reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Gdy niemowlak nie chce jeść

no więc właśnie. moja ma niestety stwierdzone azs. W nocy to bez problemu pije. oj nie wiem nie wiem, może to przejściowe. Może nie ma powodu do zmartwień, waży 6,5 kg jest radosna. A czasami dorosły też ma mniejszy apetyt. Jak będzie to trwało dłużej to pójdę do lekarza. Zobaczymy jak na kolację zje.:shocked2:

reklama
Aga wagę Twoja ma super! Wiem że do 6 m-cy dziecko powinno podwoić wage urodzeniową.Nasz maly ważył 3 kg jak sie urodzil, a wazyl 5540 gdzies dwa tygodnie temu, a ma niecale 3 m-ce. Jesli mu waga nie spadla (nie daj Bog) to nie edzie tak źle..:-)

moja jak się urodziła to 3030 ważyła i jak skończyła miesiąc to na mleku modyfikowane przeszła.
my już po kolacji i 130 ml zjadła. :-) Musze smoczek do kaszki kupić i kaszką na noc paść:-D

Aga no to fajnie Ci wypiła:-), jaka to radośc co? Ja sama jestem szczęsliwa jak mi synek wypije tyle. Akurat wróciłam ze sklepu i mąż go teraz poi...ale samo pepti daję...cięzko idzie..:baffled:

dopiero teraz piszę bo wczoraj już kompletnie nie mialam nastroju zeby tu wchodzic..:-( wypił nam zaledwie 70 ml..tragedia. Później o 23.00 juz 120 ml i 3.30 -120 ml ale ciezko mu to szlo nad ranem..Dzis zadzwonie do naszej lekarki i spytam czy ewentualnie na Pepti Sojowe mozna by bylo przejśc..podobno ma lepszy smak a niekoniecznie na soję musi byc uczulony. Gdzieś wyczytalam ze uczulenie nabialko krowie niekoniecznie może wiązac sie z uczuleniem na soję..;-)

Aga wagę Twoja ma super! Wiem że do 6 m-cy dziecko powinno podwoić wage urodzeniową.Nasz maly ważył 3 kg jak sie urodzil, a wazyl 5540 gdzies dwa tygodnie temu, a ma niecale 3 m-ce. Jesli mu waga nie spadla (nie daj Bog) to nie edzie tak źle..:-)

Dziewczyno mój mały ważył tydzień temu 5350 (urodzeniowa 3280) a ma prawie skończone 4 miechy jak zje 140 ml nutramigenu to sukces ( norma z puszki na jego wiek to 200ml:szok:) A bebilon pepti jest o wiele lepszy w smaku:-) Ale to moje szalone dziecko zanim mu do brzucha doleci to połowę wymacha :tak::tak::-D Może po prostu to taki typ jak przybiera dobrze na masie to nie ma się co martwić Możesz dodawać małemu glukozy do pepti i stopniowo zmniejszać jej ilość Powinien się przyzwyczaić Potem dzieci nie chcą pić nic innego poza tym świństwem :-D A poza tym spokuj Dziecko wyczuje presję:tak:

Ostatnia edycja:
Anihira dzięki za pogodnego posta. Chyba mi sie to przydaje, bo od razu mi poprawia humor:-). Myslisz że naprawde polubi to mleko? Wlaśnie czytam wszędzie że dzieci to piją, może i moj w rzeczywistości je lubi tylko coś innego go niepokoi?..hmm w kazdym razie teraz mi calkiem spokojnie wypil 120 ml..ufff:tak:A do pepti czasem daję glukozę tak z poł łyżeczki wiec spoko, a w nocy raczej nie dodaję bo wtedy zazwyczaj pije lepiej na spaniu. A ten nutramigen to slyszałam że duzo gorszy w smaku..wiec Twoj maluszek nieźle sie spisuje!!

Ostatnia edycja:
reklama
Do góry