reklama

Grudniowe mamusie 2008

witajcie
na wstepie musze sie pochwalic ze dzis moje dziecko przespało NIEPRZERWALNIE 6 godzin:szok::szok::szok::tak::tak::tak: zasneła około 20 i obudziła sie dopiero po 2:tak: pierwszy raz:tak: nie wiem o co chodzi:-D mam nadzieje ze tak juz jej zostanie:tak::-D:tak:
No a na mnie krzyczałaś że dużo jedzenia robięSłuchajcie moje dziecko postanowiło nauczyc się chodzic:tak:Martyna ma taki plastikowy stołek żeby sobie sama mogła świecic światło w łazience no i Natalka trzyma się tego stołaka i drepcze za nim. I tak przez cały pokój. A jaka z siebie dumna wtedy:tak:
o jaka zdolna :tak: GRATULUJEMY!!!

Witam
Bliźniaki n ie gniewam się:-D:-D, dzisiaj za to skunksa nie było ale córcia budziła się co godzine i przyczyne znalazł Mariusz - jest trzeci ząbek prawa górna jedynka:-).
GRATULUJEMY ząbka !!!

Z mniej fajnych spraw to ostatnio walczę z chamstwem na grochowie:-(. Kupiłam jajeczka "wiejskie " od baby na bazarku , gotuję je dla dziecka a tu piecząteczka podczas gotowania wychodzi. Bźdźiągwa musiała czymś zmazywać. Tak się wpieniłam że poszłam do baby i wezwałam Straż Miejską , a ci porażka nie mogą nic zrobić. To sama ochrzaniłam babę i powiedziałam że za każdym razem jak ją zobaczę handlującą to wszystkich klientów przegonię . Chyba poskutkowało bo wczoraj jej nie było:tak:.
Drugie to facet wyprowadza swojego jazgotliwego pieska w nocy na spacer i budzi cały blok . Podeszłam do niego grzecznie i poprosiłam żeby więcej tego nie robił. Zazwyczaj wszyscy na niego kleli z okien więc nie skutkowało, ale facet chyba się zdziwił że w dzień go poznałam bo dzisiaj w nocy przepiękna cisza była:-).

Miłego dzionka mamuśki
Pozdrawiam
:-D:-D:-D pogromca chamstwa:-D:-D:-D

reklama
a ja już naprawdę nie wiem co mam zrobić z tym moim dzieciem w nocy:-(
zasypia ładnie sam.lulania nie potrzebuje ale budzi sie co chwila...dzisiaj czestotliowsc budzenia była od 30 min do 2h(szał pał)...o 4.20 pomyslałam dam mu mleczko...yhyyy tak mnie wrobił,że zjadł a zasnął dopiero po 5.00:crazy: już nie mam pomysłu jak mam to ogarnąć...wściekła jestem na cały świat normalnie...ileż można nie spać....dzisiaj ciagiem pospałam 2 h...a tak w sumie co sie położyłam,oko mi uciakło to zaś jeki z łóżeczka:no:już nie wyrabiam,serio:zawstydzona/y::-(a już nie wspomne o sprawach ten tegesowym....zero zero zero:zawstydzona/y:
oj rozumiem cie doskonale, pare dni temu Nuśka urzadziła mi podobna nocke:-( budziła sie co 30-40 min przez cala noc, musisz być silna i jakos to przetrzymać... musi w końcu kiedyś być lepiej;-):tak:

Dzien dobry Mamuski:-)
Ale sie dzisiaj wyspałam:-):-):-) I nie myślcie, że moje dziecko się zlitowało w końcu:no: Co to to nieee:no: Ja wyrodna matka oddałam małego teściowej:tak: Sama mi to wczoraj zaproponowała, żebym sie w końcu wyspała, a ja niedobra zgodziłam się. Ale kurcze naprawdę było mi to potrzbne, bo juz ledwo funkcjonowałam.
Filip wczoraj powiedział pierwsze słowo. I niestety nie jest to "mama", tylko "baba". Ojj jaka moja teściowka szczęśliwa:-D I tak się ciesze, bo już myślałam, że moje dziecko niemowa zostanie. I teraz cały czas powtarza baba baba baba baba:-D
Hey wieczorowo.

Dzsiaj byłam u endokrynologa . Wizyta okazała się być bardzo fajna bo mam super doktorkę .
Tak wię tarczyca zdrowa a USG mam zrobić dla potwierdzenia.:-)
Teraz już jeden kłopot z głowy.

Musze iść do gina jeszcze po anty i do dermatologa .Czeka mnie jeszcze prześwietlenie płuc i wizyta u laryngologa ponieważ mam chrypę oraz ciężki głos taki jak u faceta:zawstydzona/y: Aha jeszcze duszności mam.
A wszystko przez to , że po ciąży wróciłam do palenia i teraz aby nie stracić głosu musze rzucić.
To nie będzie łatwe ale dam radę bo muszę.
Trzymamy kciuki za pozytywne wyniki i rzuć kochana palenie, bo to paskudny nałóg:tak:

Witam
Bliźniaki n ie gniewam się:-D:-D, dzisiaj za to skunksa nie było ale córcia budziła się co godzine i przyczyne znalazł Mariusz - jest trzeci ząbek prawa górna jedynka:-).
Gratulujemy trzeciego zębolka;-)
hej hej witam pozna pora
ja mam pytanko macie jakis pomysl na prezent na urodzinki dla faceta :confused: bo kompletnie nie wiem co kupic mojemu Amo cos fajnego bym chciala oczywiscie standardowo mozna by kupic perfumy ale on ma ich tyle ze wiecej odemnie :cool2: wiec juz nie dostanie nastepnych :-D
no jestem ciekawa co wymysla na bank pyciol wyskoczy z jakimis kajdankami :-D:-D bo to bombowa zbereznica :rofl2:
Ja mam właśnie ten sam problem. Mój męzuś ma urodzinki niedługo, a ja kompletenie nie mam pomysłu co mu kupić:eek:

AAAAAAAAAAAA moja koleżanka wczoraj urodziła śliczną Oliwcie!!!!!!!!!!!!!!!!!!:-):-):-):-):-) ach aż mi sie łezki szczęścia pokazały w oczach gdy przysłała mi zdjątko takiej malutkiej kruszynki:zawstydzona/y::zawstydzona/y::zawstydzona/y::zawstydzona/y:
Gratulujemy koleżance:tak: Ale jej zazdroszcze takiej małej ślicznej kruszynki:tak:

zasypia ładnie sam.lulania nie potrzebuje ale budzi sie co chwila...dzisiaj czestotliowsc budzenia była od 30 min do 2h(szał pał)...o 4.20 pomyslałam dam mu mleczko...yhyyy tak mnie wrobił,że zjadł a zasnął dopiero po 5.00:crazy: już nie mam pomysłu jak mam to ogarnąć...wściekła jestem na cały świat normalnie...ileż można nie spać....dzisiaj ciagiem pospałam 2 h...a tak w sumie co sie położyłam,oko mi uciakło to zaś jeki z łóżeczka:no:już nie wyrabiam,serio:zawstydzona/y::-(a już nie wspomne o sprawach ten tegesowym....zero zero zero:zawstydzona/y:
Pyciolku dokładnie jakbys pisała o moim Filipie. Tylko, że ja jemu nie daje jedzenia w nocy, bo albo nie chce jeść, a nawet jesli zje to i tak sie budzi, więc po co mam go uczyc jeść w nocy. I nie wydaje mi się, że to jest na ząbki, bo mały nie budzi sie z płaczem, tylko budzi sie jakby miał problemy ze spaniem. Nie rozumiem o co chodzi. A powiedz mi Aleks zawsze tak Ci sie budził czy jak był mniejszy spał ładnie?

Asiulkaa zazdroszcze przespanej nocki...mimo ,że Filip nie spał:-D
tesciowej tak samo sie budził jak Tobie?
Twierdzi, że obudził się tylko 2 razy, koło 23, wypił herbatkę i poszedł dalej spać i o 1.30 miał przerwę w spaniu do 2.30, a później spał nieprzerwanie do 6.30.
Ale wyobraź sobie, że jak byłam na wakacjach i mały był u moich rodziców to spał od 20.30 do 7.30-8 rano z jedna przerwą na jedzonko między 3-6. I moja mam mówi co Ty mówisz, że Ci dziecko w nocy nie śpi, przeciez on bardzo ładnie śpi:eek: A ja mówię jakby mi tak spał to też bym nie narzekała:no:

Pyciolku dokładnie jakbys pisała o moim Filipie. Tylko, że ja jemu nie daje jedzenia w nocy, bo albo nie chce jeść, a nawet jesli zje to i tak sie budzi, więc po co mam go uczyc jeść w nocy. I nie wydaje mi się, że to jest na ząbki, bo mały nie budzi sie z płaczem, tylko budzi sie jakby miał problemy ze spaniem. Nie rozumiem o co chodzi. A powiedz mi Aleks zawsze tak Ci sie budził czy jak był mniejszy spał ładnie?
jak był mniejszy to nie wyrywał sie ze snu...budził sie na jedzonko,zjadł i dalej dusił komara:tak:a teraz mu się w główce poprzestawiało...zaczęło się jak miał ok 6 miesięcy...wtedy budził sie nawet co 15 min i lulany był na raczkach ale budził sie tak bo nie mógł spac...przez egzeme,swedziała go skórka i tak biedny cierpiał:-(to było usprawiedliwione...potem było lepiej ale też wybudzał sie w nocy...i tak już zostało do teraz...ale jeszcze z tyzien temu już było na dobrej drodze...i teraz zas,koszmar:-( może dlatego,że ten tydzień temu zaczęłam mu podawać kaszke z butli a nie łyżeczką:eek:?

Twierdzi, że obudził się tylko 2 razy, koło 23, wypił herbatkę i poszedł dalej spać i o 1.30 miał przerwę w spaniu do 2.30, a później spał nieprzerwanie do 6.30.
Ale wyobraź sobie, że jak byłam na wakacjach i mały był u moich rodziców to spał od 20.30 do 7.30-8 rano z jedna przerwą na jedzonko między 3-6. I moja mam mówi co Ty mówisz, że Ci dziecko w nocy nie śpi, przeciez on bardzo ładnie śpi:eek: A ja mówię jakby mi tak spał to też bym nie narzekała:no:
:szok: hmmm to ja już nic nie rozumiem...
mamy śpiących dzieciów w nocy-jesteście szcześciarami:-D

reklama

jak był mniejszy to nie wyrywał sie ze snu...budził sie na jedzonko,zjadł i dalej dusił komara:tak:a teraz mu się w główce poprzestawiało...zaczęło się jak miał ok 6 miesięcy...wtedy budził sie nawet co 15 min i lulany był na raczkach ale budził sie tak bo nie mógł spac...przez egzeme,swedziała go skórka i tak biedny cierpiał:-(to było usprawiedliwione...potem było lepiej ale też wybudzał sie w nocy...i tak już zostało do teraz...ale jeszcze z tyzien temu już było na dobrej drodze...i teraz zas,koszmar:-( może dlatego,że ten tydzień temu zaczęłam mu podawać kaszke z butli a nie łyżeczką:eek:?

oj Pyciolinku jak tylko zajedziesz do Polski oddasz Aleksa mamie na jedna noc tak jak Asia i sie wyyyyyyśpiszzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzz:-D:-D:-D:-D chociaz i tak sie pewnie bedziesz przebudzac, ja jak fifi zaczał przesypiac znow nocki to potrafiłam sie obudzic np po 4 ciągłych godzinach snu i czuć że coś jest nie tak że już sie wyspałam hihii odzwyczaiłam się wtedy od takiego cigłego snu:zawstydzona/y::zawstydzona/y::zawstydzona/y:

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry