reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Dzieci urodzone w 2002 roku

reklama
Ufff wyrzuciłam moją ekipę z domu i w końcu mam chwilę dla siebie:tak:
Paulabardzo chętnie skorzystam z zaproszenia na kawkę;-) No i faktycznie niesamowite że Ty i mój Kuba urodziliście się tego samego dnia!!!:szok:;-)Kuba uwielbia chodzić do babci i praktycznie każdy weekend i wakacje spędza albo u jednej albo u drugiej babci. Wydaje mi się, że tam znajduje spokój bo w domu Mateusz cały czas za nim chodzi jak piesek;-)i ciągle mu przeszkadza;-)a tam jest sam babcia ma dla niego czas i po całym domu może rozłożyć się ze swoimi zabawkami i nik mu nic nie zniszczy:tak: Co do smoczka to na szczęście mój Mateusz nigdy go nie używał więc nie mam problemu z oduczaniem ale za to "wyprowadził" tate z naszego łóżka i zajął jego miejsce:-D;-) I teraz mama śpi z Mateuszkiem a tatuś z Kubusiem:szok::-D
Dorisgratuluję pierwszych "wypadniętych" ząbków;-):-D U nas pierwszy ząbek wypadł ok roku temu i do tej pory wypadły juz 3 ale narazie cisza- czekamy na kolejne:tak: Co do wagi to mój Kuba wygląda jak taki pająk długalaśne ręce i nogi a na nich sama skóra i kości i też potrafi zjeśc ale co z tego jak minuty na miejscu nie usiedzi!:-D Ma takie niespożyte pokłady energii że wszystko spala na bieżąco:tak: No a tak w ogóle to z mięsa i warzyw najbardziej lubi czekoladę:-D więc najbardziej mnie martwi że niewiele wartościowych rzeczy je:-(
alicjawitamy serdecznie:-)
asiulka udanej zabawy! Bawcie się dobrze:-) Podobno dzieci ok 1,5 roku mają czasami taki okres w życiu że budzą się w środku noc wyspane z ogromną ochotą na zabawę:-( U mojego Matiego tez tak bylo:-( Trwalo to jakis czas ale nie kazdej nocy i po jakims czasie mu minelo:tak: Mam nadzieje ze i u ciebie szybciutko minie:tak:
Dobra dziewczyny uciekam bo moja banda wraca:szok:

Witam:-)
Ja tez sie pisze na wirtualna kawke:-D:-D:-Dwlasnie sobie zrobilam:tak:Dawid spi,Kuba w polskeij szkole a mama jak zwykle przy kompie:-D:-D:-D
ALICJA -witaj:-)Ja tez pare dni temu dolaczylam:tak::tak:
PAULA-moj KUBA tez lubi jezdzic do babci,na szczescie moi rodzice tez tutaj sa i czesto sobie do nich jezdzimy a Kuba na weekendy jak maja wolne,wtedy sobie siedzi do pozna ,gra z babcia w komputer i jest szczesliwy:-D:-D
ASIK-Kuba tez nie jadl mi zadnych warzyw:no:i owoce to tez ograniczal do minimum.Ale przy Dawidku polubil:szok::szok:dlatego czesto im gotuje do obiadu kalafior i brokuly i wcina az mu sie uszy trzesa:-D:-DA z owocow i warzyw robie im sok,przynajmiej w tej postaci troche zje:tak:
BODZIO-ja tez mojemu robila badania:tak:i tez jest wszystko ok:tak:widocznie tyle chyba im wystarcza:-(mojej znajomej syn jadl tylko makaron:szok::szok::szok:i nic poza tym:szok::szok::szok:i tez sie strasznie martwila i chodzila z nim po lekarzach ale wszzystko bylo w normie:tak:a teraz to nie moze go od lodowki odpedzic:-D:-Dale ja Cie rozumiem bo tez sie martwie:tak:
ASIULKA-NO to poszalal ci Emilek:-D:-DNo i udanej zabawy:-)

Bodzio Błażej jest z końca roku , więc w sumie u dzieci to sporo więc ma prawo być najmniejszy..........moja za to chudziak też ale za to gidyja ze hej:tak:
ja jej ciuchy na 134 lub 140 kupuje:szok:
No w sumie ma po kim być wysoka:baffled: choć ja wcale nie jestem zbyt szczęśliwa, bo ten wzrost to był do pewnego czasu mój duży kompleks:crazy: no ale jaka ma być taka będzie a ja się będę starać by takich kompleksów jak matka nie miała:no:

Doris, Bodzio no z moją chudzinką tez z jedzeniem ciężko było.........no siostra 1,5 czasem więcej jadła faktycznie jak u Ciebie Doris......teraz dajemy ostro witaminki (multisanostol) i jest dużo lepiej az w szoku jestem i nie wiem czy tak rzeczywiście po witaminkach, czy tak sam po prostu apetyt zawitał:szok::-D ale jak wyniki są oki to znak ze nie ma się czym martwić:)

Doris a co Kubie ta wrózka przyniosła? zdradzisz nam?;-)

Alicja
to masz 3 córy?:-) oj każde dziecko jest inne.....choć te które już mają rodzeństwo chyba rozwijają się nico inaczej niz te pierwsze jedynaki:happy:
Jak Twoje córki mają na imię?

Bodzio Monia ma jeszcze 3 dzieciaczków......:-)

Asiulka i jak na balu było? strój spoko......ale moja pannica pewnie by nie chciała być zółwiem.........no my bal mamy w piątek i już strój księżniczki zamówiony ( pożyczamy od koleżanki.........a tak zawsze wypożyczałyśmy)
UUUU to fajną nockę miałaś......podziwiam ja chyba bym nie miała siły na nocne zabawy.....jak moja się tak raz obudziła to sorry bardzo ale ciemnica w pokoju i nie dałam się bawić no i jakoś wtulona usnęła:baffled:

CDN

ale szybko gratki!!!!!!!!

Asik Moja dziś w domu nie pojechała do babci, ale zapomniała bo mieliśmy dzis trochę atrakcji.......najpierw zajęcia na basenie, potem miała koleżankę no i wyrwaliśmy się całą rodzinką do lasu i kulig na na dwie pary sanek był:-D
Masz rację u babci jest spokój..........no i maja jedną osobę tylko na wyłączność....:sorry2:
U nas tez nie tak jak być powinno......bo zamiast wymieszanych dwójek mamy mamy "trójącik":rofl2::szok: Wiki sama ale nikt nie chce z nią bo ona ponoć kopie w nocy:-D i jak zrobić żeby wszystko do normy wróciło? :-pogladam "Super nianię" ale ja chyba mało konsekwentna jestm i jej rady na moją rodzinkę nie działaają:dry:
"No a tak w ogóle to z mięsa i warzyw najbardziej lubi czekoladę" to się uśmiałam ze hej......u mnie tez czekolada i żelki to miejsce pierwsze......
Dziewczyny mają rację są dzieci które prawie by się wydawało, ze nic wartosściowego nie jedzą a badania mają super.......
jak Wiki wczoraj powiedziała , ze jej w przedszkolu bardzo zupa brokułowa smakowała to w szoku byłam:szok:.....a ma ktoś może przepis?
Tak sobie pomyślałam, ze warto eksperymentować bo przeciez to czego my nie lubimy nie muszą nie lubić nasze dzieciaki:confused:

Idę coś przekąsić, bo coś głodna się zrobiłam.....

PAULA to masz wyrośniętą pannice ja starszej córce kupuje ubrania na te rozmiary a ma 9 lat ale ja z meżem to z tych niskopięnnych to i dzieci nieduże tylko błażej to jak miniaturke alemoże będzie dobrze wiosną mam wizyte u pani endokrynolog a co do witaminek to podaje mu kidapion może po tym coś śmignie bo takie opinie słyszałam może i przytyje

Bodzio moja najmniejsza pociecha ma dokładnie 2 tygodnie urodziła się w 26 tyg ciąży nadal walczymy o jej życie ale jestem dobrej myśli musi się udać:tak::tak::tak:
Moje szkraby mają na imię Sandra w tym roku skończy 10 lat :szok:
Patrycja w marcu już 7:szok:
No i mała nasza Calineczka Martynka, na którą czekamy :-(
Czas leci i zgadzam się że każde dziecko jest inne, bez porównania te co mają już rodzeństwo są bardziej cwańsze i leniwe:tak:

reklama
alicja trzymam kciuki za twoją Calineczkę!Wszystko musi być dobrze:tak::tak::tak:

Paula ja próbuję eksperymentować ale np jak kiedyś zrobiłam biały sos to mój Kubuś kategorycznie odmówił jedzenia "tego czegoś co nie jest sosem" bo sos jest czekoladowy (czytaj: brązowy)!!!!:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y: I w ten sposób prawie zawsze kończy się podawanie jakiś nowości w jadłospisie:tak:

bodzio bardzo mi się spodobało określenie niskopienni:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D To ci się udało:tak:

Do góry