reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Dzieci urodzone w 2002 roku

kasia1208 witam serdecznie na naszym coraz bardziej rozwijającym się wątku:-D i życzę spokojnej prawie końcówki ciąży;-) No i oby był Filipek;-)

monia kurcze nie zazdroszczę rozstań z mężem:-( Wiem coś o tym, bo sama przez długi czas byłam słomianą wdową:baffled: a zdażało się, że mój mąż przyjeżdżał do domu raz na 3-4 miesiące :zawstydzona/y:
Podziwiam cię, że potrafiłaś się zmobilizować do odchudzania:tak::tak::tak: Ja codziennie rano obiecuję, że dziś się będę ograniczać, że nie będę się objadać, jeść słodyczy itd ale brak mi silnej woli:zawstydzona/y::zawstydzona/y::zawstydzona/y: No i nie potrafię trzymać się ściśle diety:zawstydzona/y: Zawsze mnie coś podkusi i podjadam:zawstydzona/y:

Paula to ja mam tak jak ty- nie potrafię żyć bez słodyczy:-D:-D:-D:-D:-D Tylko, że ja jestem z tych niższych i u mnie niestety nie rozkłada się po całym ciele:wściekła/y: No i największy mój problem to brzuch- po 2 ciążach dostał za swoje;-) i teraz sobie spokojnie zwisa a mnie doprowadza do szewskiej pasji:angry::angry::angry:
Ja z Matim przytyłam ok 14kg i potem nawet prawie wróciłam do swojej wagi ale później przestałam się pilnować i teraz ważę prawie tyle samo co w ciąży:zawstydzona/y::zawstydzona/y:

A może należałoby założyć osobny wątek gdzie będziemy się dopingować;-);-);-) W grupie raźniej:-)

Zdjęcia z baliku postaram się wrzucić:-)

reklama
Monia to Ty tez wysoka kobitka jesteś.........a o tej diecie słyszałam moja Ania to raz by zemdlała tak słabo się czuła i przerwała ostatnio jak robiła:baffled:
Ja myślę, ze ważne są ćwiczenia a dieta tak pomocniczo.......:sorry2:choć mało się znam .......
Asik fajny pomysł......to teraz Ty zakładaj temacik :)
Z mną mąż zaczął ćwiczyć......zreszta jego namawiać nie trzeba on to lubi....... w sumie dobrze, bo większość facetów w okolicach 30 ma juz pokaźne brzuszki a mój jakoś się trzyma:-)
Ja mam ostatnio jakies fazy ze czuje się jakaś zaniedbana czasem i patrzeć na siebie nie mogę:dry: dlatego te ćwiczenia........wcześniej mało co używałam kremu.......no ale jak się zmarchy pojawiają to szybko sobie kupiłam i teraz wklepuje regularnie rano wieczór ( z firmy Liren polecam fajne kosmetyki mają)........bez makijażu do sklepu nie wychodze:dry: a włosy???? a to juz koszmar fryzura bez ładu i składu ( bo zapuszczam by obciąc hi hi) no i pazury......tipsy musza byc......ale teraz sobie przerwę muszę zrobić, bo wyczytałam ze raz w roku trzeba:baffled:
Do tego cos mi się z ciuchami powaliło.......gust się zmienił.......korale spodenki w kancik ( oczywiście nie na codzien) no ale jak mi koleżanka powiedziała" wiesz co to znak , ze się starzejesz" :szok: jak bedzie na odwrót "czyli znowu adidasy i bluzy" to bedzie znaczyło , ze juz jest zle bo wrasz do młodosci:rofl2:
Jejku ale Wam się wyżaliłam:zawstydzona/y::zawstydzona/y::zawstydzona/y::elvis:

a i pytanko........ile miałayście lat jak urodziłyscie pierwsze dziecko? hi hi zarys wiekowy naszego forum mnie interesuje :szok::-D

Ostatnia edycja:
Podobno najlepiej się dużo ruszać a najlepsza dieta to poprostu zmiana złych nawyków ale to tak łatwo się pisze a mi tak diablo ciężko zmusić się do ćwiczeń:zawstydzona/y: a pyszne jedzonko tak kusi :tak:;-)mmmm....

moja wiktoria jest bardzo kochanym i bardzo grzecznym za grzecznym czasem skarbem a mówią że wiktorie właśnie takie temperamentne są u mnie wyjątek:tak:

Kasia No to zawsze są jakieś wyjątki od reguły;-)
Moja w przedszkolu najgrzeczniejsza...........ale za to w domu!!!!!!:szok:
odbija sobie.......
Kasia jak chcesz by Was do tabelki dopisać to zobacz jakie dane tam potrzebne są i mi napisz Wasze......

Asik no kusi kusi........:-D ja tez nie mogę sobie nic zbytnio odmówić.......:no:

Doris miałam zapytać na ile do Zakopca mykacie?

dopisałam do poprzedniego posta..........uuuuuuu a tu juz dwa za mną:szok:

Uśmialiśmy się z Tatiany .....mój w mecz zapatrzony........a ta" tata "woła.......on nic......ona Ajek........a on to "tata czy Arek?" a ona "ojćeć!" :szok::-D:-D

Ostatnia edycja:
Paula fajna ta wasza Tatianka:-D:-D:-D
Kurcze z tym upływem czasu to coś jest na rzeczy:zawstydzona/y: Jak się tak w pracy napatrzę na te nastki to potem nie mogę w lustro spojrzeć, bo mi głupio, że po nastu latach już trochę czasu upłynęło;-)
Kobieto ty się ciesz, że twój Arek taki chętny do ćwiczeń, bo mój tak się zapuścił, że wygląda gorzej niż je pod koniec ciąży:szok::szok:;-) Nigdy takiego brzucha nie miałam:-D Ale moje kochanie wlaśnie rzuca palenie więc fajeczkę zastępuje sobie pączusiem;-):-(
A co do ciuchów, kremików itp to ja narazie do sukienek i spódniczek nie mogę się przekonać a ze spodni najbardziej kocham jeansy;-) więc może jeszcze się nie starzeję???:-D:-D:-D:-D:-D
A wątek dietetyczny postaram się założyć:tak:
Narazie idę spróbować zamieścić zdjęcie z baliku:szok:

Asik no co dzien tez takowe spodnie wciągam:tak: po prostu podobają mi się rzeczy na które kiedyś mówiłam, ze to dla starych bab:-D
A kremików nie używasz??????:szok:
Wciskasz tylko nowy temat wpisujesz i juz......:sorry2:

Kobietki nowy temacik gotowy:tak: Zapraszam;-)

E tam Paula zaraz tam dla starych bab:-D To są ciuchy dla zadbanych kobiet;-)
No kremiki też staram się używać ale z tą moją sumiennością jest różnie:zawstydzona/y: jednakże jakieś poprzeczne kreski, które pojawiają się na mojej twarzy zaczynają zachęcać mnie do regularniejszych spotkań z kremikiem;-) Mam problem z wyborem odpowiednich kosmetyków, bo 95% kosmetyków mnie uczula:wściekła/y: Mój mąż śmieje się, że nie uczulają mnie tylko kosmetki od 400 zł w górę;-):-D zwłaszcza perfumy;-)

Wow dziewczyny ,ale się wątek rozkręca:-Dniena dążam z czytaniem i się pogubiłam:szok::szok:
U Kuby był dziś w szkole balik karnawałowy i moje kochane maleństwo przebrało się za kościotrupa!!!!:szok::szok::szok: Uparł się i koniec:zawstydzona/y::zawstydzona/y::zawstydzona/y:
Ale sobie orginalny strój wymyślił:-D:-D:-DMój Kuba z daleka omija kościotrupy:szok::szok:
I jak udał się bal???

witam po raz pierwszy na tym wątku moja Wiktoria urodziła się 12-08-2002 a teraz jak widać na suwaczku czekamy na drugą pociechę niby ma być Filipek
Kasia witaj i zaglądaj do Nas:-)Gratuluję dzidzi:tak:No i trzymam kciuki żeby był Filipek:tak:

:-(,mezus mial dzis przyjechac po dwoch tygodniach nieobecnosci,a tu sie okazuje ze przyjedzie ale dopiero za tydzien,a ja caly czas sama z dziewczynami:crazy:, i na dodatek ta pogoda taka dolujaca caly dzien leje i leje :szok:.
No to kiepsko,że wraca dopiero za tydzień,ale szybko zleci:tak::tak:
U nas też dzisiaj prawie cały dzień lało:wściekła/y::wściekła/y:i temperatura też niska była:-(a było już tak ładnie:-(

Moze to i lepiej ze tak tak jak napisałaś mi się jakoś tak bardziej podoba niz taka oprawa u nas w Polsce.....wazniejsze przyjecie, preznty niż KOMUNIA! pierwsza spowiedz:baffled:

..a powiedzcie ile Wam zostało po ciążach? ile byście zrzucić chciały?

Doris i jak z tą kaszką je? ja kupuje taki danio np. lub bakusie.....i daje jej z bułka z masłem ( najczęściej angielką)

.:angry::-D
Ja też uważam że w Polsce nastała taka moda,na komunię liczy się właśnie lokal i prezenty:-(
Dzisiaj ze śniadaniem trochę lepiej,ale muszę mu coś jeszcze dawać bo nie zabardzo chcę:-(

Wiesz co Paula podziwiam Cię,że Ty tak wszystko zapamietujesz i o każdej pamietasz:tak:widać bardzo lojalna z Ciebie dziewczyna;-):tak:
A ja w ciąży pierwszej przytyłam 24 kg:szok:potem samo jakoś wszystko się zrzuciło-chyba za dużo na spacery chodziłam:-D:-D:-D
a w drugiej 21 kg i zostalo mi 5 kg,niby nie dużo ,ale w brzuszku widać:tak:

Ja mam ostatnio jakies fazy ze czuje się jakaś zaniedbana czasem i patrzeć na siebie nie mogę:dry: dlatego te ćwiczenia........wcześniej mało co używałam kremu.......no ale jak się zmarchy pojawiają to szybko sobie kupiłam i teraz wklepuje regularnie rano wieczór ( z firmy Liren polecam fajne kosmetyki mają)........bez makijażu do sklepu nie wychodze:dry: a włosy???? a to juz koszmar fryzura bez ładu i składu ( bo zapuszczam by obciąc hi hi) no i pazury......tipsy musza byc......ale teraz sobie przerwę muszę zrobić, bo wyczytałam ze raz w roku trzeba:baffled:
Do tego cos mi się z ciuchami powaliło.......gust się zmienił.......korale spodenki w kancik ( oczywiście nie na codzien) no ale jak mi koleżanka powiedziała" wiesz co to znak , ze się starzejesz" :szok: jak bedzie na odwrót "czyli znowu adidasy i bluzy" to bedzie znaczyło , ze juz jest zle bo wrasz do młodosci:rofl2:
Jejku ale Wam się wyżaliłam:zawstydzona/y::zawstydzona/y::zawstydzona/y::elvis:

a i pytanko........ile miałayście lat jak urodziłyscie pierwsze dziecko? hi hi zarys wiekowy naszego forum mnie interesuje :szok::-D
No to ja chyba próbóję się odmłodzić:-D:-Dbo na co dzień właśnie w jeasnach chodzę,szczególnie rano ja. trzeba wstać i do szkoły Kubie przygotować to mi się nie chce grzebać w szafie,zresztą stoi nademną mój J ,bo już chce się położyć spać-jak my wstajemy ,to On się kładzie spać,bo pracuje na nocki-
Tak bardziej ładniej się ubieram na święta:-D:-D:-Dale też lubię koraliki ia tkie tam sprawy..
Ja też ostanio wykombinowałam z moimi włosami tak ,że jestem zła i wstydzę się z domu wyjść:wściekła/y::wściekła/y:Naturalne włosy mam ciemne,ale od jakiegoś czasu robiłam sobie pasemka i rozjaśniły mi się te włosy,a ostatnio stwierdziłam ,że już mam dosyć tych pasemek i chcę moje ciemne włosy i sobie pofarbowałam na ciemny brązowy i wyszedł parwie czarny z prześwitami,bo żle sobie farbę nalożylam:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:i nie mogę się przyzwyczaić:-(

A co do kremów to ja już od dawna używam przeciw zmarszczkowego,niby jeszcze nie mam ,ale naczytałam się,że powinno sie wcześniej używać,więc się tego trzymam:-D:-D
Oj tipsy też bym sobie zrobiła,ale pewnie bym zraz je połamała:-D:-D
Pażal się,pożal gdzieś trzeba ten stres wyładować :tak::tak:po to są takie fora,żeby się wspierać,pocieszać i wyżalić

My jedziemy do Zakopanego,znaczy się dokładnie obok ,do Zęba to jest 5 km od Zakopca,na dwa tygodnie:tak::tak:

Uśmialiśmy się z Tatiany .....mój w mecz zapatrzony........a ta" tata "woła.......on nic......ona Ajek........a on to "tata czy Arek?" a ona "ojćeć!" :szok::-D:-D
Oj dzieci potrafią zaskoczyć:-D:-D:-DFajna ta wasz Tati:tak:

reklama
Doris mój Kuba to się chyba tych bajek naogląda i potem ma takie szalone pomysły jak np kościotrup:-D:-D:-D:-D Uwielbia scooby doo a tam ciągle jakieś duchy, zjawy i inne potwory chodzą więc może stąd mu się to wzięło:-) Co do baliku to nie wiem jak było, bo mój synek nie jest zbyt rozgadany jeśli chodzi o takie sprawy- typowy facet;-):-) Było fajnie- tyle się dowiedziałam:-D ale wrócił spocony, zmęczony i zadowolony więc naprawdę musiało być fajnie:tak:
Co do komuni to macie rację:tak: Nie jestem pewne czy te dzieciaczki tak do końca wiedzą o co chodzi tak naprawdę, czy kojarzą komunię z prezentami i imprezą:no: U nas podobno trzeba 2 lata wcześniej rezerwować sale na komunię:szok::szok::szok:
A co do zbędnych pociążowych kg to chyba niestety sporo ma ten problem:zawstydzona/y: Ja w pierwszej ciąży przytyłam 10kg a zgubiłam 15:zawstydzona/y: a teraz niby zgubiłam ale dopadło mnie jakieś jojo albo coś;-)

Do góry