• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

GRUDNIOWE MAMY 2010 :) wątek główny!

reklama
wiecie co sobie pomyślałam - że może jednak ja mam termin tak jak pierwotnie myślałam na 31 grudnia?? Nie wiem czy pamiętacie, przesunęli mi po usg w 12 tygodniu, że to 16 tydzień ciąży (muszę porównać wymiary z obu siatek, czy by się zgadzało) i musiałam zajść cykl wcześniej.
To tak żartem oczywiście, bo jeszcze miesiąc z moim teraźniejszym nastawieniem na termin to by było przegięcie.

Antylopka ale fajnie z tym dowożeniem zakupów. Ja wiem, że u nas przez internet robić można i przywożą tego samego dnia ale ja wolę sobie sprawdzić.

tutaj robisz w sklepie, płacisz i wypisujesz kwit na dowóz (powyżej stówy dowóz za darmo) i razem z paragonem przywożą Ci w takich skrzynkach lub wielkich workach (jak z Ikei). Właśnie jak się bierze mleko, napoje w pakietach, takie wielkie i ciężkie, to wtedy z tego korzystamy.

sarka - mi tutaj robią na wszystko...

Sunnflower - to chyba będzie depresja przedporodowa ;-) Mnie ona też dopadła. Już przestałam wierzyć, że ciąża kiedykolwiek się skończy, a jestem o całe dwa tygodnie "starsza" od Ciebie.

U nas w mieszkanku jest stała temperatura 20 stopni w dzień i 18 w nocy, bo mamy urządzenie, które reguluje pracę pieca. W łazienkach jest troszke cieplej. Zupełnie nam to wystarcza i myślę, że dziecko też się szybko przyzwyczai. W "instrukcji obsługi niemowlaka" czytałam, że optymalna temperatura to 19-22 stopnie, ale najważniejsze jest, żeby nie było radykalnych zmian temperatury.

robiłyście wyniki na cytomegalię??? tak poczytałam i mi sie krew troche zmroziła:/// ja nie robiłam...

Ja robiłam, ale tylko dlatego, że wyszły nieprawidłowości w główce Franka. Które się potem na szczęście nie potwierdziły. A cytomegalia, toksoplazmoza i tego typu rzeczy mogły je wywołać, więc dostałam polecenie sprawdzenia, czy nie jestem chora. Wyszło ok. Moja pani dr mówi, że nie zleca tych badań standardowo.

Magdaaa - grudzień fajny miesiąc. Zobacz załącznik 303606

pewnie, ze fajny. ja nawet chciałam przenosić, bo nie chciałam skorpiona:-) i teraz będzie strzelec.

ciekawe czy jutro już zostanę w tym szpitalu czy znów, jak we wtorek, kopa d**a i do domciu.

z jednej strony chciałbym wrócić, weekend i Małysz skacze :-D. a z drugiej, im szybciej tym lepiej.

poza tym szkoda mi starszej córci. już nastawiła się, że we wtorek jak pojadę to wrócę najdalej w niedzielę z Julcią, a tu rozczarowanie.

i znów mama jedzie do szpitala i znów niewiadomo czy nie wróci sama :-( choć tym razem na 90% mam już być przyjęta.

No właśnie nie robia...a powinni, to dość poważna sprawa....chyba zrobię teraz przy morfologii

Ja tam uważam że skorpiony to fajne znaki, bynajmniej ja się dogaduję z nimi, to wbrew pozorom ludzie o mieękkim sercu:)

magda a czemu czeka Cię szpital?

reklama
Antylopka w Polsce nie robiłaś HIV? to teraz podstawowe badanie w ciąży. cytomegalię robi się tylko w wyjątkowych sytuacjach.

sarka ja ze skorpionami nie mam dobrego doświadczenia, a znam ich całkiem sporo. wiadomo, że dziecko własne to co innego.
co do szpitala to mój Gin chciał żebym jak najszybciej urodziła, ponieważ pierwszy poród był cc, a teraz szykuje się SN. więc żeby dziecko nie osiągnęło zbyt dużych rozmiarów, bo wtedy bedzie cc. ale teraz już sama nie wiem.
już jestem zła na to wszystko, bo i tak jestem już po terminie. mam leżeć 2-3 dni w szpitalu na obserwacji a potem wywoływanie.

Ostatnia edycja:

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry