reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie i wygraj laktator SmartSense i wyprawkę dla mamy 💖 Kliknij Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców.

Wygraj grę z serii Słonik Balonik dla maluszka 💖 Wchodź Zadanie jest proste. Działaj i wygrywaj

reklama

Grudniowe mamusie 2008

reklama
Dziewczyny Nasze dzidzie będą zdrowe wszystkie bez wyjątku, nie ma innej możliwości i nawet takie myśli mają Wam nie chodzić po głowie :)Ja też jakiś czas temu miałam takie głupie myśli, tym bardziej że mój Maluszek chyba jako jedyny tutaj był zupełnie nieplanowany, taka typowa wpadka. Wstyd o tym mówić, ale jak zrobiłam test to ryczałam jak nienormalna, później przez 2 tyg dól, wydawało mi się, że świat mi się zawalił. Wiem, że to wszystko jest straszne co piszę i wstydzę się teraz za to, ale wtedy to był taki szok, wydawało mi się, że jestem jeszcze za młoda na dziecko, że jeszcze się nie wyszalałam wystarczająco i to wszystko za szybko... I później miałam głupie myśli, że Bóg mnie ukaże za to wszystko, że dzidziuś będzie chory przez to, że go nie chciałam:(

Asiulka u mnie było podobnie iż Juniorek tez nie był planowany..i nie potrafiłam się cieszyć Nim od samego początku....i nadal mi to trudno przychodzi tak na 100%...ale....nie mogę się juz doczekac kiedy będę mogła Go przytulić, ucałować...w koncu zrzyłam się z małym bokserkiem:-) przez te 8miesięcy...
poza tym Bóg nie karze za tekie rzeczy...a miłośc przychodzi z czasem:-)równiez

anoli - tak wiem, że muszę się o nią upomnieć to MAT B1, nie? W poniedziałek mam zamiar dopytać położną. A maść okazała się jednak takimi tabletkami olbrzymimi, że Jezu kochany!! Na szczęście jest ich tylko 5 i jedna była wielka, to już dzisiaj ją sobie zapodałam w katuszach i znoju, hehehe, ale już czuję dużą poprawę - można powiedzieć, wielkości takbletki, hihihihi. Moja mala tez wieczorami najbardziej aktywna, a nawet noca wczesna, ale Misia tez tak miała a spała jak aniołek.

asiulkaa - super, ze maleństwo zdrowe - to najważniejsze, a ciśnieniem się nie przejmuj to napewno stres tak podziałał! A twoja reakcja była normalna, jeśli nie planowaliście dzidzi, nie zadręczaj się, grunt, że teraz ją kochach nad życie!!

Paola - hihihi, imponująca szafeczka!

Agatkas - dokładnie tak jak piszesz, na początku dzidzia ma takie jakby żółtko i nim się żywi, jest zupełnie niezależna od organizmu matki, więc naprawdę nie ma się co zadręczać. Jeśli chodzi o papierosy to nigdy, bleeee.

Madzienka - ja ani papierosów, ani alkoholu (zmusiłam się kilka razy w życiu do śladowych ilości i jestem zdecydowaną przeciwniczką)!! Ja to jestem jakiś mutant, hahaha.

xpatrysiax - no to trzymam kciuki za kumpelkę!

Agacia - na łodyżkach kwiatków są takie jakby łączenia - musisz odliczyć 3 od dołu i na czwartym uciąć - mój właśnie puśćił nowy pęd oraz listek i czekam niecierpliwie na kwiatki, bo ostatnią gałązkę Miśka mi niechcący złamała.... buuuu. Ale widzę, że to już trzecia teoria na postępowanie z tym kwiatkiem, hehehe.

pwa - super, ze się odezwałaś!! Cieszę się, że u was wszystko dobrze i się powoli zadomowiacie!!

sawka - ja dzis jak zasnęłam to wstałam 3,5 godziny później... masakra!

dzwoneczka - witam!! napisz coś o sobie!

Witam Wszystkie Mamusie:-)

Bardzo fajnie sie Was czyta:-)

Jestes mamusia grudniowa?
Jesli tak to zapraszamy jest nas tu trzy z uk byloby nam milo i razniej:-)

Misiówka ta karta to NHS Prescription Charge Certificate, a MATB1 to zaswiadczenie od poloznej lub GB. Spytaj sie połoznej dlaczego nie dostalas tej karty. Zdaje sie ze ona powinna wyslac wniosek do NHS i wtedy powinnas ja dostac poczta:-)

Muszę Wam napisać, że moja znajoma już urodziła :-) Rozmawiałam z nią niedawno. Poród był wywoływany ze względu na zły stan Maluszka, ale wszystko przebiegło dobrze. O 15 miała 5 cm rozwarcia, a o 17:30 urodziła. Miała kilka masaży szyjki, ale to tylko przyśpieszyło poród. Trochę jej zazdroszczę.... no ale mój Olek musi jeszcze się wstrzymać do co najmniej do czwartku, bo mam umówioną wizytę u fryzjera ;-)

reklama
Ale macie tempo pisania:szok::-D

Ja do tej pory mam 2 testy , które mają po 2 mocne kreseczki:-) a dzidzia była planowana i bardzo chciana chociaż ja młoda jestem;-)
W kwietniu skończę 22 lata a o dziecku marzę już od 19- tki:tak: taki mutant ze mnie:-D;-)

Nogi mi spuchły i jestem niepocieszona...Mała nadal pasożytuje i ani śni wychodzić:wściekła/y:

Do góry