fasolkamaria
Fanka BB :)
O boże Aniu straszna historia, wiesz może co było przyczyną? Współczuję jej bardzo, brak mi słów,
Obejrzyj wideo poniżej, aby zobaczyć, jak zainstalować naszą stronę internetową jako aplikację internetową na ekranie domowym.
Notka: Funkcja ta może nie być dostępna w niektórych przeglądarkach.
Faktycznie nie ma sprawiedliwości...straszne są takie wieści:-(Cześć dziewczyny...
Misiówka bardzo,bardzo Wam współczuję...
Ja jak leżałam w szpitalu to poznałam dziewczynę.Wczoraj dzwoniła do mnie,że już urodziła...Ale malutka nie przytomna leżała pod respiratorem...I dzisiaj mi napisała,że malutka rano umarła...Nie ma na tym świecie sprawiedliwości...

dzidzius zdrowiutki
wiec u ciebie napewno bedzie wszystko rowniez dobrze 
ale doszlam do wniosku ze maly chyba nadrabia za mnie bo ja chyba od poczatku ciazy ani razu nie mialam czkawki
no i przekraczamy te 504 zl

Jejku no to ja juz trzymam kciuki za sobote.....to tylko jesce dwa dni????? pewnie się cieszysz juz ....zycze powodzonka:*Witam was moje drogie i kochane po dłłłłuuugiej przerwie. Nie pisałam bo leżałam, leżałam, leżałam:-(ciśnienie mi skakało w granicach 180/125 i spadało do 140/100 - cesarke mam w sobote więc potrzebuje numeru do kogoś z was żeby zrelacjonować przebieg porodujestem podłamana troszkę psychicznie bardziej tym że mój małżowin pod wpływem stresu szuka na siłę zaczepki a ja nie umiem załagodzić jego nerwów ehhhhhhh Byliśmy wczoraj na ktg ale zapis jest książkowy, odłożyłam fenoterol i inne specyfiki - dostałam do soboty leki na obniżenie ciśnienia:-)
Widzę że któraś z nas jest już rozpakowana:-) zaraz doczytam która mamusia tak miło nas zaskoczyła.
Pozdrawiam was i ściskam mocniuteńko
ja juz wróciłam z małej wycieczki
noc tragiczna...nigdy jeszcze takiej nie miałammały tak się wiercił kręcił i wypychał że myslałam ze zaraz wyjdzie....jeszcze takie głupie myśli mnie na finishu nachodza ze szok :/ że Max tfu tfu bedzie chory,cos o smierci no kuźwa aż sama się wściekam na siebie ze mam takie głupie mysli
a oto relacja z MOPS-u
otóż mamusie przysługuje nam:
-1000zł--> becikowe-te podstawowe od państwa
-1000zł--> drugie beciokowe-tak zwany dodatek za urodzenie dziecka,jeżeli kwota dochodów nie przekracza 504zł na osobe! czyli dzielimy sobie dochody na szczęśliwą trójeczke i jezeli mamy mniej niz 504 to składamy wniosek :]
-200zł--> dodatek od gminy
wszystkie dokumenty składa sie w MOPSIE,do złożenia wyzej wymienionych dokumentów potrzebne sa takie dokumenty jak:
-xero dowodów osobistych
-xero aktu urodzenia(rodziców)
-pesel i akt urodzenia dziecka
-zaświadczenie o zarobkach z 2007roku z urzędu skarbowego!
A my mamy za sobą ciężki wieczór, nawet nie siadałam do kompa, bo miałam już wszystkiego dość. Wczoraj siostra roberta miałą robiony zabieg - mieli jej wyciąć jakiegoś polipa w woreczku żółciowym, a podczas operacji okazało się, że to rak złośliwy i bardzo duży guz, bo wychodowała w tym woreczku narość o przekroju 5 cm, lekarze zszokowani, bo to bardzo żadkie, zeby tak młoda osoba miała już takiego wielkiego guza... Wszyscy załamani, niby rutynowa operacja, a tu takie okropne wieści.... nie wiadomo co mysleć, teraz czekamy na dalsze wyniki, a Danusia zamiast szybko dojść do siebie jest po poważnej operacji na jamie brzusznej. Masakra jakaś... Do tego za 8 dni miałą do nas przyjechać mama Roberta, żeby nam pilnować Misi podczas porodu, a teraz pewnie nie przyjedzie.... i wszystkie nasze plany wzięły w łeb... wychodzi na to, że pewnie będę rodzić sama, ale może uda się zciągnąć koleżankę do Misi, teraz mam stresa, ze nie zdążę na porodówkę, bo będę chciałą Misi zapewnić opiekę, a koleżankę też będę prosić dopiero jak będę pewna, że to już....
bardzo mi przykro...., człowiek nie wiec co w takich chwilach powiedzieć,
Musicie być dobrej myśli, szwagierka to młoda osoba i napewno pokona chorobę
trzymajcie się
Z opieką nad Misią faktycznie nieciekawie, ale jesteś zaradna i napewno coś wykombinujesz...:-)