reklama

Grudniowe mamusie 2008

Hemoroidow tez jeszcze nei mialam i mam nadzieje ze mnie nie dopadna, natomiast bedac ktoregos popoludnia w wannie uslyszalam ,chyba szybem wentylacyjnym,jak moj sasiad do kogos krzyczy ze na razie to z lazienki nie wyjdzie bo ma krwotok z hemoroida i musi poczekac az przestanie leciec...brrr .. obrzydzenia sie juz do samego slowa nabawilam i nie chce miec z nim wiecej stycznosci...

ja chodze do dwóch gin.jednego panstwowo a drugiego prywatnie.
gdy na nfz ide mam co miesiac skierowanie na mocz i co 2 na krew,dwa razy toxo robilam i z tego co wiem to 3x usg w ciazy,do prywatneo poszlam dodatkowo gdyz znajoma mi go polecila-moge z nim o wszystkim porozmawiac o wszystko zapytac, nie spieszy sie i nie pogania,gdzie z funduszu pani doktor ma wizyty co 10min,wchodze jest tylko dziendobry, ona sie bierze za pisanie w karcie,karte ciazowa wypelnia polozna wazy mnie,mierzy cisnienie,na ostatnich dwoch wizytach nawet na fotel nie zdazylam usiasc bo juz uslyszalam dziekuje, powiedzialam dowidzenia i tyle, nawet pieczatek nie postawila(gdzie zawsze stawiala) no i ten prywatny ma lepszy sprzet do usg,uwaza ze skoro jest to nalezy z niego korzystac i jesli mozna podpatrzec dzidzie,za zwykle podpatrzenie kasy nie bierze,a ja sie psychicznie lepiej czuje,bo wszelkie watpliwosci mam zawsze wyjasnione no i fajne podejscie ma do pacjentek.

ja glukoze rozrobilam sobie z cytryna-bo nie zmienia skladu, i wypilam ja jak lemoniade,calkiem smaczna.

co do slabniecia od samego poczatku slabne,i teraz lekarz powiedzial ze to moze byc od tych skokow cukru,dwa razy mialam tak ze stojac w kolejce w sklepie, takie mroczki mialam przed oczami ze ani kasjerki nie widzialam ani nikogo,musialam na chwile przykucnac na podlodze ,blokujac oczywiscie kolejke,kasjerka sie wystraszyla ze to przez nia bo za wolno ludzi obslugiwala(uczyla sie)i teraz na zakupy sama nie wychodze, najwyzej jak jakies malutkie mam to kupuje tam gdzie nie ma kolejki,a gdy mi slabo robi wychodze na powietrze by usiasc gdzies.

reklama
Witam Koleżanki:-). Podczytuję Was od dawna i postanowiłam się zapisac do szacownego grona. Mój termin porodu to 25 grudnia. Prawie od początku ciąży nie pracuję, bo miałąm ryzyko poronienia(juz jest ok), więc duzo czasu spędzam przed netem i czytam podobne fora.
Jestem mamą 8-letniej córci,ale teraz czuję się, jak zupełna nowicjuszka, jeśli chodzi o ciążę i opiekę nad maluszkiem.
Obecnie najbardziej mnie zajmuje wybór wózeczka-tyle o nich czytam, że od tych informacji boli mnie głowa:baffled:.

Witam Gorąco nową grudnióweczkę:tak::tak:, wiesz już co będziesz miała:confused:;-)

Witam Koleżanki:-). Podczytuję Was od dawna i postanowiłam się zapisac do szacownego grona. Mój termin porodu to 25 grudnia. Prawie od początku ciąży nie pracuję, bo miałąm ryzyko poronienia(juz jest ok), więc duzo czasu spędzam przed netem i czytam podobne fora.
Jestem mamą 8-letniej córci,ale teraz czuję się, jak zupełna nowicjuszka, jeśli chodzi o ciążę i opiekę nad maluszkiem.
Obecnie najbardziej mnie zajmuje wybór wózeczka-tyle o nich czytam, że od tych informacji boli mnie głowa:baffled:.

Witaj w naszym gronie:-)

Na prawie 100 % urodzę dziewczynkę:-). Przez pierwsze pare m-cy wszyscy byli przekonani,ze będzie chłopak(i ja też), wybralismy juz imię, zaczęłam oglądac ubranka dla chłopców...a tu lekarz 3 tyg. temu na usg mówi,że widzi wyraźnie wargi sromowe:yes:.Zaskoczył mnie TOTALNIE haha!No i do tej pory nie mogę dojśc z mężem do porozumienia przy wyborze imienia.On chce JULKĘ, ja KINGĘ albo ZOSIĘ, pewnie sie dopiero po urodzinach zdecydujemy, kto komu ma ustąpic:tak:.
Nic jeszcze dzidzi nie kupiliśmy(mąż jest przesądny i mi nie pozwala), ale jak jest jakaś okazja na allegro, to licytuję. Tak naprawdę, to mam juz prawie wszystkie ubranka (takie okazyjne były te aukcje-szkoda było,żeby przepadły:sorry2:).Przyznam się mężowi, jak juz paczka przyjdzie hihi:-p.
Naprawdę warto kupic jakiś wiekszy zestaw markowych ubranek, bo wychodzi duuuuużo taniej.

Witam nową grudniowiczkę!!!!

zyrafka cieszę że już wszystko ok u Ciebie! Dziewczynek na forum mamy w przewadze... gratuluje córuni... im więcej nas tym raźniej :happy:

Na prawie 100 % urodzę dziewczynkę:-). Przez pierwsze pare m-cy wszyscy byli przekonani,ze będzie chłopak(i ja też), wybralismy juz imię, zaczęłam oglądac ubranka dla chłopców...a tu lekarz 3 tyg. temu na usg mówi,że widzi wyraźnie wargi sromowe:yes:.Zaskoczył mnie TOTALNIE haha!

U nas było podobnie wszyscy twierdzili że bedzie chłopiec, juz nawet przyzwyczaiłam się do tej myśli:tak: a tu na usg lekarz mówi że córa:-D

Teraz innej myśli nie dopuszczam....że mógłby się urodzić syncio:laugh2:ale dziewczyny mnie tu straszą że z dziewczynkami to nidgy nic nie wiadomo:szok:

kurcze mam nerwy. maly dzisiaj sie jakos malo rusza, moze dlatego mi sie tak wydaje ze ja caly dzien w ruchu ale teraz leze a tam tylko lekkie drgania, teraz nic choc go zaczepiam, juz sie denerwuje:zawstydzona/y::-(

Słońce daj Małemu jeden dzień luzu:-)

Cześć Kochanie:-)

Tyle Nas dzisiaj było na badanaich , że tylko powiem Ja też dzisiaj przeszłam glukozę 50 i badanie krwi oraz moczu:-D:-D
W Środe będę na wizycie znała wyniki i czy wszystko ok;-)
A Glukoza mniaaaaaaaam była:baffled::-D

Zobaczcie kto może dzisiaj z Nami zamieszka jak tylko mąż się zgodzi...

O to ŚIŚKA
::: Adopcje.Miau.PL :::

Jak się podoba??:-)

Teraz innej myśli nie dopuszczam....że mógłby się urodzić syncio:laugh2:ale dziewczyny mnie tu straszą że z dziewczynkami to nidgy nic nie wiadomo:szok:

Nie no-to byłoby niezłe przegięcie, jakby sie chłopak urodził:szok:.Juz nie chcę niespodzianek.Jednak ja wierzę wynikom usg, nawet sama widzę wyraźnie na zdjęciu maluteńkie organy żeńskie-nie to,że tam nic nie "dynda":-). Jak mi sie uda, to przeskanuję tą foteczkę, ale nie wiem,czy bedzie dobrze widac...

Jak to nic nie wiadomo z dziewczynami?? :confused:

tez sie wlasnie zastanawiam nad jakas paka na allegro.

a co do imion, moj tez chce Julke, i cos czuje ze w wiekszosci w tym roku to beda Julki:):-)

hehe a pan doktor tez nam zrobil "zdjecie dla tatusia"wargi sromowe i krzyzykiem zaznaczyl dziurke;-)

reklama
Z dziewczynkami jest faktycznie mniejsza pewnośc, bo "ogonek" moze sie schowac,a ujawni sie dopiero przy porodzie hihi.A jak juz cos zamajda-to wiadomo,że chłopak i pewnośc większa:tak:. No ale, jak mi doktor mówi,że widac wyraźnie wargi sromowe(a jest jednym z najlepszych specjalistów od usg w Polsce), to się kłócic nie bedę:-).Załączam fotki-na drugiej zaznaczyłam obrysem pupcię mojej niuni(widok z dołu).No chyba nie powiecie,że to chłopak?!:-D

Załączniki

• niunia1.jpg
    niunia1.jpg
    24,9 KB · Wyświetleń: 59
  • niunia4.jpg
    niunia4.jpg
    106,9 KB · Wyświetleń: 67

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry