reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

GRUDNIOWE MAMY 2010 :) wątek główny!

ja sie witam i od razu uciekam.....:)
mam pytanko tylko do gufi juz raz pytałam ale gdzies uciekła...
napisz kochana jak alicja zniosła podróż na i znad morza? jak spała w foteliku, jak jechaliście ile przerw itp itd!!!??? strasznie mnie to stresuje...już za tydz. bedziemy nad morzem:)...ale ta podróż brrr....:/

p.s nie wyobrazam sobie takiego wstawania, moja spi średnio do 8-9 dzis do 9.30:) grzeczna dziewczynka hehe .....tfu tfu tfu

reklama
Sarka ja juz z Jasiem podrozowalam samochodem trzy razy do Polski a za niecaly miesiac tez jedziemy nad morze.Tyle ze nie ma innej mozliwosci jak jazda noca, bo spi:tak:Ale co 2-3 godz wyciagalam go z fotelika zeby polezal na plaskim np siadalam z nim z tylu i klade go na kolanach.Wtedy z 15 min sie przeciaga:-D
A potem z powrotem do fotelika.Mysmy zadnych problemow nie mieli.

Ale gorąc...:/ Chyba kończymy sezon chustowy. Myślałam, że się rozpłynę dziś na targu... Aż wyjęłam Frankowi ręce na wierzch. Kupiliśmy mu też "smycz" do smoka, bo jak będzie już w chuście non stop z rękami na wierzchu, to będzie mógł sobie jakiegoś gryzaka wsuwać, no i przyda się taka smycz, żeby się nie schylać co chwilę jak na ziemię wypuści ;)

Przede mną jeszcze pieczenie placka i prasowanie - czekam aż słońce zajdzie... A jutro znowu dzień na polu :) Fajnie :)

Przeleciałam dzisiaj pół miasta i wyobraźcie sobie nigdzie nie ma białych koszul na krótki rękaw dla takich maluchów:szok::szok::szok::no:! Oczywiście w sensownej cenie:dry:, bo za 50 zł i więcej są:dry:. Dopiero od rozmiaru 92.
Chyba kupię z długim rękawem i obetnę.:tak:

dziewczyny kiedy 'przesadzacie' dzieci z tych nosidełkowych fotelików samochodowych na te większe
Adaś wagowo mógłby iść już do tego 'doroślejszego' bo ma 9 kg już na bank ale nie siedzi jeszcze choć już uparcie próbuje coś w tym kierunku ale do siedzenia to jeszcze kawałek czasu ...

i w czym śpią teraz obecnie Wasze maluchy i pod czym?

Gabriela - my na większy fotelik przejdziemy jak najpóźniej. Jak kupowaliśmy ten mały, to gość w sklepie mówił, że jak się da, to nawet do roku można w nim jeździć. Pucek już siedzi z nogami na oparciu, ale będzie musiał się jeszcze tak pomęczyć, bo siedzieć sam nie potrafi ;) Choć coraz lepiej mu to idzie.

A co do spania, to Franek śpi w bodziaku z krótkim rękawem. Zasypia bez niczego (tylko do pieska maskotki się przytula), a jak my idziemy spać, to go cienkim bawełnianym kocykiem przykrywam do brzucha. I tak go skopuje, ale przynajmniej chwilę jest przykryty ;) No i okna ma otwarte. A rano jest cieplutki.

A ja mam pytanie, do kiedy dzieci mogą ssać smoczek 3-6m? Kupiliśmy Frankowi 6+, ale jakoś go nie trawi... Woli ten mniejszy.

reklama
Jezdem:)

Ale upał dziś był, ale fajnie bo ja tak lubię;p jutro jedziemy do siorki, ma w ogrodzie mega basen:ppp

Dzięki asia;)
Ja z kolei nie mogę buziek uzywać tych z automatu bo od razu wyrzuca mi na początek postu jeszcze przed tekstem zamiast w miejscu gdzie bym chciała:// juz tak mam od dłuższego czasu....

Miluśka śpi w bodziaku pod kołderką, wiem że jej ciepławo ale jakoś nie mam odwagi jej kołdry zabrać...hmm ja sama musze mieć kołdrę na sobie, pod kocem nie zasnę, takie zboczenie:p

ewa też mam kuupę prasowania ale taaak mi się nie chce że masakra straszy już drugi tydzień a kupa coraz wieększa:/ ....chyba nakryję jakimś kocem żeby tego nie widzeć hehe
Co do ciasta to ja uwielbiam z truskawkami maślankowe z kruszonką:ppp

Do góry