• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

GRUDNIOWE MAMY 2010 :) wątek główny!

reklama
już poczytałam o tych atestach, i ten jest ten najlepszy,
co do testów na fotelikach to ja gdzieś widziałam program, że prawie 80% tych fotelików, które są w sklepach nie spełniają wymagań,

Raczej za tani jest ten fotelik, żeby spełniał testy :( niestety :( Tunia dziewczyny podawały stronę to testów fotelik.info :: foteliki samochodowe dla dzieci i wiele marek przechodzi je pozytywnie, więc nie moge się z toba zgodzić że wiele ich nie ma. Tylko niestety za wszystko trzeba płacić :/ My wybieramy fotelik Maxi-Cosi Citi i jestem super zadowolona bo cena spadła do 340 zł. a np fotelik x-lander ma wyższą cenę i nie przeszedł testów...

w kwestii fotelikow zgodze sie z Wiolcia - wg mnie powinien byc przetestowany i najbezpieczniejszy z mozliwych. a to niestety oznacza, ze jest drozszy.

dobrze, że u Was mogę troche poczytać o wózkach i fotelikach, bo mój mąż wykazuje zero zainteresowania tematem :-(
on myśli, że sie pójdzie do sklepu i co nam wcisną to się wezmie :wściekła/y:

Tunia ze tak to ujme brutalnie, ten fotelik w zderzeniu sprawi ze Twoje bobo zamieni sie w roslinke o ile przezyje:sorry2:
wpierw kochana sprawdz sobie czy Twoje autko posiada systm mocowan isofix i pozniej bedziesz wiedziala sposorod jakich fotelikow z jakim mocowaniem masz wybierac:tak: polecam te stronke z podanego przez Wiolke wyzej linka, masz tam wyniki testow zderzeniowych z 2009 roku, i punktacje,ceny sa naprawde rozne, wiec mysle ze kazdy znajdzie dla siebie cos dobrego, my po burzy glowizn zdecydowalismy sie wpierw na fotelik od 0-13 kg a nastepnie 9-36 ten z najwyzsza punktacja, z doswiadczenia wiem ze w zaleznosci od wielkosci dzieciaczka ten pierwszy moze nie posluzyc dlugo wiec Twoj od 0-11 jeszcze krocej:tak:
i nic sie nie martw brakiem doswiadczenia:-D jeszcze 3 miesiace temu myslalam ze kupie uzywany fotelik z allegro obojetnie jaki:-D no ale obejrzalam uwage:szok: i poczytalam...:baffled::no: zobaczylam skutki niby niegroznego zderzenia bocznego w postaci roslinkowego chlopca, nie wspomne co sie dzieje z malenstwami na skutek wyrywania sie fotelika z pasami:szok::szok: ja nie zamierzam miec wypadku i bede sie starac jezdzic wolno i bezpiecznie ale roznie bywa:-( no i jeszcze sa Ci inni na drodze... dlatego na wozku i lozeczku i innych *******eczkach moge oszczedzic ale fotelik musi miec odpowiednie testy zaliczone.

dobrze, że u Was mogę troche poczytać o wózkach i fotelikach, bo mój mąż wykazuje zero zainteresowania tematem :-(
on myśli, że sie pójdzie do sklepu i co nam wcisną to się wezmie :wściekła/y:

No to Ty musisz wiedzieć czego chcesz. W sklepie często wciskają badziew, a wiadomo, że najważniejsze bezpieczeństwo maluszka.
Nie mogę do tej pory pojąć jak mojego kuzyna żona mogła małej kupić fotelik za 80zł i to na Allegro. Za takie lekceważenie powinni karać.

Ja mimo wszystko chyba kupię używany, w komisie dziecięcym, lubię widzieć co kupuję, allegro w tej kwestii odpada. Posprawdzam tylko, które mają atesty i taki używany z atestem mam zamiar kupić. Z doświadczenia wiem, że ten fotelik długo nie posłuży. Cóż takiego można zniszczyć w takim nosidełku, jeśli się go używa normalnie.

reklama
Witam koleżanki:) Pierwszy raz jestem na tym forum. Jestem w 13 tygodniu ciąży i według lekarza roziązanie będzie 27 grudnia:) Już nie mogę się doczekać:) Właśnie dzisiaj byłam u gina i jak narazie wszystko w porządku. Miałam dzisiaj robione badania prenatalne, ale wyniki dopiero na następnej wizycie 17 lipca. Pozdrawiam wszystkie przyszłe mamy:)

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry