Obejrzyj wideo poniżej, aby zobaczyć, jak zainstalować naszą stronę internetową jako aplikację internetową na ekranie domowym.
Notka: Funkcja ta może nie być dostępna w niektórych przeglądarkach.
Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij
u mnie w pracy co chwila ktoś pyta, czy Niemcom kibicuje, bo tam tyle Polaków!! wrrrr...... na szczęście odpadli. Mistrz dla Holandiia teraz meczos, niemcy zegnamy
W mnie irytuje bo mowi o niemieckiej druzynie- Polacy,
ja mowie - o rany jacy Hiszpanie sa malutcy .. a on na to
no w porownaniu z Polakami sa niscy ehehe
a teraz spiewa Polskaaa bialoczerwoni :/// hrrrrrrrrrrrrrrrr
heheeheh heeheh raaanyyyyy
jeśli do skrócenia szyjki dochodzi dość wcześnie, przed 23 tygodniem ciąży, stopień jej skrócenia jest niewielki i da się jeszcze założyć szew okrężny na szyjkę macicy, wtedy zwykle wybiera się tę metodę. Szew na szyjkę musi być zakładany w szpitalu, w znieczuleniu. Przed zabiegiem konieczny jest prawidłowy wynik posiewu bakteriologicznego z pochwy. Sam zabieg może nieść ze sobą pewne ryzyko. Pessar położniczy, czyli krążek podtrzymujący i zamykający szyjkę macicy zakłada się, gdy na założenie szwu jest już za późno, po 23 tygodniu ciąży lub gdy szyjka jest już za krótka na szew. Założenie pessaria nie wymaga specjalnych przygotowań, jest praktycznie bezbolesne, może mieć miejsce w gabinecie lekarskim. Wybór metody zależy więc od konkretnej sytuacji.czesc dziewczynkidlugo mnie nie było ale miałam sesje i ani chwili zeby wejsc i napisać
ale teraz mam do Was pytanko czy orientujecie sie co jest lepsze sew czy krążek i jak to wogóle wygląda, niby mam miec zapobiegawczo założony i boardzo sie boje