reklama

Grudniowe mamusie 2008

Hej

Ja jestem na etapie siedzenia w kacie i walenia glowa w sciane :errr: ocipieje niedlugo z moim dzieckiem :eek:

Dziewczyny juz raz pisalam, polecam forum eksperckie Karmienie piersią - Forum dyskusyjne | Gazeta.pl
Tam mozna sie naprawde duzo dowiedziec od pani specjalistki jak i mam ktore karmia swoje dzieci nawet po 4 lata :confused: Dowiecie sie miedzy innymi takich rzeczy jak to ze nie istnieje cos takiego jak pokarm malowartosciowy

Wracam do mojego psychiatryka :oo2::oo2::oo2::oo2:

reklama
ja sie martwilam ze moj maly nie robi kupek a tu masz walnol takaaaaa kupe ze o malo mu z pampersow nie wyplynela w pore zmienilam... poprostu nie ma sie czym martwic dziecko sobie samo ustala kiedy bedzie robic kupke my nie mamy na to wplywu...
co do odchudzania to nie mam z tym problemu wlasnie sie wcisnelam w spodnie z przed 2 lat normalnie szok przed ciaza nie moglam sie dopiac w te spodnie... jak to sie mowi kilka zarwanych nocek i chudniesz w oczach...
my jutro mamy wizyte w szpitalu kontrolna ciekawe ile malego przybylo... no i wreszcie sie pogoda u nas poprawila to robimy sobie tez maly spacerek, wreszcie wyjde z domu juz nie moge sie doczekac...
Landryniu - nie masz się co martwić!!!! Moja mała nie robiła pierwszy raz 14 dni!!!! Ja od zmysłow odhodziłam, w szpitalu jednak powiedzieli że wszystko ok. I mała zrobiła dnia 15. Teraz robi rzadko - co 6 dni, ale ostatnio jak zrobiła - to po pachy!!! Trzy partie ciuchów zmieniałam CAAAŁA był umorusana. I właśnie Twooja należy do tej grupy dzidiolków, - "ROBIĄ RZADKO ALE PO PACHY"

Dzięki, u mnie jest podobnie, więc może to to.
SAWKA, ZAPOMINAJKA, EDEE, RENIA - U MNIE JEST TAK SAMO!!!! WIECZOREM PUSTE CYCKI I DOKARMIAM, ALE STARAM SIĘ ŻOŁĄDKA NIE ROZEPCHAĆ I MAŁO DAJĘ TAK ZE 20 ML (moja dopiero 2700 WAŻY)

CYPRYSIOWA - JAK MASZ JESZCZE TEN PROBLEM, ŻE NONSTOP NA CYCUSIU JESTEŚ TO JA CI RADZĘ ŻEBYŚ TAK ZE 2X DZIENNIE NA SPACERY CHODZIŁA - albo raz dziennie - ale dłuuugi spacerek. Dzidzia przeważnie nie woła wtedy, tylko śpi, dodatkowo się dotlenia... No i mniej woła w ciągu dnia - tzn - tak normalnie - a nie ciągle. U mnie się to dziś sprawdziło. No i odstawiaj gdy nie ssie. Oducz przysypiania przy cycu. Ja tak dziś robiłam. Była troszki w szoku, ale już chyba kapuje do czego cyc służy :-D:-D:-D Choć przyznam, że to dopiero pierwszy dzień...

Ostatnia edycja:
Witam!
Kurcze to już piątek :-) to jednak nie zdążyłam nic napisać w czwartek buu :-(
Dzisiaj miałyśmy trochę pofyrtane popołudnie... Rano o 9 pojechałyśmy z Emilką na kontrolę do pediatry z tymi plamkami na pleckach bo ta maść którą nam przepisała jednak nie pomogła:-(Lekarka trochę się zdziwiła tym faktem i powiedziała że najlepiej jak pojedziemy do szpitala do Tychów i dała nam skierowanie na izbę przyjęć dziecięcą,tak też pojechałyśmy i przyjęła nas ordynator szpitala(pediatra),która po obejżeniu małej wysłała nas do innego budynku szpitala do dermatologa,gdzie przyjęła nas bardzo sympatyczna pani która po obejżeniu tych plamek wyszła i wróciła jeszcze z dwiema lekarkami(dermatologami)i dla wszystkich było to coś dziwnego a Emilka płakała w niebo głosy bo była juz bardzo głodna i miała dość tego ciągłego rozbierania i ubierania :-(
W sumie po wizicie u pań dermatologów wróciłyśmy na izbę przyjęć do pani pediatry która skierowała Emilke na badania,pobrali jej krew i w sumie z tego wszystkiego i tak nic więcej nie wiemy na temat plamek gdyż badania wyszły dobrze,prawdopodobnie Emilia jest na coś uczulona.Musimy odstawić proszek do prania i wszystko wyprać w płatkach mydlanych i muszę jej podawać krople na alergie i jeśli za tydzień plamki nie zejdą to jeszcze raz mamy przyjechać do dermatologa:-(.
To chyba na tyle zeznań ....
Dobranoc bo padam na nos a o 6 muszę wstawać bo jedziemy do moich rodziców na calutki dzień :tak:no a do 6 to pewnie jeszcze ze dwa razy wstane nakarmić mojego głodomorka :tak:

Cześć Dziewczynki :-)

to są tabletki antykoncepcyjne Yasminelle :-)

Ja je brałam już dawno temu. Nie powiem Wam, czy rzeczywiście się nie tyje, bo ja utyłam, ale mogło to być związane z innymi sprawami. Ogólnie czułam się po nich dobrze. Poczytajcie w necie opinie o nich :-)

Marzycielko, a orientujesz się, czy te tabletki można brać i karmić piersią?

Na pewno nie można, bo to są dwuskładnikowe pigułki :-)

Mój Mały szkrab domaga się cycusia,pędzę....

Oj, to szkoda ze nie mozna ich brac przy karmieniu :-(

A ja dzisiaj w szoku, myslalam ze noc bede miala nieprzespana, bo Bartek wczoraj caly dzien przespal i bylam pewna ze w nocy sobie odbije, a on jak zasnal o 23, to obudzil sie o 5:20 :szok:

Dzień dobry. Myślę że to Was zainteresuje (wyczytane w Gazecie prawnej)
Czy na dziecko urodzone w grudniu przysługuje cała ulga?
W rozliczeniu podatkowym za 2008 rok przysługuje pełna kwota ulgi prorodzinnej na dzieci urodzone w trakcie roku.

Podatniczka 1 grudnia urodziła syna. Nie wie, czy będzie mogła skorzystać w zeznaniu podatkowym składanym za 2008 rok z ulgi prorodzinnej w pełnej wysokości.
- Czy przysługuje mi cała kwota ulgi, czy będę mogła odliczyć tylko jej część - pyta pani Anna z Katowic.
W zeznaniu podatkowym składanym za 2008 rok podatnicy mogą po raz ostatni odliczyć od podatku pełną kwotę ulgi na dziecko urodzone w trakcie roku.
Przy okazji najbliższych rozliczeń podatkowych będą miały zastosowanie dotychczasowe zasady odliczania ulgi na dzieci urodzone czy też adoptowane w trakcie roku podatkowego. Oznacza to, że rodzicom przysługuje pełna kwota odliczenia, niezależnie od tego, czy wychowywali oni dziecko przez cały rok podatkowy, czy też urodziło się ono (lub zostało przysposobione) w trakcie lub nawet pod koniec roku podatkowego.
W rozliczeniu podatkowym za 2008 rok będzie miał zastosowanie art. 27f ustawy o PIT regulujący zasady korzystania z ulgi w brzmieniu niezmienionym. Ulgę od podatku dochodowego obliczonegowedług skali podatkowej odliczą podatnicy wychowujący w roku podatkowym własne lub przysposobione dzieci, przy czym przepis ten nie wymaga, aby dziecko było wychowywane przez cały rok podatkowy. W rezultacie podatniczka, która urodziła dziecko w grudniu, w zeznaniu podatkowym składanym za 2008 rok odliczy całą ulgę prorodzinną, tj. 1173,70 zł.

Cześć Dziewczynki :-)

Ja je brałam już dawno temu. Nie powiem Wam, czy rzeczywiście się nie tyje, bo ja utyłam, ale mogło to być związane z innymi sprawami. Ogólnie czułam się po nich dobrze. Poczytajcie w necie opinie o nich :-)

Na pewno nie można, bo to są dwuskładnikowe pigułki :-)

Mój Mały szkrab domaga się cycusia,pędzę....

hmmmmmm ja tez w trakcie ich brania przytylam z 2 czy 3 kg:eek::eek: ale mi chodzilo o to zebym miala ochote na seks gdyz po kazdych tabletkach zero chcicy:-(:-(:-( ale nawet po tych cudenkach mi sie nie chcialo:-(:-( dopiewro jak odstawilam calkowicie hormony to odzylam:-D:-D:-D i z tego pojawil sie Fifi:-D:-D:-D

A my dzis mielismy super nocke:tak: Filip usnal 19 obudzil sie o 1 w nocy zjadl zaraz usnal, nastepna pobodka o 5 rano:tak: I cala nocke przespal w swoim łóżeczku gdyz przyznam sie ze czesto spi z nami:zawstydzona/y::zawstydzona/y::zawstydzona/y: moj szkrabek kochany:-):-) rano wstal i sobie lezal w lozeczku patrzac sie na karuzele a ja moglam ogarnac siebie i mieszkanko a teraz spi slodko:laugh2::laugh2: normalnie tak go kocham ze bym go zjadla z tej milosci:laugh2::laugh2::laugh2::-D:-D:-D:-D:sorry2::sorry2::sorry2:

reklama
Witajcie mamuśki

Zaczyna mi na wszsytko brakować czasu, Mała na rękach śpi, a zaraz po odłozeniu do łóżeczka lub wózka, budzi się i ryczy. Na dodatek chłopcy dizsija rano wstali chorzy, znów jakaś jelitówka, a w maju też przechodzili i byli w szpitalu, mam nadzieje że tym razem się uchronimy przed tym i ze Mała nie załapie od nich. I ze do wtorku bedzie ok, bo jada na ferie, też miałam jechać z Małą ale nie mam co zrobić z psem.

Moja też zrobiła dzisiaj wielką kupę,a le ostatnio robiła w tamten czwartek taką konkretną i we wtorek tak troszeczkę, a dzisiaj ogromna.

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry