reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Grudniowe mamusie 2008

szaleńcza ilość postów !!!!!!
hej hej !!!

ja na chwile bo czytam i czytam a teraz musze obiadf robić :sorry2:

No to chyba poszukam sobie kogoś innego.

A wy "połówkowe" robicie u swoich lekarzy czy w jakiś specjalistycznych gabinetach?

ja robie w takim gabinecie co mają super sprzęt do usg mój gin ma isg a i tak polecił mi jechać do nich !

Głupio sie przyznac ale u nas od poczatku ciąży posucha czyli zero sexu:(

u nas też sporadycznie ! :-D

Zastanawiam sie nad zmianą lekarza bo gdyby cos rzeczywiscie się działo to w tych 40 min w ktorych miała wyłączony tel mogło cos się stac.
może kobieta miałą zły dzień, jak ogólenie chwalisz ją sobie ! to ja bym tak nie zmieniała ! no chyba że cąły czas z nią nie tak ;-)

Myszqa klimatyzacja to jest jakieś wyjście,ale z tego co czytałam tez raczej nie najlepsze....przez dużą różnicę temperatur bardzo łatwo o przeziębienie...ale oczywiście i ja życzę Wam udanego wypoczynku...korzystajcie póki możecie zająć się tylko sobą:-)

A co do liczenia ruchów....to bez sensu...ja jutro zaczynam 21 tydz. i czuję małą tylko sporadycznie...bywają dni że wogóle....rozmawiałam z ginem i powiedział że czasami kobiety nie czują wcale ruchów do 22 tygodnia....
A z tym głaskaniem to też dziwne....we wszystkich gazetach i programach tv trąbią,że powinno się głaskać brzuszek bo to rozwija więź miedzy przyszłą mamą a dzidziusiem a Twoja lekarz mówi coś takiego....jakoś trudno mi w to uwierzyć:no:

no ja przy poprzedniej ciązy mialam zakaz głaskania po brzuchu, bo macica jest bardzo wrażliwa i wtedy moze reagować skurczem ! a co do sutków to w szpitalu ciężarówkom przeterminowanym kazali cały czas praktycznie masować żeby przyśpieszyć poród !

Aa właśnie o sutkach słyszałam coś zupełnie innego:no: że właśnie powinno się "bawić" sutkami i to kieruję do panów po to aby po porodzie były dobrze przygotowane i wykształcone do karmienia piersią.......:sorry2:

no pewnie wszystko jak zwykle ale z umiarem :-D moje nie lubią jak sie je dotyka ! no i przy Liwii miałam okropnie obolałe od karmienia ! az mi łzy czasami leciały z bólu !

spadam robic obiad i wieczorem kukne !!! i jeszcze mam do nadrobienie kilka stron !! nie próżnujecie :-D

reklama
A ja już sprzątnęłam mieszkanko , ugotowałam rosołek i robię pranie;-)
Zaraz wezmę prysznic i czekam na przyjazd moich rodziców.
A i koniecznie poczytam książkę bo ona jest dla mnie jak narkotyk.:-D

Mała sobie śpi i ok 22 będzie mamusię kopać.
A ja normalnie juz nie moge się jej doczekać!!! Już chciałabym ją całować po całym malutkim ciałku i po tych kochanych, majutkich stópkach!!!:rolleyes2:

P.S
Kurcze ale mój mąż zadowolony jest bo codziennie musi mnie zaspokoić :-D

marzycielka a skąd taka ochota na sex powiece jak to robisz? bo ja nie mam wo gule ochoty maż się troszkę wsieka a ja nie wiem jak mam nabrać ochoty

marzycielka a skąd taka ochota na sex powiece jak to robisz? bo ja nie mam wo gule ochoty maż się troszkę wsieka a ja nie wiem jak mam nabrać ochoty

hmm na początku i później nie miałam żadnej ochoty:angry: taką miałam huśtawkę nastrojów a od ok miesiąca to nie mogę żyć bez sexu :-D
No i jeszcze wymyslamy fajne rzeczy np. nowa pozycję oraz smarowanie oliwką w blasku świeć;-) to działa

marzycielka kurcze tutaj to chyba tylko my dwie nie możemy żyć bez seksu hahaha :-D

:-D:-D:-D

Oj marzycielko musze się przyznac że ja bez seksu tez jakoś sobie teraz nie radzę nagorzej, ze mój kochany mąż się strasznie boi i nawet nie chce mnie dotykać na wszytsko reaguje paniką, dziś rano musiałam go dosłownie zmusić żebyśmy sie pokochali bo on przeciez cały czas: a jak się naszemu maleństwu cioś stani, jak ja mu robię krzywdę itp...
a ja mam cały czas ochotę...
a propo pozycji to jakie są wskazane w ciąży:confused:

Yoka Ty nie myśl,że to tylko Wy;-) Ja też mam cały czas ochotę:tak: Ale u mnie to wyglądało tak samo przed ciążą i tak samo teraz.Właściwie nie dawno to miałam nawet większą chęć niż zwykle,a to przez powiększającą się macicę.Mi nawet żadne humorki nastroju na miłość nie zepsują;-) Jak mam zły humor albo mi smutno to tym bardziej lubię poprzytulać się z mężulkiem:-) Ale to nie kwestia tego,że ja jakaś nie wyżyta...Po prostu mój mąż jest tak cudowny,że nie mogę mu sie oprzeć:-) I to nie zmiennie od trzech lat:-) Bez seksu to ja mogę żyć,ale bez mojego męża już nie.A jego nie ma już tydzień...

Okruszku wskazane są takie pozycje,w których nie będziecie uciskać brzuszka.

Ostatnia edycja:
reklama
Ja na brak ochoty na seks nie narzekam :-). Mąż na początku trochę się obawiał, że zrobi krzywdę Kosmiciątku, ale już teraz nie ma problemu.:tak:
A jeśli chodzi o brzuszek zawsze można wypróbować coś nowego, żeby było fajnie, bezpiecznie dla maleństwa, a dla mnie wygodnie.:-)

Do góry