• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

GRUDNIOWE MAMY 2010 :) wątek główny!

EWA to po co odstawiać magnez? bierz go dalej - to nie jakiś inwazyjny lek, raczej suplement diety. On Ci porodu na pewno nie przesunie w dal;)

salomii pamiętam co pisałaś ale ja bym tego skurczem nie nazwała, raczej naciągnięcie więzadła czy naruszenie jakiegos nerwu. Te pierwsze skurcze to twardnienie chwilowe brzucha, macica się napina i w moment robi sie twarda jak kamień, po ok 60 sek. puszcza. Potem stają się one coraz mocniejsze i bywają bolesne, do tego dochodzą bóle jak na @

czy Wy też tak żrecie??? sory za wyrażenie ale dosłownie, ja ostatnio tylko jem a jak zjem to myślę co mam zjeść jeszcze, masakra jakaś!!!

reklama
Ewa to ty masz 37 tc czy 35?? Bo na Twoim suwaczku 35 widzę i już się pogubiłam :)

ja też dziewczyny nie wiem co to skurcze - nie wiem czy to ciągnięcie w dół brzucha i twardnienie to skurcz czy piernik wie co ;) Miła pielęgniarka, która robiła mi KTG stwierdziła, że jak się zacznie to napewno będę wiedziała, że TO są skurcze więc czekam cierpliwie :)

sarka ostatnio pochłaniam wszystko jak odkurzacz :baffled: Chodzę tylko i się zastanawiam co by tu zjeść i ciągle tylko przy lodówce siedzę... Witaj w grupie obrzartuchów ;-)

ja jak dostalam skurczy porodowych, to wiedzialam, ze to jest wlasnie TO. bol jak na miesiaczke i regularnie co iles minut macica sie kurczy od zewnatrz az do pepka. dokladnie tak to odczuwalam. probelem bylo tylko to, czy JUZ jechac, czy jeszcze czekac.

a jesli chodzi o jedzenie, to ja ostatnio wogole nie mam apetytu. zjem jakies male sniadanko, ok. 14 obiad i potem juz mi sie wcale nie chce jesc - z rozsadku wciagne jeszcze jakis jogurcik z musli albo owocki ok. 20. nawet slodycze mnie nie ciagna ...

no no tylko spokojnie... to ja miałam być pierwsza ;)
a tak poważnie to ja też nie wiem co i jak, ale też usłuszałam że jak się zacznie to nie będę miała wątpliwości że to poród.
Antylopka trzymaj się kochana

gufi jesuuu żartujesz!!!!!!!!!! to ja na diecie więcej jadłam hehehehe, teraz jakbym rozpisała Ci mój dzisiejszy jadłospis to być go sobie na tydzień rozdzieliła :000

reklama
na macicy to ja mam takie jakby dretwienie :O przypomina to bol miesiaczkowy ale nie jest taki sam, w kazdym razie dretwieje, trzyma trzyma trzyma i puszcza czy macica jest kamieniem to niewiem bo brzuchol tez mam twardy, przy tym dretwieniu to dretwieje mi tez troche brzucha i hmmm czasami odbyt :O

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry