• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

GRUDNIOWE MAMY 2010 :) wątek główny!

Co do mężów to ma takie same zdanie jak wiolcia. Znaliśmy się bardzo długo przed ślubem(razem już 12 lat). Zawsze jak były gdzieś dzieci to lgnęły do niego strasznie:tak:, bo on lubił się wydurniać, nosić, smyrać i takie tam. To co sobie człowiek mógł pomyśleć:confused:? Że będzie świetnym ojcem:happy2:. I być może taki będzie za jakiś czas. Bo faktem jest, że te przyklejone do niego dzieci to zawsze były przynajmniej kilkulatki a nie leżące niemowlaki. Dlatego cały czas mam nadzieję, że im chłopcy będą starsi tym lepszym ojcem on będzie.:happy2:

Po za tym dba o nas finansowo, a to też jest ważne, no i kocha nas.

reklama
Ciekawa dyskusja. Przedwczoraj sama zwróciłam się do męża, żeby trochę zainteresował się małym. I co on na to? Zainteresuję się, jak już się urodzi. No ciekawa jestem jak z tym będzie;) Podejrzewam, że będzie się starał (o ile się nie zniechęci jakimś niepowodzeniem), ale on nie ma wielkiej cierpliwości do dzieci. Zabawy z maluchami szybko go nudzą. Niestety. Chociaż ciągle mam nadzieję, że będzie najlepszym tatą na świecie;)

Co do ciepłych ciuchów. Mam jeszcze kilka większych swoich, w które się mieszczę, ale już dużo zapasu nie mam. Rozglądałam się w sklepach i nawet znalazłam płaszczyk dwurzędowy z zakładką na brzuchu, który po przeszyciu guzików nadawałby się idealnie, ale zrezygnowałam ze względu na jego cenę (450 zł! ;/). W ciążowym jeszcze nic nie mieli i tak jestem w zawieszeniu. Ale jeszcze coś wymyślę :)

Rozglądałam się w sklepach i nawet znalazłam płaszczyk dwurzędowy z zakładką na brzuchu, który po przeszyciu guzików nadawałby się idealnie, ale zrezygnowałam ze względu na jego cenę (450 zł! ;/). W ciążowym jeszcze nic nie mieli i tak jestem w zawieszeniu. Ale jeszcze coś wymyślę :)
Agbar ja na allegro wyczaiłam coś takiego PIĘKNY WEŁNIANY PŁASZCZ CIĄŻOWY ROZ. XL (1233938268) - Aukcje internetowe Allegro
i tak myślę że cena jest na tyle dostępna że raczej się skuszę tylko właśnie na wypłatę czekam, a takie wełniane coś na pewno wystarczy i na jesień i na zimę

Też już go oglądałam, ale jakoś boję się kupować ciuchy dla siebie przez internet, wolę jednak przymierzyć, bo trochę niewymiarowa jestem i mam na koncie już pomyłki zakupowe.

witam - ja sie dzis obudzilam z bolem gardla i katarkiem lekkim ... psikam sola morska i wspomagam sie czosnkiem, miodem i cytryna. na razie sie nie pogarsza, ale nici z dzisiejszego basenu z Ninka. musze sie wykurowac jakos, bo za tydzien mam wesele.

co do mezow - ja sobie nie wyobrazam, zeby moj maz mi nie pomagal. oboje pracujemy na pelny etat i dzielimy sie rowno. przy Nince od poczatku mi pomagal - zawsze mala kapal, przewijanie czy inne zabiegi pielegnacyjne nigdy nie stanowily dla niego problemu. nie rozumiem wogole jak ojciec moze sie nie zajmowac swoim dzieckiem ... nie dajcie sie kobitki ;)

Sunnflower - widzę że wywołałyśmy malą burzę i o to chyba chodziło:-D:-D:-D. Marudzicie na tych chłopów, ale jak ktoś Was poprze, powie, że faktycznie niedobrze się dzieje to stajecie w obronie jak lwice:-). No i prawidłowo:-D:-D:-D. Facet to jest naprawdę fajny gatunek człowieka, tylko "nieco" inny od kobiety i trzeba mu pewne rzeczy rozrysować:-D. Oni z nami też łatwo nie mają, szczególnie teraz. A obce dzieci to zupełnie co innego niż swoje. Ja przed pierwszą ciążą za dzieciakami też nie bardzo przepadałam, ale jak się urodzi to zaczyna się trochę więcej rozumieć zarówno innych rodziców (w tym swoich!!!) jak i dzieci. BEdzie dobrze i mimo że macie obawy to Wasi kochani mężowie na pewno będą się starać. Tylko nie zagarniajcie wszystkiego dla siebie i dajcie im trochę powalczyć z niemowlakiem: przewinąć, przebrać, wykąpać - i bardzo ważne : niech to zrobią W SAMOTNOŚCI. Bo jak na nich będziecie patrzeć to oni się zniechęcą a Wy w końcu przejmiecie stery, no bo przecież MAMA wszystko wie i zrobi najlepiej:-D:-D:-D. To jest oczywiście prawda, ale nie wszystko musi być robione najlepiej:-D:-D:-D

Tylko nie zagarniajcie wszystkiego dla siebie i dajcie im trochę powalczyć z niemowlakiem: przewinąć, przebrać, wykąpać - i bardzo ważne : niech to zrobią W SAMOTNOŚCI. Bo jak na nich będziecie patrzeć to oni się zniechęcą a Wy w końcu przejmiecie stery, no bo przecież MAMA wszystko wie i zrobi najlepiej:-D:-D:-D. To jest oczywiście prawda, ale nie wszystko musi być robione najlepiej:-D:-D:-D

Swiete slowa - czesto to wina kobiet, ze faceci rezygnuja z czesci obowiazkow ...

Hej dziewczyny.
Wy tu o ciepłych swetrach, a ja umieram z gorąca, a właściwie gorączki:dry: Tak mnie złapało przeziębienie i trzyma od 4 dni (teraz to już podejrzewam zapalenie oskrzeli:-()
Ale trudno - wspomagam się syropem malinowym, pyrosalem, miodem i cytryną - musi przejśc. Wkurza mnie tylko, że jak był deszcz i 7-9 stopni C, to w mieszkaniu było zimno, a teraz jak jest 20 stopni to grzeją na całego:wściekła/y:
Gufi - kuruj się - bo u mnie też się niewinnie 4 dni temu zaczęło, a teraz wypluwam sobie płuca:-(
Dzień do d... , choc bywa też zabawnie - co chwila ktoś dzwoni z życzeniami (bo mam akurat urodziny - niezły pech, co?) i jak słyszy mój zachrypnięty głos- to banalne "dużo zdrowia..." nabiera zupełnie innego znaczenia:tak::-D

Cristalrose WSZYSTKIEGO NAJLEPSZEGO!! ZDRÓWKA, SPEŁNIANIA WSZELKICH PLANÓW I MARZEŃ :-)
Ja też sobie płuca wypluwam - aż mi głowa pęka od kaszlu więc doskonale wiem jak się czujesz. Wybrałam się dziś do lekarza, który zapisał mi antybiotyk i jak przeczytałam na recepcje że przyjmować go można tylko w skrajnych przypadkach to stwierdziłam że będę dalej jechać na cebuli i czosnku :confused: Strasznie mnie drażni własnie pogoda bo by się pochodziło na specery a tymczasem łóżko, łóżko i znów łóżko:baffled: Kuruj się kochana!! Wygrzewaj i mam nadzieje, ze szybko wrócisz do zdrowia.

reklama
Cristalrose w takim razie BARDZO DUŻO ZDROWIA!!! Czytałam akurat dziś, że dla kobiet w ciąży bardzo dobrym środkiem odksztuśnym jest herbata koperkowa. Nie wiem na ile to prawda, ale może warto spróbować?

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry