reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie „Butelkowe S.O.S. - chwila, która uratowała nasz dzień” i opowiedz, jak butelka pomogła Ci w rodzicielskim kryzysie! 💖 Napisz koniecznie Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców. Ekspres i sterylizator z osuszaczem od marki Baby Brezza

reklama

Grudniowe mamusie 2008

Dziewczyny jestem załamana właśnie wróciłam z wizyty.Miałam dzisiaj USG.Przez kilka ostatnich dni malutka kręciła się mniej niż zwykle i położna wyznaczyła mi dodatkowe badanie USG.Poprzednie miałam w 21 tygodniu ciąży. No i okazało się że dzidzia jest troszkę za mała na ten tydzień ciąży (1861g). Przepływy pępowinowe dobre ilość wód też ok ,ale waga jakieś 2 tygodnie do tyłu.
Za tydzień mam wyznaczone kolejne USG znów będą sprawdzać przepływy a za dwa tygodnie kolejne z kontrolowaniem wagi. Jeśli mała nie przybierze to będą rozpatrywać wczesniejsze rozwiązanie. Strasznie sie boję:-(

reklama
Dziewczyny jestem załamana właśnie wróciłam z wizyty.Miałam dzisiaj USG.Przez kilka ostatnich dni malutka kręciła się mniej niż zwykle i położna wyznaczyła mi dodatkowe badanie USG.Poprzednie miałam w 21 tygodniu ciąży. No i okazało się że dzidzia jest troszkę za mała na ten tydzień ciąży (1861g). Przepływy pępowinowe dobre ilość wód też ok ,ale waga jakieś 2 tygodnie do tyłu.
Za tydzień mam wyznaczone kolejne USG znów będą sprawdzać przepływy a za dwa tygodnie kolejne z kontrolowaniem wagi. Jeśli mała nie przybierze to będą rozpatrywać wcześniejsze rozwiązanie. Strasznie się boję:-(
Nie martw się.....to jeszcze o niczym nie świadczy....termin zajścia w ciążę może być błędnie obliczony a dwa tygodnie to normalny margines błędu....a to że będziesz miała kolejne badanie to bardzo dobrze...rozwieje wątpliwości....:-)

Za tydzień mam wyznaczone kolejne USG znów będą sprawdzać przepływy a za dwa tygodnie kolejne z kontrolowaniem wagi. Jeśli mała nie przybierze to będą rozpatrywać wczesniejsze rozwiązanie. Strasznie sie boję:-(

Nie martw się na zapas. Ja myślę podobnie jak Yoka. Może źle obliczyli pierwotny termin. Poza tym waga na USG też jest szacunkowa. Trzymam kciuki, żeby wszystko było ok.

Myszqa mam pytanie czy ty bedziesz zapisywala dzidziusia do pediatry w Lux-medzie??? gdyż moj mąż ma tam wykupiony przez pracodawce abonament na szereg usług i za nieweilka opłata ja równiez jestem tam zapisana. I tak się zastanawiam czy Filipka też tam niezapisac, tylko nie wiem jak to wyglada bo ty piszesz ze mimo tego iz masz wykupiony abonament to placisz dodatkowo za wizyty?dlaczego?? jak patrzylam na zakres uslug wchodzacych w nasz rodzinny abonament to takie wizyty sa bezplatne:sorry2: juz sama nierozumiem:zawstydzona/y:

W Luxie mam płacony abonament ale oprócz tego chodze prywatnie do gina ze szpitala w któym będę rodzić. Chodziłam najpierw do świetnej babki w Luxie ale ona od lipca wyjechała na kontrakt za granicę i jakoś nikt inny w Luxie mi nie podpasował więc zaczęłam chodzić do lekarza zupełnie prywatnie. Do LuxMedu chodze tylko po skierowania na badania i same badania czyli mocz, morfologia, teraz ten wymaz na paciorkowca itd.
Co do zapisywania dzieciaczka, w tym abonamencie który mam mały będzie zgłoszony ze mną. Nie będę musiała dopłacać za niego. Ale musisz się dowiedzieć jak to z Twoim abonamentem jest. Bo ja mam dosyć szeroki wachlarz usług jako żona pracownika polsatu. :-)

Nikado nie mart się mój mały w 30 tyg wazył 1600 g wiec jak Twoja mała w 34 tyg wazy 1900 g prawie to nie ma takiej duzej róznicy. A tak napisała Yoka moze byc błedne obliczenie terminu.

Agawar - coś się u Ciebie ruszyło?

Nic się nie ruszyło, do tego czuje , ze brzuch mam mega ciężki i nadal twardnieje. Mówię do męża, ze dziś w nocy!!! Dzwoniła moja tresciowa i mówie do niej, ze jutro wybieram sie do szpitala rodzić, a ona na mnie, ze jeszcze nie, ze za wczesnie. Nie zna się, nie wie, ze juz ciąża jest donoszona!:angry::angry::angry:

ja tez chodze prywatnie do lekarza od poczatku. Place 150 zł za wizyte z usg. Teraz jescze 30 najpierw za ktg. W czwartek zostawie prawie 200 bo mam wizyte z usg i ktg bo ostatnio mialam sama wizyte i ktg ;-)
Chodzilam kiedys do panstwowego ale moim zdaniem to gnoje wredne. Wiem ze ten moj lekarz jak pracowal w spzitalu to byl taki sam fajny dla swoich jak i nie swoich pacjentek. Wiem ze ze mnie nie zdziera kasy na sile wiec bez zalu zostawiam u niego kaske :)

;-)ejj i jak juz mała Oliwka jest na świecie czy jeszcze nie ??? Sa jakies wiadomosci.... ??;-) dzis dopadly mnie skurcze ale oczywiscie nie te co trzeba hyhyhy i dalej czekamy :-):zawstydzona/y:ps.ciagle jestem glodna nie wiem gdzie ja to wszystko mieszcze heheh ;-)a co do wydatkow to ulalla az nie chce o tym myslec ile kasy sie wydalo...;-) a pozatym nie jestem do konca zadowolona z mojej gin... zycie oby tylko dzidzia sie zdrowa urodzila i wszystko bylo dobrze ;-)przy nastepnej ciazy poszukam dokladniejszej lekarki :happy2:

reklama

Nikado głowa do góry - moja Mała dokłądnie w 34 tyg.1 dzień ważyła 1990 czyli bardzo podobnie i lekarz mówi, że wszystko ok.i żebym się nie martwiła-bo nawet pokazywał mi taki wykres z wagą Dziecka i mieściłam sie w normie.Więc nie martw się za bardzo:tak:

Do góry