reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

GRUDNIOWE MAMY 2010 :) wątek główny!

ja biore falvit mama i kwas foliowy do tego to tyle z witamin razem jakos 6mg chyba wychodzi nie chc emis ie wstawac i patrzec :p

o grzmi ale fajnie :) moze bedzie burza

reklama
Wyszło mi ph moczu 8 i b. dużo fosforanów, muszę poszukać w necie, co to oznacza i czy mogę sama jakoś na to wpłynąć.

Fosforany bezpostaciowe i pH zasadowe świadczą o zapaleniu pęcherza bądź o zastoju moczu w pęcherzu - jeśli rzadko odwiedzasz WC, to właśnie ta przyczyna. Ewentualnie może to byc związane z Twoją dietą. Jeśli to nie zapalenie może po prostu pij więcej żeby trochę zmotywować nerki do pracy;)

Co do wspomagaczy, to ja odkąd się dowiedziałam o ciąży biorę Elevit. Zaczęłam na własną rękę, ale lekarz stwierdził, że dobrze, więc biorę dalej;)

ale sie rozpisalyscie... no i nie gotowalam ,kupilam pierogi. Wszystko mnie boli jak na okes biore luteine,nospe,magnez.. i go***no mi pomaga..ach w pierwszej ciazy nie mialam takich przebojow

Anka - ja taką biorę, ale nie wiem co to jest ta druga.... i kiedy się powinno brać tę większą... A swoją drogą, to ta babka z apteki nie umiał mi nic powiedzieć, a na moje powinna!

Antylopka zawsze sie bierze 0,4 mg i to cala dawka. Te wieksze sa tez u nas, ale tylko jak sa wskazania, bierze sie wiecej. Ja np. biore dziennie 1,2 mg (3 tabletki) ale tez mam powody. Jak mi lekarz wytlumaczyl - dawka 0,4 mg w zupelnosci caly czas ci wystarczy :)

hej babeczki

ja też biorę kwas foliowy (chyba jestem już od niego uzależniona:-D:-D:-D bo biorę go od lipca zeszłego roku). Teraz też kupiłam sobie Prenatal Classic i biorę od trzech dni.
W poprzedniej ciąży cały czas brałam folik i falvit, ale to już było kilka lat temu...:tak:

Strasznie wysokie! Jesli chodzi o cisnienie i tetno to mam , jak przed ciaza narazie. Przewaznie ok. 115/75 i tetno 60. Dla mnie to twoje niezle gna! Moze warto sie lekarza w przyszlosci zapytac?

Pytałam - podejrzenie o wadę serca. 0 stresu 0 męczenia się... a od poniedziałku L4 :(( A w czwartek kardiolog ale nie wiem czy moge robić badania w ciąży :(

Hm mysle ze posluchanie serca, zapis pracy pewnie tak. Oni sami tobie powiedza zreszta. Nie szalej tylko. Musisz BARDZO na siebie uwazac. Powoli musisz wszystko robic. Heh... pewnie dostaniesz troche zalecen i fru na wolne. Trzymam kciuki za wizyte...

reklama
wiolcia ja tak mam mi ekg robili w ciazy :) nieprzyjemne bbrr bo tak mocno po zebrach naciska . i nosilam holtera tez w tamtej ciazy i mi wyszlo ze mam czeste migotanie przedsionkow i tachykardie zatokowo-komorowa o ktorej i wczesniej wiedzialam ale to nie kwalifikowalo mnie do cc na szczescie choc strasznie sie upieralam przy niej i na szczesci enie mialam
wiolcia a masz dusznosci i omdlenia bo ja mam ??
a i jeszcze dodam ze od kiedy biore clexan to cisnienie mi podskoczylo :) i jest nie do konca normalne bo ciut nizsze ale nie az tak i puls tez sieunormowal ale np biegac nie moge bo po bieganiu mi sie w glowie kreci

Ostatnia edycja:
Do góry