reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie i wygraj laktator SmartSense i wyprawkę dla mamy 💖 Kliknij Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców.

Wygraj grę z serii Słonik Balonik dla maluszka 💖 Wchodź Zadanie jest proste. Działaj i wygrywaj

reklama

Fotelik samochodowy dla dziecka

HELLOO

Ja kupilam synkowi fotelik Be Safe Izi Combi,bardzo dobra firma,ktora ma najwyzsze noty w Skandynawi. Fotelik jest od 0-18kg,ale jak narazie maluszek jest ciut do niego za maly.Poczekamy az skonczy 7 miesiecy i wtedy strzelimy mu wymiane :) A tutaj prosze link do poczytania BeSafe iZi Combi X3 Isofix

reklama
Zamówiłam dziś upragiony model Pebble z Chicco Mio. Jeszcze chciałam się upewnić i zadzwoniłam do sklepu, czy aby na pewno Maxi Cosi, własnei ten a nie inny będzie spełnieniem moich oczekiwań :) jak tylko będę po pierwszej podróży opiszę Wam wrażenia!

My właśnie się przygotowujemy do zmiany fotelika .. a raczej z nosidła samochodowego na solidny fotelik samochodowy dla dziecka od 9kg .. ;)

Tootsie - opisz jak możesz model Pebble z cały osprzętem. Mam się wybrać w końcu po fotelik a to wcale nie takie proste. Łatwo by go było przymocować do siedzenia niezbyt nowego już autka (Punto II)?

Z przymocowaniem fotelika nie powinno być problemu: albo Isofix albo tradycyjnie pasami bezpieczeństwa. Nie znam się na samochodach, ale jak masz pasy bezpieczeństwa z tyłu (co w zasadzie jest od dawna standardem), to nie masz sie czym przejmowac.

Czy jest ktoś kto uzywał i Cabriofixa i Pebble od MaxiCosi? Teoretycznie Pebble jest "nowszy" - tzn później opracowany, ale czy to przekłada się jakoś na komfort/bezpieczeństwo jazdy? (Nie)stety córka będzie miała kilka podróży do odbycia i wolałbym mieć wygodniejszy fotelik dla niej (bo testy bezpieczeństwa są porównywalne).

Jak się już przyzwyczaiłaś do Graco to mogę Ci serdecznie polecić graco Coast. Na prawde świetny, bezpieczny i wygodny fotelik!! można go zamontować przodem i tyłek do kierunku jazdy co wpływa na bezpieczeństwo malucha (im dłużej tyłem tym lepiej), materiały są przyjemne i "niepotliwe" co dla nas było ogromną ulgą - w poprzednim foteliku syn pocił się strasznie :(

reklama
My używaliśmy MC Cabriofix i byliśmy bardzo zadowoleni. Małemu jeździło się wygodnie, łatwy w montażu i bardzo łatwy w utrzymaniu czystości.
Obecnie mamy Romera King TS i jesteśmy równie zadowoleni.
Przy następnym dziecku również wybierzemy cabriofix, a następnie zainwestujemy chyba w BeSafe, bo jednak co fotelik tyłem do kierunku jazdy, to inne bezpieczeństwo.

Do góry