reklama

Grudniowe mamusie 2008

Zapominajka.....mimo tego,ze Tczew to dziura to mimo wszystko jest szkołą rodzenia i podobno nie taka zła...ja sie wybieram,ale to dopiero okolo 26-32 tyg ciązy podobno...moja kumpela chodziłą i była naprawde bardzo zadowolona....u nas ta przyjemność kosztuje 120zł za cykl + 5zł kazdrozowa wizyta partneta...czyli chyba nie ma takiej tragedii....

reklama
Zapominajka - a ja ci powiem, że nie warto nie iść, zwłaszcza jak jest dobra!Ja chodziłam w Gdańsku do szkoły rodzenia"Maria" i gorąco polecam!! Położna, która prowadzi ma niesamowite doświadczenie, jest na każdy telefon po porodzie, może przyjść do domu zdjąć szwy np i do tego taka równa baba, że boki zrywać, na wejściu dostaje się rozpiskę wykładów i chodzi się na te, które cię interesują (godzinny wykład kosztował wtedy 5zł i 5zł ćwiczenia godzinne) w soboty zajęcia z partnerami, uczy jak przygotować dziecko na poród, ćwiczy z ciężarnymi bezdechy. Z resztą dostawała jakieś nagrody w plebiscycie ogólnopolscim gazety dziecko, chyba nawet drugą, już nie pamiętam, także dziewczyny z okolic Gdańska - gorąco polecam!

witam w poludniowy czwartek :)
a juz jestem zapisana do szkoly rodzenia i zaczynam 22 sierpnia
Marzycielko a co ci lekarz powiedzial o zzo? podziel sie :-)

Powiedział, że nie mam się czego bać gdyż np. u nich prawie ( Centrum Damiana) każda kobieta bierze ZZO i nic złego nigdy się nie stało oraz nie ma skutków ubocznych. Mi powiedział żebym brała i nie słuchała innych , którzy powołuja się np. na to , że ich mamy przetrwały to my też przetrwamy a jakże tylko w jakim cierpieniu i zmęczeniu. Nie zapominajmy , że pierwszy poród nie jest łatwy i może trwać nawet 20 h:szok:

Mamy coreczek zerknijcie na zakupy

hahaha a ja teraz sie przyłapałam że mysle ze bedzie dziewczynka :-D chociaż zamówienie było na chłopca !
jak zobaczyłam te ciuchy to zaraz mnie kombinezonik zainteresował i dopiero jak wysłąłąm doszło do mnie że przecież nie wiem co będzie :baffled:

Dziewczyny mam takie pytanie...:zawstydzona/y:
Rozmawiałam z koleżanką która stwierdziła, że nie warto iść do szkoły rodzenia:confused:

Czy wy się wybieracie?

ja w pierwszej ciązy chciałąm iść ale nie doszłam i nie załuje ! a teraz nawet nie ide ! ale jakbym była na l4 w domku to mzoe bym to rozważyła pod względem jakieś urozmaicenia dnia a tak jak sie chodzi do roboty to :baffled: ale wybieram sie na basen !! tylko wybrac sie nie moge !!!

Marzycielka ja po pierwszym porodzie pomimo że był szybki to teraz chce zzo ! bo na samą myśl że to drugi raz przechodzic to zaraz czerwonym flamastrem na czole i gdzie tam jeszcze wypisze ze żądam zzo !!!!

Marzycielka ja po pierwszym porodzie pomimo że był szybki to teraz chce zzo ! bo na samą myśl że to drugi raz przechodzic to zaraz czerwonym flamastrem na czole i gdzie tam jeszcze wypisze ze żądam zzo !!!!

:-D:-D:-D:-D:-D No ja za wczasu już wiem , że wezmę jak będę mogła;-)
A na Szkołę idziemy z mężem za 5 tyg. Kosztuje 450 zł.
Wiem ,że dzięki niej mój mąż się wiele nauczy i przede wszystkim oswoi z myślą o noworodku na swoich rękach:tak:;-)

Marzycielko, 450zl??
jesli moge Ci doradzic to jest bardzo duzo szkol u nas, ktroe sa sponsorowane przez miasto i nic nie kosztuja, poza kaucja przy zapisie, ktora jest zwrotna jak sie pojawisz

reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry