reklama

....****....dzis na obiad było/bedzie...****....????

Matek - ejsetm pod ogromnym wrazeniam:szok::szok::szok:..w moja nawet jednego całego wmusic nie moge- ciesze sie jak z apetytem zje pół..klepie sie po brzuszku-mniam mniam..ale max jedno - niecałe:sorry:

a ja dzis zrobiłam na kolację sałatke rybną i Klaudia sie zajadała ...z chlebkiem:-)!

a na sniadanie pół porcji budyniu waniliowego :-):-)zjadła- czesto lubi z owocami-ostatnio z kiwi i banakiem

reklama
No bo Matek jak coś lubi to żarłok niesamowity ale jak mu niepodejdzie to zanic go niezmusisz nawet do jednej łyżki np. ostatnio zrobiłam zupkę owocową z wiśni i co chapnął łyżkę z myslą że to dobre po czym cała zawartość z jego buzi wylądowała na podłodze tak mocno pluł:-D

Znacie jakies dobre danie z brokulow?Bo ostatnio porosilam Adama by kupil mrozone a ten mi swieze kupil...I zeby nie znily to cos trza ykabinowac...Milama dzis je dodac do mojego obiadku ale nie chcialo mi sie juz ich ruszac:-D

Ja to brokuły gotuje i jem tak bez niczego albo dodaję do sałatki którą robię z zupek chińskich, albo do zupki jarzynowej. Tak inaczej nigdy też nie próbowałam:-)

A Miki za jajkami nie przepada:confused2:

Pati, ja uwielbiam sałatke z brokułów:

Ø pierś z kurczaka
Ø brokuły
Ø 1 cebula
Ø 2 ząbki czosnku
Ø jajko
Ø groszek konserwowy
Ø majonez, śmietana

Brokuły wrzucić na gotującą wodę i gotować 2-3 minuty. Na oleju lub oliwie z oliwek podsmażyć pokrojone w kostkę cebulę i czosnek. Pierś z kurczaka pokroić w drobne kawałki i podsmażyć z cebulą i czosnkiem. Odsączyć. Jajko ugotować, posiekać.
Wszystko razem wymieszać z majonezem i śmietaną. Doprawić do smaku.

reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry