• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

GRUDNIOWE MAMY 2010 :) wątek główny!

Ja mam aquafresh. Jest od 0-6 lat. Myję pastą i co i osad i tak jest:wściekła/y:. Wkurza mnie to:angry:. Z Mateuszem nie było takich problemów. Szczoteczkę przyciskam mocniej a efekt jest taki, ze wtedy mały ją wypycha i doopa. Z jednego ząbka dentystka zdjęła ten osad z drugiego już sobie nie pozwolił. Może przejdę się za jakiś czas, żeby z tego drugiego też zeskrobała.

A może pastę zmienić.....

reklama
WITAJCIE!
Dużo zdrówka dla chorowitek!
Co do zębów to my używamy ziajki od pierwszego ząbka:) Lena daje sobie dosłownie chwilkę umyć a potem wyrywa szczoteczkę i używa wpycha ją daleko tam gdzie jeszcze nie ma zębów;P

Byłam z małą na weekend w Krakowie,odwiedziłyśmy fajną knajpkę MAMY CAFE, gdzie jest pokój zabaw dla dzieci i super menu dla maluchów;) Lena się bardzo fajnie bawiła a ja mogłam spokojnie pogadać z koleżanką;) Niestety przywiozłyśmy jakieś choróbsko...Od wczoraj temperatura...w nocy ponad 40 stopni....Dziś lekarz stwierdził że osłuchowo czysto, gardło też i żeby zbijać temperaturę i obserwować. Sąsiadka ma ospę i być może u Leny to też jej początek:/ Teraz dostała nurofen w czopkach bo wszystkim co doustnie to wymiotuje...:/ Jest trochę lepiej, zaczęła się coś bawić, ale już do mnie przyczłapała...i wisi na mnie...Muszę uciekać...

Mam nadzieję że wrócę jeszcze tu dziś do Was.

BUZIAKI

witam się i ja :-D

ja z myciem zebów u małego mam podobnie do olci. Miki nie daje sobie ich wyszorować, sam sobie jeździ po nich szczoteczką, a jaki efekt to nie wiem bo nie daje sobie zajrzeć do dziuba, żeby dokładnie te ząbki obejrzeć :/ no i po mleku wieczornym już nie ma mycia bo mleko pije już w łóżeczku... w zasadzie wszystkie dzieciaki jakie pilnowałam tak robiły (a kilka ich jest) i żadne nie ma problemów z zębami.

urwis nie chciał w nocy do nas do łóżka - szok! przespał ślicznie aż do rana w swoim łóżeczku - pierwszy raz od wieków. zawsze nad ranem wędrował do nas hehe nie pije w nocy od dawna, ale strasznie lubił sobie spać z nami.

Jeny no kto ma jeszcze takie pancerne dziecko!!!!??? Wstała o 6.30 i spać jej sie nie widzi. Próbowaliśmy w łóżeczku usypianie, trwało to 45 min z jekami i rykami więc wymiekłam i szaleje dalej po podłodze, no masaka:angry:
My zabki na razie tylko woda myjemy ale muszę kupić pastę, tą Elmex:tak:

olcia współczuję Twojemu Tacie:((( mój tez to przeszedł, juz kupe lat temu ale tez mu wrzód pękł i miał nawet krew przetaczaną i tak samo był po tym mega słaby bo hemoglobina była bardzo kiepsa:-( Zdrówka mu zyczę!!!

agaj to pewnie z tego "pokoju zabaw"(pewnie były kulki:/) załapała jakiegoś wirusa. W takich miejscach jest tyle świństw blee, fakt potem nie da sie ich od czasu do czasu uniknąć ale puki można to lepiej się takich miejsc wystrzegać

no i lece bp już jest u W. w pokoju

śpi, śpi, zasneła w łóżeczku:rofl2: sukces! ale była juz tak padnięta że tylko złapała mnie za rękę i zamknęła oczka.
Wstanie, zjemy kaszę i uciekamy do dziadków:)

Planujecie jakieś badania krwi na roczek? Nasza pediatra zapowiedziała, że końcem listopada da nam skierowanie. No i nie wiem, czy to przez tą infekcję, która nie może Franka opuścić, czy to taka standardowa praktyka.

Frulo śpi już trzecią godzinę. Ale to dobrze - jak śpi, to zdrowieje :) A ja robię przedostatni artykuł z obecnego zlecenia, więc jest nieźle :) Mimo że się obijam i co chwilę zaglądam do internetu. Jakoś nie mogę się ostatnio zmobilizować do ciężkiej pracy ;)

Ewa ja nie pamiętam żeby na roczek starszej była pobierana krew, teraz na roczek będziemy mieli tylko wizytę bilans ze szczepieniem, czyli ważenie mierzenie sprawność ruchowa, serduszko i kłucie

reklama
ewa Ja tez nic nie słyszałam i nie spotkałam się z badaniem krwii na roczek:baffled:
Ja bym mu juz przy okazji zrobiła Ige z krwii czy to u Niego nie ma jakiegoś podłoża alergicznego:sorry2:
3 godziny!:szok: rany to moja spi 45 min i dla mnie to juz mega długo :-D

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry