reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Bycie rodzicem to codzienna przygoda pełna wyzwań, ale też pięknych chwil. Chcemy poznać właśnie te momenty, które sprawiają Ci największą radość! Napisz w kilku zdaniach , co najbardziej cieszy Cię w rodzicielstwie, a możesz wygrać atrakcyjne nagrody ufundowane przez Bella Baby Happy 💛<

reklama

Gorąca linia Sierpnióweczek - BEZ KOMENTARZY

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
sms od Brejki z 13.51

Dziś o 12.10 urodziła się Lenka 4680 g i 60 cm. Poród straszny i z komplikacjami, dostała 7 pkt, a później 10. Jeszcze jej nie widziałam, bo jest na obserwacji na noworodkach.

reklama
sms od polianny: 17:58

jadę na ip. Mam skórcze krzyżowe co 2 minuty więc szybko idzie. Trzymajcie kciuki brzuchatki!!!

ODPUSAŁAM, ŻEBY SIĘ TRZYMAŁA!

pO CZYM DOSTAŁAM SMS: OBYM DO SZPITALA ZDĄŻYŁA DOJECHAĆ!

sms od Nektarynki z 18:17
"Witam. Poleże na bank do piątku. Miałam ktg dwa razy, skurczy brak. Na usg wyszła niższa waga niż ostatnio. Bo w 36 tyg. było ok 2,5 kg, a teraz wyszło 2,2 kg i nie wiem któremu usg ufać. Wód teraz wyszło 13, a wczoraj 8. Przepływy ok. Poleże troche i zobaczymy jak sie sytuacja rozwinie. Pozdrów dziewczyny."

no to pozdrawiam:-) i napisałam żeby sie nie martwiła i odpoczywała..

sms od polianny 22:21
URODZIŁAM!!! LILIANKA MA 3740G. bOLAŁO BARDZO ALE TO PODOBNO EFEKT EKSPRESOWEGO PORODU.BUZIAKI

ODPISAŁAM, ŻEBY TERAZ OBIE DZIEWCZYNY ODPOCZĘŁY.

pozwolę sobie zacytować wczorajsze smsy moje i Polianny

ja: "Jesteś niezła, naprawdę:) bardzo bardzo Ci gratuluję!!!!:)"

ona:":) dziękuję kochana:) Jak tak ehtele i milusia? któraś walczyła ze mną? w sumie mój poród trwał tylko 2,5 h, ale na bóle nic nie działało i konkretnie mnie zdziwiły(ich siła) ale ta kruszynka wszystko wynagradza. Aaa mam tylko jeden szewek, jupiii!!"

ja: "wow-jestem pod wrażeniem:) dobrze, że zdążyłaś w ogóle :D kumulacja bólu w krótkim czasie-tak bym mogła mieć. żadna nie urodziła-byłas jedyna:)ehtele wróciła rozbita z ktg bo były problemy z tetnem Olka, ale później wróciło do normy. Powiedziała że wyłącza tel bo ma dość a ewentualne wieści od milusi przekaże rano. Dziewczyny szaleją i gratulują że tak szybko urodziłaś. Ucałuj Liliankę od nas:*"

ona:"ojej, biedna ehtele...:( może milusia cichaczem?:p jejuniu, jaka ona sliczna. Nie wierzyłam że urodzę. A jednak:) dziękuję Wam za kciuki!"

ja:"Na pewno jest piekna:) mam tysiąc pytań ale nie będę Cię męczyć:) jak wrócisz to nam opowiesz. Zazdroszczę-jak połowa sierpniówek:) Buziaczki dla Was dziewczynki:*"

smsy do i od Bombusi:

ja:"No Bombusiu-wiadomość dnia:) Polianna urodziła w czasie 2,5 godz. Jechała do szpitala ze skurczami co 2 min.:) a jak tam u Ciebie?"

ona:"o kurcze ale jej zazdraszczam super! Ja leżę na przedporodowym, oglądam mamy wyjące z bólu tuż przed porodem, po cc i dzidzie w wózeczkach. Mam nadzieję że dziś zdejmą mi szew, zobaczę po obchodzie co powie ordynator. Na KTG ładny brak skurczy buuu buziaki dla Was, dam cynk później!"

info od Bombusi:

"Szew mi zdjęli, jutro USG, zapisy KTG dobre, jak wszystko będzie ok to może jutro wyjdę. Kto urodził oprócz Polianny? Buziaki dla Was śle."

info od Nekarynki:
"Cześć. Jeśli wszystko będzie w porządku to w sobotę rano po badaniach wyjdę. sam ordynator ma mnie badać i zdecyduje. mały bryka jak szalony"

info od Puchatki:
"W poniedziałek wyszlismy do domu, niestety od dziś jesteśmy na oddziale dziecięcym bo Michałek ma paskudną żółtaczkę, bilirubina nie spada a mały nie przybiera na wadze. Trzymajcie za nas kciuki i pozdrów proszę od nas sierpniówki i nowe maluszki."

Milusia 16:23
Lekarze stwierdzili, że skurcze mi skaczą, bo wieczorem są silne, a rano słabną. Chcą zrobić próbę z oksy ale ja się z nimi pokłóciłam, że daję sobie czas do 8. Całuję i ściskam

Sms od Mama Aneta: z dziś 17.20

Hej tu Mama Aneta. Dziś 5.08 urodziła się nasza córcia Maja o godz 9.55, waga 3080 i 54 cm. Poród cc. Mała dostałą 10 punktów. Czy któraś jeszcze sie rozpakowała?

Ostatnia edycja:
reklama
WIADOMOŚĆ Z WCZORAJ CZYLI 05.08.2010

OD KASI181

"o 21.30 przyszła na świat Nikola. Ma 59cm i 4030g. Czujemy się dobrze"

WIADOMOŚĆ Z 04.08.2010

OD MARTUŚKI85- przekazane mi przez Milusię

"urodziłam małą Sarę. Rodziłam z oxy i znieczuleniem 13 godz i było bardzo ciężko."

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
Do góry