jezeli dobrze pamietam to zelazo wyplukuje...kawa
też tak słyszałam... ale wiem też, że z kolei zelazo szybciej sie wchlania z vit. C
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
jezeli dobrze pamietam to zelazo wyplukuje...kawa
też tak słyszałam... ale wiem też, że z kolei zelazo szybciej sie wchlania z vit. C
a wiecie ja slyszalam, że jak kawke pije sie mlekiem to to mleko łagodzi te skutki uboczne kawy i wtedy ona tak nie wypłukuje tym witamin....ale nie wiem ile w tym prawdy....nawet nie pamietam gdzie to czytalam..
no ja właśnie też teraz pije kawke rozpuszczalna z jednej łyżeczki pól na pół z mlekiem i to też nie codziennie . Ja uwielbiam kawke to jest taka chwila relaksu w ciagu dnia:-) mam nadzieje, że ta slabiutka nie zaszkodzi Barusiowi:-)
A ta Ice Coffee jest faktycznie bardzo smaczna....fajnie nadaje sie latem jak nie ma sie ochoty na cieple napoje...tylko fakt strasznie slodka....szczegolnie jak ktoś tak jak ja nie slodzi ani herbaty ani kawy...ale taka slodka kawka mozna sobie zastapic ciacho:-)
apropo kawki chyba zaraz sobie zrobie bo mi smaka narobiłaś![]()
a ja wogole kawy nie piję![]()