reklama

Grudniowe mamusie 2008

Hej laski

Agatkas, super wyglądasz.
Marzycielko, trzymam kciuki, zeby wszystko poszło po Waszej myśli.
Agatkas, Kaja, udanych wypadów zakupowych, tylko nie szalejcie za bardzo, w końcu jest kryzys, proszę wziąc to pod uwagę;-)

Mała wstała po 7, pojadła, skupciała się, pobawiła chwilkę i znów drzemka, miałam się z nią połozyc, ale szkoda czasu na spanie, bo taka śliczna pogoda. Wyskoczyłam na szybkie zakupki i już jestem spowrotem, czekam aż wstanie i wezmę się trochę za jakies sprzątanie, żeby potem miec wolne, bo może gdzieś wyskocze z Krzysiem i Małą (Grzesiek znów pojechał w trasę, nie mógl sobie darować, jak sie doweidział, że tata będzie wiózł arbuzy).

reklama
Ja juz mam stresa,bo zaplanowalam sobie dzien z Marysia na zakupach...tylko zapomnialam o tym drobnym szczegole,ze jak ten czlowiek siedzi w wozku dluzej niz 10 minut to jest histeria nie z tej ziemii:baffled::baffled:
A ja za kazdym razem staram sie byc twarda,ale wzrok tych co sa ze mna w tym sklepie,pt och jakie biedne dziecko,co ona mu robi....powoduje ze konczy sie noszeniem na raczkach....
Wrrrrrrr,niekonsekwencja,moja przyjaciolka:baffled:

Dzień doberek,
produkcja widzę marniutka, a ja ubolewam, bo niestety wam dziś nie dopomogę, bo mam tyle roboty, że tylko się modlę, żeby Wiki był grzeczny...
a on?siedział przed chwilą ze mną, i mi całego posta wykaasował:-D:szok:więc teraz leży na macie, choc pewnie niedługo, bo zabawk ejuz tak rozpracowal, że po 10minutach sie nudzi:baffled:
jeszcze opieka i komentarze przede mną, bo wieki tam nie byłam, aż wstyd normalnie, ale foteczki widziałam wszystkie...no i Agatkas ja zawsze byłam zwolenniczką długich włosów i na tym zdjęciu w avatarku bardzo mi sie podobasz;-)ale szczerze przyznam, że byłam mile zaskoczona, jak zobaczyłam twoja nową fryzurkę, bardzo Ci pasuje:tak:

Ja juz mam stresa,bo zaplanowalam sobie dzien z Marysia na zakupach...tylko zapomnialam o tym drobnym szczegole,ze jak ten czlowiek siedzi w wozku dluzej niz 10 minut to jest histeria nie z tej ziemii:baffled::baffled:
A ja za kazdym razem staram sie byc twarda,ale wzrok tych co sa ze mna w tym sklepie,pt och jakie biedne dziecko,co ona mu robi....powoduje ze konczy sie noszeniem na raczkach....
Wrrrrrrr,niekonsekwencja,moja przyjaciolka:baffled:
Kajusia, a może Ty się za bardzo tym stresuje, Maryś wyczuwa i dlatego takie klocki odstawia?zrelaksuj się, nie myśl..i będzie ok.
Nie wiem czy to tego zsługa, ale ja nigdy sie tym nie przejmowałam, olewałam i Wiki może nawet 4 godziny być w wózku i spokój, poprostu wie, że nie ma wyjścia:-Dale on tez bardzo się interesuje wszystkim dookoła, więc mimo, że siedzi bez ruchu, to tylko mu głowa dookoła lata:-Dbo tak wszystko ogląda, a czasem jak zajęczy to pićku albo smoczek załatwia sprawę i znów ok

witam sie:-):-)

musze sie pochwalic...;-)
moj dziec dostal wczoraj kache wieczorkiem lyzeczka...zasnal o 21.00 mala pobudka o 22.00 i tak bez przerwy pospal do 2.00 potem naiwny muslam ze wydebi odemnie mleko...dostal herbatke:-D i o 3.20 dopiero usnal ale bez mleka:tak:...i o 6 na spiocha zjadl...i pospal do 8.30:tak:;-):-)
ktos mi dziecko podmienil:-D:-D
a jaki grzeczny,bo w koncu moja maruda wyspana:-D
mama zreszta tez...:-D

Witamy się sobotnio:tak:
Nocka u nas rewelacyjna. Mała spała 12 godzin z dwoma malutkimi przerwami na jedzenie:tak:A teraz już znowu zaliczyła półtora godzinną drzemeczkę. Wkońcu nastały czasy aniołeczka:tak:A wszystko dlatego że te dwie górne jedynki juz prawie całkiem wylazły:tak:

Dzień dobry :)
Choć raz udało mi się wpaść i nadrobić zaległości poranne i nie będę musiała wieczorem czytać aż tyle ;-)

Marzycielka - super, że Twój luby dostał tę pracę! Gratulacje! No i Praga... Przepiękna!!! Uwielbiam to miasto. A jakbyście jechali przez Cieszyn to zapraszam po drodze na kawkę ;)

Pyciolek, kokusia - zazdroszczę tej przemiany w aniołki! U mnie chyba nigdy ten cud nie nastąpi. Dzisiaj znowu tylko pół godziny spała dopołudnia :sorry: Ja nie wiem, co te moje dzieci mają z tym spaniem w dzień, Jasiek był taki sam, więcej usypiania niż potem spania. A jak miał półtorej roku to w ogóle przestał w dzień spać :eek:

Chcialam tylko powiedziec ze mezowy,jak zwykle pracuje,ale my nie bedziemy siedziec w domu,ruszamy w poszukiwaniu krzeselka:tak::tak:Wiec pakuje kole 10 mala w fotelik,wozek,torbe pakujemy tez i ruszamy "w swiat"..:-D
;-):-D:-D
Kaja trzymam kciuki żeby tym razem marysia pozytywnie Cię zaskoczyła
Melduje ze fotki juz są!!!!:):-D

Dzień dobry tak w ogóle:) Dzisiaj jedziemy kupic fotelik wiec muszę sie zbierac powoli na wyprawę:)
Udanych i owocnych zakupów a fryzurka faktycznie super:tak:

Mała wstała po 7, pojadła, skupciała się, pobawiła chwilkę i znów drzemka, miałam się z nią połozyc, ale szkoda czasu na spanie, bo taka śliczna pogoda. Wyskoczyłam na szybkie zakupki i już jestem spowrotem, czekam aż wstanie i wezmę się trochę za jakies sprzątanie, żeby potem miec wolne, bo może gdzieś wyskocze z Krzysiem i Małą (Grzesiek znów pojechał w trasę, nie mógl sobie darować, jak sie doweidział, że tata będzie wiózł arbuzy).
blizniaki jak skończysz u siebie to możesz wpaśc do mnie bo ja ostatnio mam mega zaległości w sprzątaniu przez to że moje dziecko zamieniło się w marudę a dzisiaj jak patrzę na ten bajzel to wogóle nic mi się nie chce:baffled::no:

moj dziec dostal wczoraj kache wieczorkiem lyzeczka...zasnal o 21.00 mala pobudka o 22.00 i tak bez przerwy pospal do 2.00 potem naiwny muslam ze wydebi odemnie mleko...dostal herbatke:-D i o 3.20 dopiero usnal ale bez mleka:tak:...i o 6 na spiocha zjadl...i pospal do 8.30:tak:;-):-)
No to gratuluje chociaż jednej prawie przespanej nocy i oby takich więcej:tak:

A ja dzisiaj po uwaga! 46 dniach dostałam @

Witamy się sobotnio:tak:
Nocka u nas rewelacyjna. Mała spała 12 godzin z dwoma malutkimi przerwami na jedzenie:tak:A teraz już znowu zaliczyła półtora godzinną drzemeczkę. Wkońcu nastały czasy aniołeczka:tak:A wszystko dlatego że te dwie górne jedynki juz prawie całkiem wylazły:tak:

widzisz...moze juz sie skonczy ten koszmar...:-D
no to sie kokuska wyspalas jak nic:-D

Dzień dobry :)
Choć raz udało mi się wpaść i nadrobić zaległości poranne i nie będę musiała wieczorem czytać aż tyle ;-)

Marzycielka - super, że Twój luby dostał tę pracę! Gratulacje! No i Praga... Przepiękna!!! Uwielbiam to miasto. A jakbyście jechali przez Cieszyn to zapraszam po drodze na kawkę ;)

Pyciolek, kokusia - zazdroszczę tej przemiany w aniołki! U mnie chyba nigdy ten cud nie nastąpi. Dzisiaj znowu tylko pół godziny spała dopołudnia :sorry: Ja nie wiem, co te moje dzieci mają z tym spaniem w dzień, Jasiek był taki sam, więcej usypiania niż potem spania. A jak miał półtorej roku to w ogóle przestał w dzień spać :eek:

kochana budzic sie budzil...ale lepiej niz zawsze...najbardziej cieszy mnie ze wytzrymal 10 godz bez jedzonka:tak:
u Was tez bedzie lepiej...Alex w dzien spi bardzo mala...od rana dopiero teraz zasnal...;-)

Kaja trzymam kciuki żeby tym razem marysia pozytywnie Cię zaskoczyła

Udanych i owocnych zakupów a fryzurka faktycznie super:tak:

blizniaki jak skończysz u siebie to możesz wpaśc do mnie bo ja ostatnio mam mega zaległości w sprzątaniu przez to że moje dziecko zamieniło się w marudę a dzisiaj jak patrzę na ten bajzel to wogóle nic mi się nie chce:baffled::no:

No to gratuluje chociaż jednej prawie przespanej nocy i oby takich więcej:tak:

aaaaa co myslalas ze tylko my mozemy malpowac co 28 dni:-D:-D

widzisz...moze juz sie skonczy ten koszmar...:-D
no to sie kokuska wyspalas jak nic:-D

No powiem Ci aż głowa mnie rano bolała bo za długo spałam

aaaaa co myslalas ze tylko my mozemy malpowac co 28 dni:-D:-D
Ala też zawsze małpowałam idealnie co 28 dni. Nawet po poprzednim porodzie mimo że karmiłam piersią to zaraz po połogu mnie dopadła i przyjeżdżała regularnie. A teraz to mój ddopiro 3 okres od porodu:baffled: i trochę ciężko się przyzwyczaic

reklama
ufff...no dostałam powera:tak:kuchnia i łazienka błyszczą, krupniczek dla Wikusia gotowy, ciut ostygnie i zaraz szamać będziemy;-) a potem Barszczyk biały dla nas;-):tak: i jeszcze tylko kurze i odkurzanko całej chaty mi zostało....i nieszczęsne prasowanie, duuuużo prasowania:dry:no cóż nie ma przeproś, ja tylko mam nadzieję, że damy radę między tymi porządkami na spacerek wyskoczyć, bo taka ładna pogoda aż szkoda

a Wiki znów spał 2,5godz:szok:a potem jak się obudził, był tak cicho, że nawet nie wiedziałam, że się obudził, chyba wie, że mamusia porządki robi i trzeba być grzecznym:tak:teraz też buja się na huśtawce zauroczony bajką:tak::-Dcichutko jak nie wiem co, nawet nie gada:szok:

no widzisz, super, a potem jak się tak przywyczai to uzna, że nie ma sensu się budzić, bo i tak jeśc nie dostanie:-D
czyli moja rada sie troche przydała, co?

eee...to jeszcze nic ja kiedyś przez zmianę strefy i klimatu aż 80dni nie miałam:szok::tak:, jeszcze przed Wiktorkiem, juz byłam prawie pewna że ciąża, a tu poprostu tak sie poprzestawiało i dostałam luteine na wywołanie, potem wszystko do normy wróliło, no ale Ty Kokusiu karmisz to normalne

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry