reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Grudniowe mamusie 2008

Dobry wieczor Dziewczynki!
Komputer nam sie zepsul, wiec jestem odlaczona od swiata wirtualnego. I nie wiem jak dlugo to bedzie trwalo. Teraz pisze z mezowego laptopa, ktorego niestety na codzien ma w pracy. JUtro przyjezdza do nas szwagierka z mezem i dzieciakami, wiec chata pelna ludzi, a w sobote jedziemy na impreze firmowa meza, wiec aktywniejszy weekend nas czeka, ale mi to jak najbardziej pasuje:tak:

Kana
super, ze macie w koncu swoje 4 katy, a z wyposazeniem to powolutku malutkimi kroczkami wsystkiego sie dorobicie;-)

Pyciolku
ja tez na jakies zakupy musze sie wybrac. Co prawda z kasa tez teraz srednio, ale ostatnio stwierdzilam, ze musze sobie jakas spodniczke kupic, bo w mojej szafie wisza wylacznies spodnie...

reklama
witam z kawą:-p juz drugą:-D:-D
ja dziś piekę torta masakra zobaczymy co to z tego będzie i efekt uwidocznie na fotografii:-D

A co do zakupów to ja też bym chętnie się udała hahah wczoraj byłam w h&M po rekawiczki dla filipka śniegowe i takie cudeńka dla mnie były achhhhhhhhhhhhhhh:-D:-D:-D ale byłam dzielna i omijałam damski jak mogłam :-D:-D z zamknietymi oczami szłam na dziecięcy;-) ale już w empiku nie wytrzymałam:zawstydzona/y:

Madziu pytalas sie kiedys o prezenty jakie planujemy wiec na mikolaja to bedzie to jakis skromny upominek slodycze i jakas ksiazeczka.
Na urodzinki kupujemy kolejny komplet klockow lego duplo bo filip je uwielbia wiec chcemy poszerzyć kolekcje.a co do gwiazdki to myslimy myslimy hahah filip ma ciuchcie drewniana i tez ja bardzo lubi wiec myslimy o zakupie takiej ogromniastej ktora pasowalaby do naszej obecnej .....:)

Ostatnia edycja:
Hej dziewczynki!
Możecie mnie zrąbać od góry do dołu:zawstydzona/y::zawstydzona/y::-(
Doła miałam, nie chciało mi się pisać:(
Zuza cały czas chora siedzi w domu zamiast do przedszkola chodzić....ja choruje razem z nią...biznesu jakoś otworzyć nie mogę....i dopadł mnie w końcu jakiś taki bezsens, że nic mi się nie chciało.
Ale już jest ok.
Obiecuję poprawę.
Wybaczycie?:zawstydzona/y:

Witam i ja z kawką
my tez od poniedziałku w domku zamiast w przedszkolu i pewnie po niedzieli na nowo zaczniemy męki:zawstydzona/y:

Witam i ja:)

My sie z Mariczka szykujemy na zajecia, o jedenastej bwedzie po mnie kumpela i jedziemy:)
Niunia juz sie doczekac nie moze:p
od rana grzebie w szufladach i szuka czegos dla siebie....hahaha 100% kobieta:p

Agatkas, Kankiya
zdrowka dla maluszkow , no i dla WAS rowniez;*
Asiulkaa udanego weekendu, naprawde szykuje sie rozrywkowo;)
Oj Tygrysku.... H&M to ja uwielbiam, chociaz to jakos sie "nie "ma do mojego "stylu" ,ze tak to okresle.....ale podoba mi sie co druga rzecz i tez zawsze przechodze z zamknietymi oczkami :-p:rofl2: ze tez ten dzial dzieciecy musi byc na samym koncu:p hahahhaa

Witam wieczorowo
Ja podczytuje ale też z ukrycia.

Agatkas wybaczamy i czekamy na pozytywne wiesci, oby doły już nie pojawiały.

Kana, cieszę sie razem z Wami.

Zapominajko, u nas też już po pasowaniu, dzieci spiewały piosenki, mówiły wierszyki, potem pani pasowała je wielkim ołówkiem. Dostali dyplomy i jakiś soczek, batonik, kredeczki i malowankę, był też poczęstunek, kazdy przyniósł jakis sok lub ciasto czy ciastka i zrobiła sie spora imprezka.

Myszqo, gratulacje dla siostry.

Zanplo, gratulacje dla zdolniachy. Madzia stała grzecznie z dziecmi, ale sama nie śpiewała, ale moze dlatego, że ona zaczela chodzic w pażdzierniku i była raptem kilka dni, wiec chyba nie wszystko umiała.

U nas niestety nieciekawie, Madzia ma ospę, w poniedziałek przy kapieli zauważyłam pierwszą krostę, od razu domyśliłam sie co to za dziadostwo i we wtorek juz nie poszła do przedszkola, najbardziej wysypało ja wczoraj i dzisiaj, masakra po prostu, krosty we włosach, na ciele i nawet w buzi, do tego temperatura po 39,6 stopni, taka bidulka. Mam teraz dylemat czy myc ją czy nie, bo lekarka niby mówiła, zeby nie myc, ale znalazłam sporo sprzecznych opinii i jedni radzą zeby umyć, inni zeby nie moczyc, sama już nie wiem co robic, od wtorku nie kapana, a przy takiej temperaturze jak miała, to była cała mokra, wiec chyba jej niezbyt przyjemnie:-(

Blizniaczku kochany współczuję ospy bo wiem co to znaczy. Moje dziewczyny przechodziły bez gorączki ale wysypane były nieźle.
Kochana możesz ją spokojnie wykąpać. Tu chodzi o to żeby nie urządzać w wannie maratonu ale szybka kąpiel na pewno nie zaszkodzi. Gorzej jej się może zrobić bez kąpania bo jeśli tak jak piszesz przy temperaturze się poci to te krostki mogą się nadkażać i powstawać ranki.
A w buzi smarowałam im aftinem bo Martynka to miała tyle krostek że nawet jeść nie mogła.

A tak w ogóle to witajcie. Moje dziecko nie uznaje wolnego i już musiałyśmy wstać. A ona jeszcze do mnie z pretensją:
-mamo idziemy dzisiaj do przedszkola?
-nie kochanie,
- to po co tyle spałaś? i teraz nie pójdziemy
:szok::szok:

Miłego świętowania Wam życzę.

reklama
Ktoś ma ochotę na kawkę?

Do Igorka znowu przeziębienie się przypałętało :-( Załamka. W tym tempie NIGDY nie wrócę do pracy...

Blizniaki zdrówka dla Madzi.

Kokusia moje też wolnego nie uznaje i wstało przed świtem ;/

Do góry