcia z ta glukoza współczuję, a anemie tez mam w środe będę robiła morfologie to zobacze czy sie poprawiła.
Batonik lepiej chuchac na zimne. Fajnie masz, że twój ginek tak sie Toba martwi.

blondi-mi ten zel niestety nie pomogl,ale moze Tobie pomoże
No ja jeszcze nie potrzebowałam go używać ... jak będzie okazja to napisze czy na mnie zadzialał :-)

Batonik - trzymam kciuki!!! Daj znać co i jak Ci powiedzą w szpitalu ... czekamy na wieści

Ewcia - współczuje powtórki badania, najgorsze to czekanie, polecam książkę, szybciej czas leci :-) mi godzinka myknęła, zreszta ja jestem wyjątkiem bo mi glukoza smakowała, a może inaczej nie czułam jakiegoś niedobrego smaku :p

Jestem po wizycie i okazuje się, że dno macicy mam na 31 cm a jestem w 28 tyg ciąży. Lekarka powiedziała, że jest OK ale ja się zastanawiam czy to może oznaczać wcześniejszy poród ? a może coś innego? Wiecie cosik?

Już po raz drugi mam śladowe ilości białka w moczu co ponoć tez nie jest porblemem ale jakoś nie daje mi to spokoju. A jak z Waszym moczem? Jest w nim jakies białko?

No i okazało się, że mam lekką anemię (hemoglobina 10,4). Dostałam tabletki do łykania 3 razy dziennie i mam nadzieję, że będzie lepiej. Coś słyszałam, że to słodycze albo czekolada powoduje problemy z wchłanianiem się żelaza lub też wypłukuje żelazo, tylko nie pamiętam jak to było, a przyznam, że mnie wzieło na czekolade itp. Dodatkowo jestem wege więc sprawa jest utrudniona.

Ostatnia edycja:
reklama
Do góry