reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Grudniowe mamusie 2008

Hej

Mały wstał dzisiaj o 6:00 :-(, coraz wczesniej wstaje :-(. A w dzień potrafi spać tylko 30 min :no:
Oj widzę, że Mati nie jest sam w tej swojej złości. Potrafi się złościc o wszystko, a wtedy tak się drze, że mi bębenki pekają :no:.

reklama
wczoraj Alex wyrwał zatyczke od puszki na prad:szok:jak to zobaczyłam myslalam ze zwariuje:wściekła/y:a kable na wierzchu:angry:i mowie nie wolno,ten dalej swoje....zabrałam mu raczkę,za chwile to samo i jeszcze ten usmieszek:crazy:no przeciez mi sie kiedys zabije...wkoncu nie wytrzymalam zabralam go i pacnełam jego w raczke....:zawstydzona/y:ale miał żal,ryczał z 5 min ale myslę sobie nie wezme go na ręcę...od tamtej pory nawet się tam nie zbliża:zawstydzona/y:

witam sie i ja z kawusia i pysznym dukanowskim ciastem czekoladowym, mniam
zapominajko i myszko polecam, pycha!!!!
u nas nocka jak zawsze: troche spimy, troche sie krecimy, troche placzemy, czyli normalka
milego dzionka kochane

Jetsem i ja
lecę po kawkę, moze jeszcze sie załapię, zeby z którąś z Was wypic;-)
U nas nocka taka sobie, ale nie ma co narzekac, bo zawsze jest ok, a dzisiaj wymyśliłam, ze Mała nie dostanie smoka:zawstydzona/y:, bo gdzieś zgubiła, a drugi został u mojej mamy, tak więc smoka nie było, ale o 3 w nocy tak zaczęła płakac, że wzięłam ją do siebie i mówię pośpimy razem, ale niestety do 4 nie zasnęła, wiec wygrzebałam ostatni nowy zapasowy smok i poszła spac w swoim łóżeczku.
Wógóle z tymi smokami, to mam ostatnio cyrk, bo ciagle je gubi, tak schowa, ze szukamy całą rodziną i nie ma:szok:

Doczytałam wszystko :-). Pyciolku trzymam kciuki za Ciebie i Alexa bo chyba będziesz potrzebowała duzo siły, żeby te 4 dni wytrzymać. Zgłodniałam i wcinam kanapki, a Maja spi. Zabieram sie za pisanie CV i jakos nie moge zacząć ehh. Pogoda cudna, aż chce się żyć.
Z tą zlością u dzieci u nas jest tak samo, wcześniej tak nie bylo, czasem słuchała, a teraz ja mówię nie a ona dalej to robi i jeszcze patrzy przy tym w oczy. Może to te grudniowe dzieciaczki sa takie :-).

Witam!
U nas noc była poprostu cudna,Emilka spała całą noc od 22 do 10:30 normalnie super. Na 15 idziemy do lekarza bo nic jej nie pomaga na to swędzenie , nie mam pojęcia z czego jej się to zrobiło,może lekarka przepisze coś na to skutecznego. Wczoraj ją kąpałam w krochmalu ale poprawy nie widać :-(
Pyciolku jutro będziemy z Emilką trzymać kciuki za Alexa i za Ciebie żebyś miała dużo siły !!!!
Co do szczepień to Emilka to jedno darmowe miała już w grudniu pare dni po urodzinkach a to następne płatne niewiemy jeszcze kiedy ale pewnie coś koło maja...
Yoka współczuje Ci z powodu tych durnych lekarzy!! Moja lekarka też nie nalezy do zbyt kumatych i normalnych i zastanawiam się nad zmianą lekarki ale boję się,że trafię na jeszcze gorszą.

Strasznie mnie wkurza to nowe forum. Nie potrafię się przyzwyczaić.:wściekła/y:

Jakieś takie wszystko bleeeeeee.

U nas wiatr taki że strach wyjśc. A poza tym śnieg stopniał i wszędzie za przeproszeniem psie kupy. Jak wyszłam z Jaśkiem na spacer bez wózka to właściwie musiałam go nieśc pół drogi bo co zobaczył jakies g... to się schylał żeby podnieść :no:

Mężowy znowu pracuje tyle że go widzę na śniadaniu a potem wraca dopiero na kąpiel Jaśka po czym siada do kompa i gra w tysiąca na kurniku:-(
Na pocieszenie kupiłam sobie nowe buty i dwie bluzeczki o!

Mężowy kupił nowy telewizor. I teraz przeniesie ten z salonu do sypialni :wściekła/y: a ja nienawidzę tv w sypialni. Jak Jaś się urodził to tv wyleciało z pokoju a teraz młody ma swój pokój i spowrotem bedzie mnie męczył głupimi programami.

Ehhhhhhh gdyby nie spadek wagi to wogóle nic by mi się nie chciało robić tak mam przynajmniej motywajce. Już chcę żeby było ciepło.

reklama
wiem już więcej...
w środę o 17.00 mamy termin na operację Alexa...od 11.00 nic nie może jeść.Po operacji do domku najlepiej na rękach a nie w foteliku.Z narkozy będzie wybudzał się już pod koniec zabiegu:-(i bedzie towarzyszyc mu jeden ze stanów...albo będzie sie darł w niebogłosy,piszczeć,kopać nogami albo poprostu bedzie zamulony i będzie pomalutku dochodzić do siebie:-(po 15 minutach powinno wrócić do normalności i po chwili zaś uśnie ze zmęczenia:-(i 4 dni niechodzenia i niestawania:szok:a dzisiaj łaził jak najety:szok:mam nadzieję,że damy radę...

będziemy jutro trzymać kciuki baaaardzo moooocno, wyobrażam sobie Pyciolku jak musisz się martwić :-(

Kacper tez jest awanturnik jak nie che mu da miotly , odkurzacza wiaderka itp.;-) a ostatnio sie zrobił taki furiat normalnie nie do zniesienia:angry: jak cos mu sie nie podoba albo jest nie po jego to sie wygina do tylu kiedys rąbnie gową o kafelki normalnie:no: albo jak sie wkurzy to zaczyna rekami walic we wszystk wszystko zrzucac np.z szafy:szok:

tak samo mamy, identycznie !!! jak ja chce zabrac sprzed szafki, to sie wygina i musze ją przytrzymac, bo sie rzuca do tyłu i walnełaby głowa w podłoge ze złosci masakra

i u nas jest dokładnie tak samo :no:

witajcie mamusie....
ja dopiero z kawką wpadam,bo wstalismy już o 6.30:szok: i oczywiście częste pobudki,no norma:sorry2:

Hej

Mały wstał dzisiaj o 6:00 :-(, coraz wczesniej wstaje :-(. .

Wy się moje drogie cieszcie , że chociaż tyle mogłyście pospać, bo Bartek dzisiaj stwierdził że 6 to stanowczo zbyt późna pora na wstawanie, szkoda dnia i zaserwował nam pobudkę po 5 :baffled::baffled::baffled:
mało tego - w nocy oczywiście pobudki i kręcenie się :no: KIEDY JA SIĘ W KOŃCU WYŚPIĘ??????? :-(

witam sie i ja z kawusia i pysznym dukanowskim ciastem czekoladowym, mniam
zapominajko i myszko polecam, pycha!!!!

ja właśnie pochłonęłam babeczkę czekoladową :-p też pyszna :zawstydzona/y::tak:

U nas nocka taka sobie, ale nie ma co narzekac, bo zawsze jest ok, a dzisiaj wymyśliłam, ze Mała nie dostanie smoka:zawstydzona/y:, bo gdzieś zgubiła, a drugi został u mojej mamy, tak więc smoka nie było, ale o 3 w nocy tak zaczęła płakac, że wzięłam ją do siebie i mówię pośpimy razem, ale niestety do 4 nie zasnęła, wiec wygrzebałam ostatni nowy zapasowy smok i poszła spac w swoim łóżeczku.
Wógóle z tymi smokami, to mam ostatnio cyrk, bo ciagle je gubi, tak schowa, ze szukamy całą rodziną i nie ma:szok:

u nas również nocka bez smoka by nie przeszła :sorry2: ja nie wiem jak zdołam oduczyć go od tych smoczków, tak jak nie ma w ciągu dnia to nawet spoko, chyba że sam znajdzie to zaraz do buzi wkłada, ale do spania musi być i koniec :sorry2:

Zabieram sie za pisanie CV i jakos nie moge zacząć ehh. .

szukasz pracy? a co z małą zrobisz?

My też już mamy to szczepienie z głowy, robiłyśmy zaraz po nowym roku, a po wielkanocy czeka nas szczepionka skojarzona, my płacimy za nią 130 zl

u nas 115zł z tego co pamiętam

Do góry