• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

GRUDNIOWE MAMY 2010 :) wątek główny!

slomiana_wdowa tak samo by było gdyby zrobili badania jedzenia i wpływ na małe dziecko. Np weźmy uwagę na mięso, przecież zwierzęta chowane są na paszach ze sterydami, żeby szybciej rosnąć a do większości mięs dodawane są ogromne ilości solanki. W dzisiejszych czsach nie ma zdrowego jedzenia :) Nawet warzywa i owoce są kropione i część napewno przenika przez skórkę owoców czy warzyw. Ja tam wszelkie badania "naukowców" przyjmuję w przymrużeniem oka :)

reklama
W tej ciąży akurat nie mam ochoty na alkohol. W poprzedniej zdarzyło się, że mnie ciągnęło do piwa:-D! Myślę, że mogę powiedzieć, że jestem piwoszką, bo to jedyny alkohol jaki mi po prostu smakuje:tak:. Jak mnie ciągnęło do piwa to sobie wypiłam szklaneczkę piwa z sokiem albo małego redsa. Nie sądzę, żeby to był jakiś problem jeśli podczas całej ciąży wypiję jedno-dwa piwa(na raty oczywiście). Tym bardziej skoro organizm się domaga to może potrzebuje czegoś z tego piwa tak to sobie tłumaczyłam.
Co do oceny kampani przez cristalrose to się w pełni z nią zgadzam!:tak:

Ja z kolei nigdy w zyciu nawet kropelki w ciąży nie tknę alkoholu, raz widziałam jak specjaliści z wielkiej brytani badali kobiety które piły tylko lampkę wina dziennie i ich narodzone dzieci i te które wogóle nie piły, powiem tylko tyle spustoszenie muzgu małego dziecka już w brzuchu, nawet taka kropla to już coś tam rbi złego gdy się mózg dopiero co rozwija :/ więc ja mówie to samo co Pati.b alkoholu w ciaży NIET!
Po za tym nikt tu nie mówi, że chce pić codziennie!:szok:

alkohol, papierosy, karmienie ( piersią lub sztuczne) to tematu dosyć drażliwe. Żadna żadnej nie przekona do swoich racji - każda ma swoją :) Dlatego proszę dziewczyny - staramy się ostrożnie poruszać te tematy bo się tu wszystkie tylko pokłócimy :)

Zmieniając temat : Pati.b No więc - przyznam jestem tępa ze mnie koza i zamknęłam temat bez dodania naszych aniołków :( I tak nie wiem co właśnie z tym zrobić :?

Edit: no to już zrobiłam- musiałam się troszkę nagłowić bo pierwszy raz coś takiego robiłam :)

Ostatnia edycja:
Widzę, że doskonale sobie poradziłaś mamolka z dodaniem naszych aniołkowych mam :) Przy okazji bardzo się zaskoczyłam bo zobaczylam na liście nowa mame, o której nie wiedzialam :((( Strasznie smutne...

Wiolcia Pewnie chodzi ci o IZYDO, cóż o tej przykrej wiadomości wymieniłyśmy się na privie. Izydo to bardzo pogodna mama- i zapowiedziała że mają zamiar się starać o kolejne dziecko :D

hej, dawno mnie było,
wywalili mnie właściwie z pracy, tzn. kazali mi pracować w domu (bo mnie nie było 3 dni) i pisać teksty na zlecenie i odebrali mi większość obowiązków, a ta nowa co przyszła na moje miejsce w zeszły czwartek to wiem, że dziś jej jeszcze w pracy nie ma i w ogóle nic nic nie robi i moje koleżanki muszą za nią robić, ja jak tam zaczęłam pracować to po tyg byłam redaktorem prowadzącym, wszystko było jak w zegarku, nie było opóźnień, cały portal działał jak talala,
mnie wywalili za ciążę, a nowa niby ma fory, w jakim my kraju żyjemy?
To jest dyskryminacja,
na szczęści i tak wynosimy się z tej warszawy, uciekamy żeby postawić za 3 lata dom nad jeziorem i niech mnie wszyscy prezesi w d... pocałują, nie wiecie jaka wściekła jestem, bo mnie pracy pozbawili, a nowa nic nie robi i jeszcze nic nie umie, wiem, bo mam kontakt z ludźmi, którzy tam pracują...

a zmieniając temat, używacie już kremów przeciw rozstępom?
jakie możecie polecić?
ja się skłaniam ku - Pharmaceris M - Krem zapobiegający rozstępom, chyba jeden z lepszych w tzw. rozsądnej cenie
choć nigdy nie miałam i nie mam rozstępów to jednak wolę zapobiegać niż leczyć,

reklama
mamolka chodzi mi o dziewczynę z nickiem anula_mm. Widzę, że aniolkowe mamy sa po kolei i każdą z nich pamiętam ale tej ostatniej niestety nie:/ Co do izydo to dziekuję za wytlumaczenie bo też nie kojarzyłam. Bardzo bym chciała żeby każda z nich pojawiła się później na forum z dobrymi nowinami. pamiętam moje pierwsze dni na bb i te dziewczyny, które są na początku listy i robi mi się naprawde bardzo smutno bo pamiętam każde ich zdanie, opowieści itp. mam nadzieję, że teraz będziemy mieć same dobre wieści.

Tunia ty sie odpręż, zrelaksuj i ciesz że cie bardziej w pracy teraz doceniają ;) W tej chwili masz wazniejsze sprawy od pracy także się zrelaksuj i nie mysl o tym :)
O rozstępach nawet mi nie pisz... ja jestem jak Frankenstein - są WSZĘDZIE. I "Perfecta mama" nie pomaga więc przezucę się na oliwkę w żelu.

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry