reklama

Grudniowe mamusie 2008

czesc kobietki :happy2:
Dawno juz nic nie pisalam ale regularnie was czytam, ...no prawie :) Chcialabym wam powiedziec ze bylam wczoraj na usg polowkowym i zapytala mnie czy chce wiedziec plec ............bede miala SYNKA:-)
Poza tym umowiona jestem na 16 sierpnia na usg 3D wiec zobaczymy czy sie potwierdzi , ale podejrzewam ze syn , poniewaz powiedziala to bardzo stanowczym tonem:)
Zycze wam przyjemnych i zdrowych ciaz poki co ....i mam nadzieje ze sie troche zmobilizuje do pisania,hahaha :)

ps. mam tylko jeden problemik......totalnie nie moge znalezc imienia dla chlopca,hahahahaah. HELP!!!!! :-D (z dziewczynka bylo o niebo latwiej):tak:

GRATULUJĘ SYNECZKA:-):-)

Dzien dobry. Ja dopiero poczatkujaca na tym forum ale moja dzidzia ma przyjsc na swiat 5 grudnia :). Fajnie tak dzielić emocje z innymi przyszłymi mamusiami. Pozdrawiam :):):)

Witam Cię serdecznie:-)

A ja wstałam o 11.20 :-D wyprowadziłam dogi i jak zwykle muszą czekać na karmienie bo najpierw do Was zajrzałam aha i jeszcze Marsa sobie z rana zjadłam:-D ( oj bedę gruba d...a z tą córeczką bo cały czas chce mi się słodkiego :laugh2::-p)
Jutro jadę do lekarza umawiam się na USG zwykłe a USG 3D robię we wtroek u innego lekarza:-)
aha moja Mała kopie mnie rano i wieczorem a kiedyś kopała tylko wieczorem :tak:
Fajnie tak wiedzieć , że będzie coraz więcej i więcej tych ruchów.

reklama
dzieki dziewczyny za rady, kupiłam Sachol i mieszankę ziół do płukania septosan, zaczynam kurację;-) jak to nie pomoże:baffled: sprobuje z tabletkami przeciwbólowymi...pzdr;-)

Witam Was

Zauwazylam od trzech dni ze dzidzia kopie coraz czesciej nie tylko wiezorkiem ale z rana i jeszcze w dzien ja sobie leniu****e. Jeszcze tyzien i i idziemy na połówkowe jestem pewna ze dzidzia zdrowa tylko czy uda nam sie ja podejrzec?:-):-):-)

Nie wiem czy isc na usg 4d kosztuje tu ponad 100 funtow za te same pieniadze moge miec wizyte u polskiej ginekolog, badanie i usg 2d, a chcielabym zbadac sie ginekologicznie bo wczesniej mialam infekcje i wogole jej nie czulam, a tu nie badaja w ciazy:wściekła/y:

mam wiec dylemat :-(

Dzien dobry. Ja dopiero poczatkujaca na tym forum ale moja dzidzia ma przyjsc na swiat 5 grudnia :). Fajnie tak dzielić emocje z innymi przyszłymi mamusiami. Pozdrawiam :):):)

witam!!! fajnie że do nas dołączyłaś!!!
a tak w ogółe to co się dzieje z kluskawką naszym rodzynkiem bo się nie odzywa???
ja dziś przeglądałam ubranka co mi koleżanka dała troszke wybrałam ,teraz trezba by je było wyprać i wyprasować ale się już cieszę!!!hi hi hi

Macie jakis sposób na wyżynającą się ósemkę:no: od dwóch dni czuję ból, spuchnięte dziąsło i chyba promieniuje mi na gardło :baffled:

Mogę wziąć jakieś tabletki przeciwbólowe?? do mojej ginki idę dopiero za tydzien :confused:

Madzienka, idź do dentysty. Ja miałam dokładnie ten sam problem w poprzedniej ciąży, a nie chciałam faszerować się środkami przeciwbólowymi. Dentystka coś tam pogrzebała, poczyściła, popsikała i kazała smarować żelami, takimi jak dla niemowląt. I było o niebo lepiej.

Ewushka - gratuluję chłopaczka :)

Ja lecę jutro na usg. Roztrzygnie się, czy możemy jechać nad morze (w sobotę planowy wyjazd) no i mam nadzieję, że potwierdzi się płeć :)

Cześć dziewczyny!
ja dzisiaj mam USG
jednak strres dał się we znaki - lekarz kazał mi lezec a jak nie to brać nOspe 3 razy dziennie co wydaję się ogromnie dużą dawką :szok:

ewushka, agawar - gratuluje syneczków!!

Madzienka - ja też stosuję sachol na problemy z osemką. Z przeciwbólowych możesz tylko Paracetamol. A z domowych sposobów to możesz rozpuścić sodę oczyszczoną w wodzie (łyżeczka na pół szklanki) i nabrać do strzykawki, kup dużą igłę i wygnij ją w łuk, nałóż na strzykawkę i płócz okolice tego zęba tym roztworem (strumieniem pod ciśnieniem, musi być dlatego igła), mi bardzo pomagało, a jedyne co robi to zmienia pH w ustach - dentystka mi to pokazała w pierwszej ciąży.

pwa83 - witaj grudnióweczko!!

anoli - trzymam kciuki, żeby się dzidzia ujawniła. Co do USG też się zastanawialiśmy, doszliśmy do wniosku, że pójdziemy, jeśli dzidzia nie ujawni się na połówkowym, bo mojego męża ciekawość do grobu wpędzi, hehehe. A infekcja wyszłaby ci w badaniach okresowych napewno, więc się nie martw. A tak a propos... gdzie ty mieszkasz?

pytia - trzymam kciuki!!

Arlets - to nie jest ogromnie duża dawka, kobiety w ciąży tak biorą jak mają problkemy ze skurczami - ja brałam Nospe Forte 3 razy dziennie.

reklama
brałam od 7 miesiąca do 9 miesiąca - czyli całe dwa miesiące, to są tylko tabletki rozkurczowe, nie są szkodliwe, ja miałam jeszcze wypisane relanium 2 razy dziennie (i to cholerstwo przenika przez łożysko) i bezwzględne leżenie, do dwóch ostatnich się nie stosowałam, hehehe, a i tak 8 dni po terminie urodziłam. Ja miałam bardzo silne skurcze, bo macica mi się napinała do 89%, a przy partych przy porodzie ktg wykazało 121% maksymalnie.

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry