• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

GRUDNIOWE MAMY 2010 :) wątek główny!

Dzień dobry wszystkim,
gratuluję serdecznie ślubów i decyzji o nich podjętych :)
Kurcze, też bym gdzieś wyjechała, ale nie wiem czy mi lekarz pozwoli, bo jak się w maju nad morze wypuściliśmy (ok. 300 km) to po powrocie trafiłam do szpitala z krwawieniem i lekarz stwierdził, że mogło być z przemęczenia podróżą :( także wakacje w tym roku chyba w ogródku z nogami w beczce z wodą ;)
Słuchajcie, mam takie pytanie: na pewno część z Was chodzi do ginka prywatnie i na NFZ - jak to robicie? Chodzicie do 2 różnych? tzn. macie 2 karty ciąży? Ja chodzę prywatnie, ale chciałabym też na NFZ, żeby za tyle badań nie płacić, ale musiałabym chodzić do 2 różnych lekarzy i nie wiem co i jak :(
Zmykam jeść śniadanko, miłej niedzieli życzę

reklama
Ja chodzę tylko prywatnie, ale on robi niektóre badania na NFZ by było taniej, przynajmniej mam na daną godzinę i nie czekam w poszekalni w przychodni z chorymi.
margaryt Co do kremów na rozstępy TAK jak najbardziej używam z garniera bo zauwazyłam już pski na udach wrrrrrr a okresu dojrzewania pamiętam jak miałam rozstępy na pośladkach więc nie chcę mieć pocietego brzucha jeszcze wrrrrrrrr niecierpie tego i poza tym przy każdym prysnicu urzywam ostrej gabki do masarzu i nią szoruję brzuch piersi i uda noi pośladki :-p

Ja smaruje brzzuch zwykłą dziecięca oliwką..Choc i tak po pierwszej ciaży mam rozstęp na rozstepie...Nic nie pomogło..Ale czuje, że mnie brusio swędzi więc do roboty bo rosnie.;-)

Witam się z rana!
Wczoraj byliśmy o 22:00 na ostrym dyżurze pediatrycznym z Hanią. Przez cały dzień mówiła jak przepita, chrypę miała straszną i temperaturę ok 37,5. Doszliśmy do wniosku z mężem że to może piątki wychodzą więc się troszkę uspokoiliśmy, a nawet jakby była tak lekko podziębiona to od razu nie panikuję.
Ale jak ją położyłam i troszkę już posapała, nagle się obudziła i zaczeła mieć odruchy wymiotne przy silnym kaszlu, aż zwymiotowała samą flegmą. Po tym zaczeła mieć straszne drgawki jak rzucawkę dosłownie. Po namowie męża zadzwoniłam na pogotowie to skierowali nas na ostry dyżur (podali 3 miejsca). Wybrałm więc szpital w którym urodziłam i pojechaliśmy.
Jak się okazało, z tego wszytskiego zapomniałam książeczki zdrowia dziecka, swojej też nie miałam i był problem, ale w końcu nas przyjeli.
Babka z wielkimi pretensjami że ją zerwaliśmy od jakiś ważnych zajęć. Mówi że od 8:00-18:00 jest lekarz pediatra rodzinny i trzeba było się tam kierować. Ja na to że do 18:00 to dziecko okazywało objawy lekkiego podziębienia, a ja nie lecę z każdą chrypką do lekarza, że dopiero o 20 zaczeła wymiotować:wściekła/y:. A na pogotowiu skierowali nas tu. Od razu spuściła z tonu krowa jedna.
Zaglądneła do gardła. Mówi że zaczerwienione jest gardło i jeśli w nocy zacznie "szczekać" (kaszleć) to mamy jechać w nocy do innego szpitala lub czekać do 8:00 i przyjść tu do laryngologa. Więc zaraz jedziemy. W nocy było ok, rano tylko temperatura 38.
Z tego wszytskiego strasznie się zdenerwowałam. Jak prowadziłam auto zaczeła mi się stawiać macica i się wystraszyłam, bo czułam już zmęczenie przed pojechaniem do szpitala.
Mąż z rana mnie zdenerwował, że to przeze mnie, przez wyletnianie Hani i jej chodzenie w samych skarpetkach.:wściekła/y: Przez 2 lata Hania była chora 2 razy, mąż przed znajomymi rodziną mnie zachwala że nie jestem matką która przesadnie hucha, dmucha, a tu takie słowa. Sam nie kiwnie ręką i nic przy dziecku nie zrobi. Ja mówię że jesteśmy tylko ludźmi i czasem chorujemy, to się zdarza, że sam o siebie nie potrafi zadbać, bo często choruje, a dziwi się że dziecko zachoruje.
Ech szkoda gadać, już od rana boli mnie głowa i musiałam się wam wyżalić.:sorry2:

ja jeszcze nie stosuję żadnych kremów przeciw rozstępom ale ostatnio coś mnie koło pępka od czasu do czasu zaswędzi więc już chyba najwyższa pora ;/

Za to wczoraj wieczorem myślałam że zedrę sobie skórę na udach i łydkach tak mnie swędziała, no nie mogłam się powstrzymać- dobrze że to było późnym wieczorem i właśnie kładłam się spać to zmęczenie zwyciężyło i jakoś zasnęłam.

Ha-NN-aH
przesyłam zdrówka dla córci - niech się szybciutko kuruje. Co do męża to po prostu się przestraszył ( bo jak sama piszesz choróbska rzadko się córcię ruszają) i jak pies jak się boi to gryzie :-) Powiedź mu prosto z mostu, że ci przykrość sprawił.
Na usprawiedliwienie ci powiem że mój 1,5 roczniak to i bez skarpetek do sandałków chodził i w krótkich spodenkach i zwykłej koszulce :)

Ha-NN-aH - ale jaka w końcu diagnoza, bo coś nie doczytałam? Szczekający kaszel i wymioty to często krtań. Objawy się nasilają, jak dziecko się kładzie.
Paolah - a czemu nie do jednego lekarza? jak nie chesz płacić, to chodź tylko na NFZ. Ja bym do dwóch na pewno nie chodziła

Hej dziewczynki,
U nas jednak wszystko się ustabilizowało czyli Julci coś musiało wczoraj siedziec na żołądku.
Wczoraj do 24 stroiłam duży pokój balonami na dzisiejsze urodziny, Julia była rano zachwycona:-)
Już spełniłyśmy obywatelski obowiązek i karteczkę do urny wrzuciłyśmy, miałam dylemat ale jakoś poszło.:tak:
Na 13:30 idziemy na zawody znów proszę o kciuki choć liczy się dobra zabawa oczywiście.

Co do rozstępów to trzeba nawilżać i chyba najlepsza jest oliwka, choć szczerze powiem, że jak mają się one pojawić to obojętnie co by nie stosować to będą. Ja w poprzedniej ciąży nic nie stosowałam ale ponieważ brzuch miałam bardziej na boki a nie w przód to skóra się tak nie naciągnęła i rozstępów nie mam.

Ha-NN-aH
życzę zdrówka dla córeczki.
Paolah ja nie wyobrażam sobie chodzić do dwóch lekarzy, jak masz dobrego z NFZ to pozostałabym przy nim, a jeśli Ci w czymś nie pasuje to w ogóle bym go zmieniła.

Ha-NN-aH współczuje przejść. Ja też z każdym podziębieniem od razu nie biegne do lekarza. I pociesze cię, że mój to nawet po piasku latał bez sandałków i skarpetek...

reklama
joamar - usmiech na twarzy dziecka BEZCENNE:)
wybory w tym roku beze mnie, jeszcze nie opuściłam żadnych, odkąd skończyłam 18 lat, a teraz nie idę, bo siadała strona konsulatu, na której było trzeba się zapisać, aby głosować tutaj w Paryżu. Zresztą mało informacji docierało tutaj takich rzetelnych o wyborach... W ostatnich dniach tylko sondaże i jakiej polityki można się spodziewać przy prezydenturze Komorowkiego a jakiej Kaczynskiego.

My dziś mamy beztroski dzień:) miło spędzić ze sobą więcej czasu bez sprzątania i remontowania:)

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry