reklama

Grudniowe mamusie 2008

Wiecie to nie to samo. Na Cypriana tez wszyscy narzekali ze Cypek i w ogole takie to imie dziwne, skrzywdzimy dziecko itd. Ale tu sa skojarzenia z ruskim gwałcicielem i reakcja jest o duzo bardziej ostrzejsza niz przy cyprianie. Ze my chyba oszalelismy itd.

reklama
Dzień dobry:)

Ja sobie dzisiaj pospałam do 11 - oczywiscie z kilkoma przerwami na siusiu:)
Jak wstałam to zwlokłam mojego męża z łóżka i wysłałam go do sklepu po Nutelle i dżemik i zrobiłam naleśniczki!!! Pychota:)

I tak się najadłam że już mi się nic nie chce:)

Cyprysiowa - ja tam bym zostawiła Iwana, na każde imię można coś złego wymyślić!

Pomieszam troszkę wątki bo mi się nie chce przechodzić na zakupy:) (Cyprysiowa wybacz to się więcej nie powtórzy:) ) Zakupiłam sobie wczoraj używaną kołyskę:) Tak mi się spodobała że nie mogłam sobie odmówić. To nie zamiast łóżeczka ale tak dodatkowo:) Ciekawa jestem jak będzie wyglądała na żywo - bo to jest zdjęcie z aukcji:)To mój pierwszy zakup dla dzidzi:) :

Załączniki

• 422720746.jpg
    422720746.jpg
    57,4 KB · Wyświetleń: 53
Ostatnia edycja:
Mamuski z imionami to juz chyba tak jest... moja rodzinka jak usłysząła Marika to a co to za imie,a jakie do tego zdrobnienie i takie tam.....tak samo jak miał byc Emil...ale to jakos tak zle sie kojarzy,albo no Emil,ale to jakies takie dziwne...
Stwierdzilismy z miskiem ,ze i tak sie im nie dogodzi i oznajmilismy,ze to my wybieramy imie i maja sie z tym pogodzic,albo niech wiecej nie pytaja jakie wybralismy....i wszystko......temat umilkł,chociaz moja mama i tak mówi Marysia zamiast Marika...

Dzień dobry:)

Ja sobie dzisiaj pospałam do 11 - oczywiscie z kilkoma przerwami na siusiu:)
Jak wstałam to zwlokłam mojego męża z łóżka i wysłałam go do sklepu po Nutelle i dżemik i zrobiłam naleśniczki!!! Pychota:)

I tak się najadłam że już mi się nic nie chce:)

Cyprysiowa - ja tam bym zostawiła Iwana, na każde imię można coś złego wymyślić!

Pomieszam troszkę wątki bo mi się nie chce przechodzić na zakupy:) (Cyprysiowa wybacz to się więcej nie powtórzy:) ) Zakupiłam sobie wczoraj używaną kołyskę:) Tak mi się spodobała że nie mogłam sobie odmówić. To nie zamiast łóżeczka ale tak dodatkowo:) Ciekawa jestem jak będzie wyglądała na żywo - bo to jest zdjęcie z aukcji:)To mój pierwszy zakup dla dzidzi:) :

Kołyska bardzo ładna, tez mi się takie podobają :-)

Witam was serdecznie :-)

U nas pogoda nawet ładna, troche sie ochłodziło, ale ja się nawet cieszę.

Co do spania,spię dobrze, kręgosłup mnie boli tylko jak duzo się nachodzę, a wstaje siusiu w nocy raz :tak:, wiec narazie nie jest źle. Tylko cały czas czuje się bardzo zmęczona :dry:.

Cyprysiowa jezeli Tobie podoba się imię Iwan to tak daj małemu i już. Ja mam tak samo , bardzo mi się podoba imie Maksymilian, Mak, Maksiu, ale jak rodzinka usłyszała to powiedziała, że będę do niego wołać jak do psa :wściekła/y:. Bo ludzie psom dawałą na imię Maks :crazy:. Wkurzyło mnie to, bo imie mi sie bardzo podoba, ale jak słyszałam ich wywody to już sama zwątpiłam, bo nie chce zeby mój synek miał na imie jak pies:no:. Teraz nie mam swojego wymarzonego imienia, a to pewnie dlatego ze nastawiłam się na Maksa i już zadne wiecej mi się nie podoba :-(. Mojemu Krzysztofowi podoba się Mateusz, ale ja nie jestem przekonana.

A ja nie widzę nic złego w tym , że chcesz Maksymiliana.
Mój pies nazywał się Niko a córa będzie Nikola teraz mam boksera Maxia i moje 2 dziecko jeśli będzie to chłopiec to będzie Maxymilian bo to imię jest bardzo ładne i pasuje zarówno dla ludzi jak i dla psów.
Nie mówię , że nazywam tak dzieci bo miałam psy o takich imionach tylko mówię , że te imiona są bardzo fajne i nowoczesne;-)

Wiecie to nie to samo. Na Cypriana tez wszyscy narzekali ze Cypek i w ogole takie to imie dziwne, skrzywdzimy dziecko itd. Ale tu sa skojarzenia z ruskim gwałcicielem i reakcja jest o duzo bardziej ostrzejsza niz przy cyprianie. Ze my chyba oszalelismy itd.

A ja bym się nie przejmowała tym co inni gadają .Ale skoro tak Cię to gryzie to zmieńcie imię;-)

A my zastanawiamy się co robić w taki fajny dzień. Chyba zaraz na jakiś spacerek skoczymy z psiami:tak:;-)

Kołyska bardzo ładna, tez mi się takie podobają :-)

Agacia ja zawsze chciałam mieć kołyskę dla małej ale nie podobają mi się te "nowoczesne", a tą mi wynalazła moja mamuśka:) I zdecydowalyśmy że chocby nie wiem co to musimy ją mieć:) Zresztą uważam że jak dziecko ma problemy ze spaniem, np. z powodu kolek to taka kołyska przy łóżku jest bardzo przydatna. Zawsze to lepsze niż chodzenie po domu z dzieckiem na rękach i bujanie:)
A poza tym to jest tak słodka ta kołyska że nawet jakby mi się nie miała przydać to może przyda się później mojej siostrze:)

Witajcie kobietki w niedzielne popołudnie
Ja dzisiaj mam trochę lepszy dzień niz wczoraj. Wczoraj cały dzień lało i siedziałam z chłopakami w domu i wszystko mnie wkurzało, bo planowałąm chociaż na chwilę na jakiś spacerek się wybrać, bo na codzień nie mam czasu, a tu z planów nici, gdyby jeszcze był mąż (nie zdążył zjechać na weekend z Anglii), to jakoś fajnie by sie ten dzień spędziło, pojechalibyśmy do kina, a tak to kicha i cała sobota zepsuta.
Na szczęście dzisiaj pogoda trochę lepsza, przynajmniej nie pada. pospałam do 10, potem śniadanko, wybrałam się z chłopakami na cmentarz, teraz piję kawkę i gotuję zupkę pieczarkową i po obiadku skoczymy pospacerować nad morze i na lody kręcone, juz mi ślinka cieknie.
Cyprysiowa, z tymi imionami juz tak jest, że nigdy sie wszystkim nie dogodzi. Ja szczerze mówiąc, myślę na razie o jakimś imieniu, ale nie na siłe, bo z chłopakami miałam całą liste które mi sie podobały, a potem w szpitalu coś mnie olśniło i jest Krzysiu i Grzesiu, a na liście wogóle tych imion nie był. Dlatego teraz nie planuje, podoba mi sie dla dziewczynki Magdalenka, Martynka, ale jakie imie damy to sama jeszcze nie wiem.

reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry