• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

GRUDNIOWE MAMY 2010 :) wątek główny!

Hello
ja wybieram się z Miko na morfologie i jakoś się wybrać nie mogę a to dlatego że pierwszy woreczek z siusiu był słabo napełniony a przy drugim kupka :/ Ale mam czas do 12 wiec może w końcu się uda :-) Powiedzcie mi skąd pobierają takim maluszkom krew,z żyły czy z palca?

reklama
Hej!
No niestety marchwianka nie zakorkowała Zasrańca:/ Bilans dobowy - 14 kup:szok:
W nocy wcisnęłam mu jeszcze trochę wody marchwiankowej z enterolem, ale nie bardzo pomogło.

Lekarka stwierdziła "jakąś" dyspepsję, dajemy nifuroksazyd i smecte, soki marchwiowe, ryż, czyli standard. Najprawdopodobniej to jednak zęby sa przyczyną. Na szczęście nie jest odwodniony. I smectę wypił, więc jest nadzieja :happy2:

Oj, widze, że nie tylko u nas problemy zdrowotne:-(
Zdróweczka dla naszych kochanych, dzielnych Grudniaczków!!!

cwietka ja słyszałam z kolei ze te z krwii testy są wiarygodniejsze od tych skórnych i często się z nimi pokrywają. Ja też od mamy zawsze nazwożę warzyw i potem mi się nie chce tego obrabiać...
A w jakim proszku pierzesz ciuszki małej? Moze zmiać proszek, płucz pranie kilkakrotnie a potem wszystko porządnie wyprasuj od lewej strony...

krolcia to coś na zasadzie Bioaron C, Immunal itp, pewnie- warto spróbować, na pewno nie zaszkodzi;)

Moja mała marudka śpi, taka biedniutka jest, bez humorku, jak nie ona:(.... a po południu przyjeżdzają koleżanki z dziećmi, ale posiedzimy na ogrodnie to może takiego szumu nie będzie:/
Aaa a przedwczoraj przyuwazyłam przyczynę tarcia oczka i tego ze było zaczerwienione od tarcia, otóż w samym zew. kąciuku zawineła jej się kępka rzęs, te z góry wlazły jej pod dolną powiekę, ciężko było to wyciagnąć ale udało się, ot - minus posiadania długalachnych rzęs...:/

Sarka - proszek wykluczyłam. Przez długi czas praliśmy w orzechach piorących i nic a nic się nie poprawiło. Teraz już w Jelpie, a od czasu do czasu w normalnym z naszymi rzeczami. Testy pewnie zrobimy - zobaczymy jeszcze, co dzisiaj powie dermatolog - ale wkurza mnie, że one nawet jeśli coś wykażą, to i tak nie ma co im ufać.

Sarka, kaszkiet mamy ;) Tylko że niebieski w kratę. Ale od biedy pasowałby. Tylko że wesele jest 10 września, a ten sprzedawca jest do 5 września na urlopie. No i kicha. Chyba muszę szukać dalej. Pulowerków jest dużo, ale te spodnie mnie zachwyciły :) Ale jeszcze jakieś się znajdą. Będą szukać chyba z szelkami, bo super wyglądają ;) Gdyby Franol za bardzo z nich strzelał, to je odepnę ;)

Pucek przespał 3 godziny i zdążyłam wysprzątać całe mieszkanie (oprócz jego pokoju) i wyprasować połowę kupki. Teraz idziemy jeść. Spróbuję podać mm z kubka, zobaczymy, jak pójdzie...

Hello
ja wybieram się z Miko na morfologie i jakoś się wybrać nie mogę a to dlatego że pierwszy woreczek z siusiu był słabo napełniony a przy drugim kupka :/ Ale mam czas do 12 wiec może w końcu się uda :-) Powiedzcie mi skąd pobierają takim maluszkom krew,z żyły czy z palca?

trochę mi to podejrzane się wydawało że laboratorium do 12,zadzwoniłam do mena i okazało się że do 9 ufff

Ewa gratulujemy:-)! Tyle to i mój nie wypija:-D! He he he.
Nie jestem pewna renczysia ale czy krwi nie pobierają z żyłki na dłoni? Napewno u noworodków tak robią ale czy u starszych maluchów to nie wiem.

U nas do łask wróciła mata:tak:. Stała w kącie i młody ją wyczaił. Całą godzinę przy niej majstrował:-D hi hi hi. A miałam ją już sprzedawać.

Ostatnia edycja:
reklama
renczysia Oliwce pobierali krew z rączki tzn z dłoni.

cristal 14 kup???!!! o to się nie dziwię, że ma odparzoną pupkę. Biedny Cypisek nasz.

ewa fajne te ciuszki. Identyczny pulowerek z h&m miał Mati kilka lat temu (tylko większy oczywiście)

Na 13 idziemy do naszej pani doktor. Może ona coś poradzi...Oliwka spała od rana aż 3 razy i cały czas popłakuje. Teraz chwilę siedzi obok Matiego, a ja ogarnęłam chałupkę...ehhh czemu dzieci nie mogą być zawsze zdrowe...

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry