• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

GRUDNIOWE MAMY 2010 :) wątek główny!

missiiss gratulacje:-) wyobrażam sobie, jak musisz się cieszyć:-D:-D

Bodzinka
może jakiś przełom u męża nastąpi... trzymam kciuki za to. Też często czuję się samotna, brak mi rodziny, tak mnie jakoś wywiało daleko:baffled: to mam za swoje.

Dziewczyny, dzięki za odpowiedzi w sprawie krwawiących dziąseł, wiem, że w ciąży to się zdarza. Tylko w poprzednich ciążach ten problem trwał tak ok kilka tygodni i się kończył, a teraz już 7 miesiąc i po każdym myciu zębów łazienka tzn zlew wygląda jak rzeźnia:szok: jutro będę u dentysty, to może się go podpytam, co zrobić z tym problemem.
pozdrawiam

reklama
mam ten sam problem, dent pow, żeby używać miękkiej szczoteczki (już używałam wtedy) i delikatnie szczotkować....i tak dalej krew leci :P nie martw się, podobno ma przestać po porodzie, czyli już bliziutko :D

Hej!
My mamy za soba pracowity weekend. Troche jezdzilismy, kupowalismy. Mielismy tez w niedziele gosci. Dzis wiec dzien lenistwa i relaksu (no nie liczac zakupow, robienia obiadu i innych :-p ) Przyszly tez pierwsze nasze wieksze zakupy kurierem - ale to napisze w odpowiednim watku :) Caly dzien na nie patrze i sie wzruszam <:
Super!

Krolcia cudne kwiatki - zwlaszcza te czerwone Splash :D

Tunia przykro mi z powodu samochodu - dziwne ze tak duzo zjechal z ceny. Widze ze na allegro sa raczej wieksze kwoty. Moze kupujacy byl bardzo przekonujacy. Zazwyczaj powinno sie dawac tak 500 zl wiecej, niz chcecie sprzedac. Wtedy nawet opuszczenie ceny jest satysfakcjonujace :/ Ale nie ma co sie klocic... pewnie twoj maz mial jakies przeslanki, by taka cene zrobic...

Missiiss super :rofl2: Swietnie ze macie to mieszkanie :D Znow nie bylo mnie ponad dobe, wiec nie zdazylam trzymac kciukow - ale mocno gratuluje!! :-D

asjaa mnie od któregoś tygodnia ciąży krwawią non stop dziąsła, i chyba najgorsze jest to że już przestałam się tym przejmować... najgorzej jest tylko jak mam gdzieś wyjść - myję zęby, potem chwilę muszę odczekać, i dopiero wtedy wychodzę:)

No to wreszcie wracam - opby na stałe. Chociaż jutro przyjeżdża znów kolejna ekipa TP SA bo zamiast 1MB mam 512 kb:/ Ale przynajmniej jest ;)
Co do dziąseł to mnie też krwawią ale jakoś się tym nie przejmuje. Bardziej mi dokucza ból pleców:/:/

hej laseczki.

ale wczoraj miałam pechowy dzień...

rano miałam mieć plac na jazdach- musiałam kombinować kto by mi tu z Olim został- i co- instruktor zapomniał :confused2:

Była śliczna pogoda więc wybrałam się na spacer- 2 razy się wracałam - raz na siku raz po kartę bankomatową.

Ponieważ spacerowałam ze znajomym ( naszym najbliższym przyjacielem) mąż strzelił focha, że on w robocie siedzi a ja sobie z jego najlepszym kolegą spaceruje.:sorry:

Żeby mu przyjemność zrobić powiedziałam, że przyjadę do niego busem do pracy. W busie Olek mi zasnął, nie chcąc go budzić nie zauważyłam, że wypadł mi telefon i został w busie. Dzwoniłam od obcych do męża by kontaktował się z kierowcą. Olek i tak wstał :confused2:

w między czasie przechodząc przez przejście jakiś facet potrącił mi Olka ( niechcący- chyba nawet nie zauważył go ), ten wyśliznął mi się z ręki i padł buzią na chodnik. Rozwalił sobie górną wargę oraz dziąsło nad górną dwójką. Krew lała się strumieniami, ja w szoku, jeszcze ten zgubiony telefon, zestresowałam się strasznie,wzięłam małego na ręce i niosłam na rękach chyba z 600m do lux-medu żeby ktoś to zobaczył- ale luxmed zamknięty ( łzy stanęły mi w oczach). Prawie biegłam do męża do pracy. Tam jak Olek go zobaczył rozbeczał się na zapleczu tak, że ciężko go było uspokoić. Ja beczałam razem z nim.

No masakra.:szok:

Olkowi warga spuchła- wyglądał jak kaczka i co się uspokoił to za chwilę wybuchał płaczem.

Mąż mnie pocieszył że dodzwonił się do kierowcy i znalazł się mój telefon ( na szczęście ześliznął się pomiędzy fotele i nikt go nie zauważył):-)

Kupiłam małemu wieeelkie lody i tak je zajadliśmy ( ja żeby pozbyć się stresu, on by mu opuchlizna trochę zeszła) do przyjazdu mojego ojca, bo zdecydowałam się że Olek zanocuje u babci.

...

tyle u mnie

mississ nie zdążyłam napisać że również trzymam & za mieszkanko- bo musiałam wyjść. Teraz widzę że się udało - Super!!!!

Ewwe SUUUUPER sen... Od razu sobie to wyobraziłam :)

Wiolcia no witaj ponownie ! :) Co do plecków- to może jakieś masaże byś sobie zafundowała- po porodzie też plecy bolą. Pamiętam, że raz po spacerze z Olkiem ( Olek miał może z 1,5 mca) jak padłam na łóżko tak mąż musiał mi dziecko do łóżka podawać bo ryczałam, że nie mogę się z łóżka zwlec.

co do krwawiących dziąseł- dziewczyny pilnujcie tego! Parodontax, zielona Elmex, Sensodyne. Nie bez powodu każą kobietom w ciąży uważać na ząbki!
Moja mama jest rejestratorką medyczną i pomocą dentystyczną w jednym i strasznie mnie goni jeżeli chodzi o zęby :D

reklama
mamolka - no to niezly mialas dzien :szok: wspolczuje, ale dobrze, ze wszystko sie skonczylo szczesliwie :tak:

ja teraz placze doslownie na zawolanie. na weselu to sie dwa razy poplakalam - maz byl zalatany non stop i mi cos tam odburknal, a ja normalnie od razu lzy po policzkach. az mi wstyd bylo :sorry:

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry