reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Dolegliwości ciążowe

Ja mam pytanie z innej beczki, ale "dolegliwościowe". Czy któraś z Was bierze FENOTEROL? Nie pamiętam, czy byłą już o nim rozmowa. Wczoraj moja gin. stwierdziła, że mam zbyt częste skurcze. Fakt, brzucho mi się napina i przepisała mi ten lek (z osłonowym ISOPTINEM), ale ja po tym FENOTEROLU umieram. Wymiotuję, boli mnie głowa, trzęsę się cała...podobno ma to minąć, ale póki co nie nadaję się do życia. Może mam za dużą dawkę (3x1)? Czytałam na innych forach, że dziewczyny zaczynają od 1/4.

reklama
Ja mam pytanie z innej beczki, ale "dolegliwościowe". Czy któraś z Was bierze FENOTEROL? Nie pamiętam, czy byłą już o nim rozmowa. Wczoraj moja gin. stwierdziła, że mam zbyt częste skurcze. Fakt, brzucho mi się napina i przepisała mi ten lek (z osłonowym ISOPTINEM), ale ja po tym FENOTEROLU umieram. Wymiotuję, boli mnie głowa, trzęsę się cała...podobno ma to minąć, ale póki co nie nadaję się do życia. Może mam za dużą dawkę (3x1)? Czytałam na innych forach, że dziewczyny zaczynają od 1/4.

Ja biore Fenoterol - 4tabl/dobę, z Isoptinem od 22 tc. - . Na początku tez miałam drgawki, kołatanie serca i cięzko mi się oddychało, z tym ze nie wymiotowałam, ale to indywidualna reakcja każego organizmu. Mi te objawy minęły po jakis dwóch dniach.

Ja prz pierwszej ciąży używałam różnych kremów na rozstępy, tych z wyższej półki i ile miało być tych rozstępów tyle jest. Teraz używam tylko balsamu nawilżającego i nie zauważyłam żeby mi przybyło nowych.
Mój brzuch przestał boleć tzn. pobolewa wieczorem ale po całym dniu latania za moją córką ma prawo. Ale już nie boli tak bardzo jak kilka dni temu.:-)
Za to żylaki i krok daje w kość...:no: ale cóż cieszmy się z tego z czego możemy

nio ja tez sie niczym nie smaruje a rozstepow nie mam wcale:tak: przynajmniej puki co nie mam.. nio, ale dalej rosne do przodu, wiec moze i jakis rozstepik sie pojawi.. ale poki co nic a nic nie wyszlo:tak:

No to pieknie ja juz drugi miesiac chodze jak struta zygam prawie codziennie boli mnie glowa caly czas jestem zmeczona siusiu robie co chwile w nocy wstaje co godzine boli brzuszek w nocy i te sny calkiem realistyczne - na dodatek okropne . Krew z nosa ehh mam juz dosc :szok:

Ja biore Fenoterol - 4tabl/dobę, z Isoptinem od 22 tc. - . Na początku tez miałam drgawki, kołatanie serca i cięzko mi się oddychało, z tym ze nie wymiotowałam, ale to indywidualna reakcja każego organizmu. Mi te objawy minęły po jakis dwóch dniach.
rany, ale masz dawke.. ja mam 3x1/2 z MagneB6 i jest spoko..po pierwszej tabletce rzeczywiscie bylo mi nie bardzo, ale tereaz juz ok - brzuszek "rozpiety";-)
Strasznie natomiast boli mnie miejsce urwanego przyczepu miesniowego po prawej stronie zeber...pozwolili mi to smarowac fastum, ale to niewiele daje, a ja juz nie chce wiecej chemii w Juniora pakowac...i tak juz biore leki na zapalenie zyl..

reklama
No to pieknie ja juz drugi miesiac chodze jak struta zygam prawie codziennie boli mnie glowa caly czas jestem zmeczona siusiu robie co chwile w nocy wstaje co godzine boli brzuszek w nocy i te sny calkiem realistyczne - na dodatek okropne . Krew z nosa ehh mam juz dosc :szok:

oj to nie dobrze a bylas u lekarza???

Do góry