reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Dolegliwości ciążowe, wizyty u lekarza

reklama
A mnie od jakiś dwóch dni zaczęły swędzieć brodawki i otoczki,któraaś z Was tak ma??I ogólnie zrobiły się bardzo wrażliwe na dotyk
Słonce moje sutki sa strasznie wrazliwe ostatnio i bolą mnie piersi- wydaje mi sie zze mi rosną, czesto tez czuje mrowienie..
a swedzenie- to rozciaganie sie skory wiec byc moze same brodawki moga ci sie powiekszac- normalne w ciazy:)

Ja wczoraj miałam wizytę u gina, z Kamilkiem wszystko w porządku, jest już ułożony głową w dół i waży prawie 2kg. Jak zwykle buzi nie chciał pokazać bo przytula się do łożyska, dostałam tylko trzecią fotkę z siusiakiem, ciekawe jak zareaguje jak będzie większy i mu te zdjęcia pokaże hehe

Boli mnie i czuje lekkie ciągnięcie w dole brzucha, tak że chodzę lekko zgarbiona - jak babcinka

to chyba nic poważnego co nie??

Ja od jakiegoś czasu chodzę do takiego masażysty-bioterapeuty i powiedziałam mu o tym bólu w dole brzucha, prawie na kości łonowej, to powiedział, że w tym miejscu są zaczepione mięśnie brzucha i podczas naciągania tych mięśni przez dziecko możemy odczuwać ból. Zrobił mi taki zabieg wzmacniający mięśnie brzucha (uciskał punkty po wewnętrznej stronie uda) i teraz jest lepiej. Najgorzej było, jak dłużej siedziałam, np. w busie i nie mogłam się dosłownie rozprostować, tak mnie ciągnęło!

a na poprawienie morfologii i zwiększenie przyswajalności żelaza dobry jest barszczyk czerwony - polecam Krakusa w kartonie. Nie jest tak rozcieńczony w sokiem jabłkowym jak Hortex i jak dla mnie pycha! Przy okazji podobno ma podnosić trochę ciśnienie. Choć najczęściej piszą, że obniża. Może więc po prostu reguluje???

Ostatnia edycja:
reklama
mnie też ostatnio bolą strasznie piersi:/ brodawki raz bolą a raz swędzą...
ale zauważyłam pewna prawidłowość - jak bolą piersi tak bardziej u góry to na drugi dzień jest dużo mleczka :-)

Do góry