• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

Grudniowe mamusie 2008

Magnez brałam 2razy po 1tab a aspargin biore 2po 2.W tym tygodniu ide zrobić morfologię i glukozę a w następnym pójdę na wizytę i usg, no i zobaczymy czy wyniki w porządku.

reklama
hej hej !!!

witam nową mamusie !!!

ja jakaś padnięta dzis :baffled:

mam tez kolejne pytanie dotyczące karmienia : z racji tego że jest to moja pierwsza ciąża , to moje doświadczenie jest marne - dużo czytam i pytam, od samego początku wiedziałam że chce karmić piersią, ale ... i tu rodzi sie pytanie: skąd będę wiedziała że mam pokarm w piersiach - jak sie to objawia? słyszałam że niektóre mamy nie mają wcale pokarmu i sa zmuszone karmic butelką, ale podobno produkcję pokarmu jakoś sie samemu stymuluje i ja juz nie wiem o co chodzi - prosze o Wasze podpowiedzi - jesli macie juz starsze dzieciaczki pozdrawiam :)

oj to zalezy !!! z jaką koleżanką nie rozmawiałam każda miała inaczej !!! a lakatacje stymuluje potem dzidzia przz częte karmienie, w razie kłopotów są rózne herbatki na laktacje !!

Ja tak sobie myślę, że najbardziej to chciałabym urodzić tak, żeby na święta być już w domku.
Jeśli chodzi o rodzenie w Sylwestra, to mam jakieś dziwne obawy... pijani lekarze itp:baffled:.

Cyprysiowa dlaczego nie wolno grzybków?

grzybki to ciężkostrawne i to dlatego !!!

Hej dziewczyny,

Widze, ze u was wszystko dobrze.
Gratuluje coreczek i synusiow!!!;-);-);-)
U mnie na wigilie, jest zupa grzybowa, za ktora dalabym sie pokoic:-)no i chyba tez nie bede mogla:no::no::no:bo grzyby sa ciezko strawne:-(.
Dla wszystkich drapaczek, kupcie sobie oliwke dla dzieci, i do kapania wlejcie jej troche. Wykapcie sie w tym, i juz nie balsamujcie sie. Skora jest fajnie miekka i mi to w miare przynosi ulge w swedzeniu skory. Ja mam oliwke z Penatena. Ja niestety nie mam wanny, ale tez robie to pod prysznicem (oliwkuje sie, oczywiscie:-D). Dzsiaj pieke placek ze sliwkami, taaaaaka mam straszna ochote:tak:. Od jutra terminowo zostaje mi-nam 12 tygodni, wiec juz odliczam:-):-):-)Milego weekendu

u mojego taty tez zupa grzybowa !! pycha uwielbiam !!!

hej laseczki​

widze ze temat cycusiowania...hehe...Kamila kazde cycki inne ..ja mialam odrazu pokarmu tyle ze moglabym wykarmic caly oddzial...a jak maly wisial na cycku to z 2 tyle lecialo ze nakapalo caly wielki kufel do piwa ..hehe​

ja tak samo !!! czase musiałam lecieć pod ciepły prysznic i masować bo myślałam ze mi rozsadzi a mała juz nie chciała albo spała !!!

ja również nie sypiam najlepiej...a do kibelka wstaję z 5-6 razy...ale najgorzej jest z kręgosłupem...czasami nie mogę przewrócić sie z boku na bok...tak boli...ale staram się za dużo o tym nie myśleć...tyle lat czekałam na moją królewnę,że dla Niej zniosę wszystko...:-)

no ja kręgosłup tez czuję i to strasznie, czasami nawet az nogi mi drętwieją !! ale po basenie ostatnio super !!!

spadam spać !!!

och jakie pustki...

witam sie przy sniadanku
wczoraj sprzatalam caly dzien a wieczorem robilismy przemeblowanie.

Co do spania to ja odziwo narazie spie dobrze, kregoslup mnie boli po takim ciezkim dniu jak np. wczoraj. Do kiedy nie usiadlam bylo dobrze ale jak przysiadlam na chwile to wstac nie moglam :szok:

Wiecie co, zastanawiamy sie nad zmiana imienia znowu :zawstydzona/y: Fakt,nam sie podoba ale calutka rodzina reaguje masakrycznie, moj tata wysyla mi na gg cale listy innych imion, ciocia prawie nas zakrzyczała bo Iwan to rusek itd. Gdyby to jedna osoba, ale to cala rodzinka :-(

Witam mamuski z rana....:-)

U mnie dzisiaj od rana słoneczko i sliczna pogoda..troszke chlopdniej,ale jak dla mnie to bardzo dobrze...

Cyprysiowa co do imienia to my z miskiem tez ostatnio jakos tak spekulujemy nad Amelką...co o tym sądzicie?Chociaz mi Marika się bardzo podoba...

A jesce odnosnie snu to ja sypiam tak srednio...dziisaj akurat od rana nawrzeszczałam na misia bez powodu wiekszego..jakos wstałam lewa noga,ale tak to ok...tylko siusiam jak szalona...hahahah ale taki już nasz los...a teraz robie gulasz na obiadek...pyyyycha :-p

Buziaczki na dzien dobry dla wszystkich ciężarówek;-)

Witajcie niedzielnie....

u nas dzisiaj całą noc lało, teraz trochę pogoda uspokoiła się:tak:

Co do snu to ja śpię super, na razie ani kregosłup ani brzuch mi nie przeszkadza, na siku też nie wstaję zbyt często - 1-2 razy w nocy:tak:
Czasami mam problemy z zaśnięciem ale ze spaniem na szczęście nie!!!;-)

Cyprysiowa znajoma moich rodziców jak dowiedziała się że jestem w ciąży opowiadziała mi swoje przejścia z jej rodzinka i wyborem imienia...jej córka oczywiście nazywa się tak jak chciała mama, teściowa, babcia i reszta familii:confused: niestety do dnia dzisiejszego żałuje tej decyzji i radziła mi żeby kierowała się swoim serduszkiem a nie słuchała tych wszystkich dobrych rad...
Więc jak podoba Wam się Iwanek to tak go nazwijcie...
U nas też były pewne propozycje ze strony teściowej ale szybko wyprowadziliśmy ją z błędu:angry: że imie to my wybieramy...teraz już wszyscy mówią tylko o Julii:laugh2:

Kana Amelka tez bardzo ładne - my już nie zmieniamy decyzji, chyba że nasza Julcia zmieniłaby płeć :-D ale mam nadzieję że tak nie stanie się...

Miłego dzionka, ja dzisiaj nie gotuję:-p, na obiadek jadę do mamuśki - obiecała mi rosołek;-) mniam mniam...

witajcie w niedzielę:-)
ja dopiero zwlekłam się z łóżka :-):tak:

Cyprysiowa powiem ci szczerze nie zwracaj uwagi na rodzinę i wszystkich dookoła, skoro wam podoba się to imię to tak nazwijcie swojego maluszka, to wasze dziecko, a rodzina prędzej czy później się przyzwyczai

Kana uważam że Amelka to śliczne imię, mi też się bardzo podoba i chciałam nawet żeby nasza Niunia tak miał na imię tylko mojemu M. nie za bardzo to leży, trudno...

Po ostatnim wykladzie cioci o Iwanych -ruskich gwałcicielach :baffled: powiedzialam mojemu mezusiowi ze chyba zmienimy imie bo jak sie nasluchalam przez 2 godziny to mi zbrzydlo juz to imie ale moj powiedzial ze damy Iwan i koniec(wczesniej jescze pare osób z rodzinki narzekalo) i wczoraj byl u mojego taty, reakcja taty wiadomo... pozniej tata zaczal pisac imiona na gg i moj Adrian stwierdzil ze zastanawia sie nad zmiana bo jak ma sluchac tych reakcji to woli zmienc.
Zawsze podobalo mi sie imie Tobiasz, jak Cypi sie urodzil to mowilam ze jak bedzie drugi to bedzie Tobi własnie ale po kilku miesiacach Adrianowi sie znudzilo, wczoraj jak moj tata wyslal liste bylo tez to imie na niej i mezus cos wspominal jakby chcial do niego wrócić, zobaczymy co dzis wyniknie z rozmowy.
Obudzilam sie po 3 w nocy bo Adrian wychodzil do pracy i spac nie moglam, tylko rozmyslalam oimieniu, to naprawde mnie doluje... Chce juz miec pewne imie i zyc spokojnie.

Witam niedzielnie

Cyprysiowa u nas w rodzinie jak pytali o imie to jakie bysmy nie podali to kazdy mial jakies ,,ale,, i zanim my sie do tego imienia przekonalismy to juz bylo skreslona przez rodzinke. Teraz za to mowimy ze nie wiemy,ze jeszcze mamy czas, a tak naprawde bedzie to chyba Alicja i jak juz nabierzemy pewnosci i pokochamy te imie to nikt nas nie przekona:-)

reklama
Witam was serdecznie :-)

U nas pogoda nawet ładna, troche sie ochłodziło, ale ja się nawet cieszę.

Co do spania,spię dobrze, kręgosłup mnie boli tylko jak duzo się nachodzę, a wstaje siusiu w nocy raz :tak:, wiec narazie nie jest źle. Tylko cały czas czuje się bardzo zmęczona :dry:.

Cyprysiowa jezeli Tobie podoba się imię Iwan to tak daj małemu i już. Ja mam tak samo , bardzo mi się podoba imie Maksymilian, Mak, Maksiu, ale jak rodzinka usłyszała to powiedziała, że będę do niego wołać jak do psa :wściekła/y:. Bo ludzie psom dawałą na imię Maks :crazy:. Wkurzyło mnie to, bo imie mi sie bardzo podoba, ale jak słyszałam ich wywody to już sama zwątpiłam, bo nie chce zeby mój synek miał na imie jak pies:no:. Teraz nie mam swojego wymarzonego imienia, a to pewnie dlatego ze nastawiłam się na Maksa i już zadne wiecej mi się nie podoba :-(. Mojemu Krzysztofowi podoba się Mateusz, ale ja nie jestem przekonana.

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry