• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

GRUDNIOWE MAMY 2010 :) wątek główny!

aha, miałam spytać - wrublik, to Cię pierwszy test okłamał, bo już byłaś w ciąży, jak wyszedł negatyw, prawda???
ehh, te testy. Ostatnio, jak ponad tydzień spóźnił mi się okres, to chyba ze 4 zrobiłam hehe:confused2::sorry:
tak, okłamał :confused2: i dlatego byłam zbyt spokojna zestawiając moją nieregularność cyklu, no i zapewnienia endokrynologa, że tak owszem tak może być, za bardzo mnie okłamało, trochę żałuję, bo już bym dłużej się cieszyła i oszczędzała, a tak sobie wspominam nawet lekkie plamienie, myślałam że to może poczatek @, który tak i nie nastąpił, ech, co tu się rozwodzić - jest dzidzia i już!

aha kto widział Ewę? czy ona udała się w góry?

reklama
Tak wogle Aluśka tupnij nogą na te choroby.
My na zimę mamy już przygotowane kurtki, kombinezony, ogrodniczki z misia - tak obdarowani zostaliśmy przez rodzinę. Butów mam z cztery reklamówy na różne pory roku, więc chyba posprzedaję po kilka złotych.

No to nie lada wyzwanie - 3 dzieci w dzisiejszym panstwie Polskim gdzie polityka prorodzinna polega na zwiekszeniu oplat na przedszkola i zlobki :/ teraz bedziesz miala po Wikusi mnostwo rzeczy na swiezo :D
A jak z blizna po cc? moze bedziesz sie musiala duzo oszczedzac? bo malo czasu minelo.
A u mnie bol (to delikatne slowo) glowy polaczony z mdlosciami, skutek tabletek anty :/ 22 w koncu sie cos ruszy z tym tematem.
Taa Ewa to bedzie miala doping do dzialania :D

Ja czasem tęsknię za ciążą i wspominam te czasy. Gdybym miała uregulowane życie może i bym za kilka miesięcy starała się o dzidziusia. Z jednej strony wiem, że nie mogę mieć jedynaka, a z drugiej mam obawy, że poczuje się odtrącony i zazdrosny. Taki kołowrotek. Choć widzę, że ciągnie go do dzieci. Ale nie widzi mi się samotnie wychowywać dwójki dzieci, a i tak mam poczucie winy, że synek nie ma prawdziwej rodziny.

No to nie lada wyzwanie - 3 dzieci w dzisiejszym panstwie Polskim gdzie polityka prorodzinna polega na zwiekszeniu oplat na przedszkola i zlobki :/ teraz bedziesz miala po Wikusi mnostwo rzeczy na swiezo :D
A jak z blizna po cc? moze bedziesz sie musiala duzo oszczedzac? bo malo czasu minelo.
A u mnie bol (to delikatne slowo) glowy polaczony z mdlosciami, skutek tabletek anty :/ 22 w koncu sie cos ruszy z tym tematem.
Taa Ewa to bedzie miala doping do dzialania :D
salomii z blizną wszystko ok, dawno o niej zapomniałam, chyba już po 1 miesiącu nie miałam żadnego z nią problemu, ale zobaczymy co powie mi ginek po obejrzeniu macicy

ojaaa zalatwiamy malej zlobek, moze sie uda jeszcze w tym roku zeby poszla :)
orientuje sie ktoras ile kosztuje 5h zlobek?
bo u mnie 8h kosztuje 301zl :) i sie zastanawiam ile 5h moze kosztiwac - bo jeszcze nie pytalam u zrodla.

Ciekawe czy bedzie mozliwosc w razie co przejscia z 5na 8h :szok:

ps. to ile trzeba miec postow by miec dostep do zmaknietego?:) bo ja jeszcze nie mam :)
Buziolki mamuski!

W temacie polityki prorodzinnej:crazy:. Wróciłam dziś z zebrania z przedszkola. Za pełny miesiac czesne + wyżywienie = 380zł + 15 zł rytmika + 30 zł angielski + 25zł taniec(chyba, jeszcze się nie zdecydowałam czy go dać) czyli 425 lub 450 zł miesięcznie:szok:. Do tego na "dzień dobry nowy roku przedszkolny"- 100zł książki dla 4-latka + 30zł ubezpieczenie + 65 zł na pierdoły typu kartki, kredki itd. czyli 195 zł dodatkowo:szok:! I to samo przedszkole jest:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:!!!!!!!!!!!! Na szkołę wydają ludzie mniej a tu taki maluszek i proszę!

Rocznie instytucja przedszkola wychodzi średnio ponad 5000 zł!!! :szok::wściekła/y::-(

Jestem załamana. Pokaże m, ze nowe płatności są i znowu usłyszę, że "nie będzie chodził do przedszkola bo drogo" bla bla bla:wściekła/y:

reklama
Dziękuje dziewczyny za przywitanie, bardzo miło. Ja jestem wciagnieta na mamy w domu i wiem co macie na mysli piszac ze bez bb nie mozna zyc:) Normalnie jakby sie z kumpelami przez telefon gadało tak wciaga:]
Mój Wojtus urpdził sie 31 grudnia 2010 wiec cała polska na jego czesc strzelała petardy:) Poza tym rozwija sie prawidłowo, własnie zaczał raczkowac, ma 5 zabków, własciwie piaty rosnie dopiero. Jest ciagle usmiehcnięty, cały czas sie smieje. Miał kiedys dwa tygodnie kryzysu i marudził przez te dwa tygodnie non stop, ale mineło i znowu budzi sie z usmiechem. Własciwie to pierw pojawia sie usmiech a potem otwiera oczka:)
Ja mam 24 lata, jestem z Opola no i siedze w domu z dzieckiem. To tyle, reszte sie jakos po drodze okaze:) Dobrej nocy

krolcia czy ja znam Twoje suwaczki z mam w domu?:]

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry