• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

GRUDNIOWE MAMY 2010 :) wątek główny!

ja sobie od czasu do czasu szorska gabka po sutach jade pod prysznicem :-D
mnie to nie boli a jak ma pomoc to dobrze dla mnie.

Ogladalam dzis filmik o pielegnacji malucha ktory dostalam w SR. nic szczegolnego w sumie. Lepsze techniki masazu byly na plycie NIVEA. :-D
A na SR wczoraj moj maz kapal lalke hahahha ladnie musz szlo, jestem z niego dumna.
Polozna z SR polecala oliwe z oliwej zpierwszego tloczenia na zimno oraz make ziemniaczana.

reklama
sarka- jak najbardziej brodawki się hartuje, ale bynajmniej nie do krwi!! Jeżeli nie masz zagrożenia porodem przedwczesnym to pomaga w początkach karmienia, bo wtedy nie boli jak mały ssak się przyssie...

a do przyspieszenia porodu to się podszczypuje i ściska, wtedy skurcze efektywniejsze

Missiiss ci lekarze sami nie wiedzą o co im cho.Już mogłabyś spokojnie tulić swoje maleństwo :) Czekamy na wieści o kolejnym dzieciątku grudniowym :)

Sarka Mi tak mama mówiła,że powinnam hartować suciorki,ale nie musi mi mówić bo ja czy w ciąży czy nie to cała się myję szorstką stroną gąbki :-)

to mam problem - nie posiam w domu gabek:-D myjemy się myjkami takimi wiecie - z siateczki;-) a one nie drapią, to chyba zakupię...szkoły są różne - jedne mówią hartowac drugie nie ruszać:dry: człowiek głupieje, a ja obawiam się że znów mi z karmieniem nie wyjdzie///:-(

reklama
Mamolka dlatego powinnaś szorować lekko sytki,żeby maluszek mógł ssać,teraz masz tak wrażliwe że maluszkowe ssanie będzie torturą.

to ja się z tym wszystkim wstrzymam do poniedziałku... w sobotę mam na 8:30 do fryzjera więc rodzić mi nie po drodze... bo znając moje szczęście to zamiast zahartować brodawki rozjucham skurcze :-)

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry