reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

GRUDNIOWE MAMY 2010 :) wątek główny!

Witam się;)

Ale ja dziś taka do dupy jestem, ledwie powłuczę nogami, spac mi się chce jakbym całą noc nie spała, znowu sama bo sznowny M tym razem na rowery do Czech z kolegami pojechał:/ już wczoraj miałam doła, poryczałam się i wygarnęłam że mam dość siedzenia jak pustelnik sama w domu ciągle a on jak nie wpracy to ma swoje sprawy, ....bo musi się odstreswoać, noż kur...a mać!!! a może tak z rodzina by się odstresował, miałam dość!! nie chcę narzekać bo ogólnie to dobry chłopina ale niemniej jednak parę rzeczy mnie w nim wburwia:///

A jeszcze miałam napisać co do chrztu że zalezy od księdza czy dopuści osobę po rozwodzie bedącą w nowym związku małżeńskim, moja siostra zostal chrzestną bez komuni po prostu bo oczywiście księżule "święte" nie dają rozgrzeszenia ale to juz inna sprawa. Sparawa moralności a Kościoła ,....och dużo by mówić i pisać,...ja tam jestem cięta na tę instytucję brrr

reklama
hej dziolszki

widze ze o chrzcie i alkoholu rozmowy toczycie. ja co do alko t wczoraj lyczka malego piwka wzielam nie smakowal mi w ogole ale jakos tak sobie chlipnelam na nery ;) ogolnie za piwem nie przepadam wole wino ale nie pila w tej ciazy nic. jestem tego zdania zeby kazdy robil jak mu sumienie podpowiada i juz :)

co do chrztu to moim zdaniem ksiadz kazde dziecko powinien ochrzcic niezaleznie od tego czy rodzice maja slub czy jakies inne przeszkody. tu nie chodzi o rodzicow tylko o dziecko wiec jesli robia jakies problemy to jak dla mnie nie sa prawdziwymi ksiezami tylko dupami. tak samo ostatni posluga powinna byc a nie ze robia jakies problemy jak kiedys u nas z sasiadka. okropne to bylo.

ja mimo fenoterolu w nocy mialam skurcze bo na noc niebiore a jakbym brala co 6h na dobe to bym o 1 w nocy jeszcze wziela ale narazie kazal mi brac tylko 3 dziennie. w poniedzialek jednak musze zadzwonic do niego bo chce isc do szpitala. jas kopie mnie niemilosiernie od wczoraj po szyjce tak ze mnie boli :( i boje sie zeby mi nie wykopal jakies dziury a wiecie mam 1,5 h drogi do wro stad wiec w razie w marne szanse zeby cos zatrzymali.. wiec chce go namowic na skierowanie dos zpitala i tam przelezec jakis czas chociaz do 30tc i byc pod stala kontrola. w razie czego zawsze podadza mi sterydy na plucka i bedzie mial wieksze szanse na przezycie a nie. no nic jak mu powiem co i jak ze mnie tak kopie bolesnie i ze w nocy mam skurcze jeszcze to moze sie zlituje.

Hej :)
A ja od rana biegam. Sklep miesny, potem do miasta maz ze mna pojechal. Kupilam seksi fartuszek (z napisem: kawa, herbata czy ja?) i czarno-rozowe pluszowe uszka na wieczor panienski, na ktory dzis ide. Fajny prezent mysle... Wiem ze nie bede jedyna w ciazy, bo kolezanka przeniosla specjalnie swoj wieczor panienski z pubu do domu. Kazda ciezarna powiedziala jej ze do pubu nie moze, bo dym papierosowy, a ona nie chciala, bysmy ominely ten wieczor. Jestem wzruszona naprawde :) Bo juz tyle imprez mnie ominelo, bo ciagle pub i pub. No i bylam w sklepie plastycznym bo sobie kupilam relief, by pomalowac troche na szkle w czasie wolnym. Mam w domu do przypraw sloiczki, gdzie sama malowalam nazwy poszczegolnych ziol. Teraz musze jeszcze 8 domalowac :) No i maluje dwa kubeczki jako dodatek do prezentu slubnego na 10 wrzesnia. Wiec troche nad tym posiedze w nastepnym tyg. ^^ No ale same przyjemnosci :-)

Missiiss mysle ze dobry pomysl z tym szpitalem - dobrze zebys byla pod kontrola, jak masz tyle km do niego. Trzymam kciuki, by Jasiowi tak sie nie spieszylo.

Ankaaa a wrzuc na watek hobby jakies zdjecia tych rzeczy co pomalowalas, chetnie zobacze :)) mysle ze powinnam ruszyc tylek i cos zrobic, usilowalam cos z szydelkiem :/// ale dupa nie wychodzi mi , chyba brak mi cierpliwosci i to nie moja "branza" jakos yhh ale rysowac zawsze uwielbialam, wiec moze sie na cos skusze w koncu ;)

Missiiss tylko wez kompa do szpitala bo jakos nie wyobrazam sobie Cie nie widziec ponad miesiac :O no i mam nadzieje ze Cie skieruje, kurcze Twoje dziecko o niewiadomym imieniu hehe niezle sobie poczyna, moje male tez ostatnio kopie wiecej w dol, i nie dziwie sie ze Cie to niepokoi, dziwne uczucie, jakby miala mi wykopac dziure wlasnie i to nie tylko tam gdzie szyjka ale i w odbycie :O
aaa i mam pytanie jeszcze.. wystawiasz cos na allegro?? bo pamietam ze kiedys wystawialas :)

Cześć mamuśki:-)
Missiiss - jestem dla Ciebie pełna podziwu kochana... Wiem jak to jest bać się tak bardzo, że aż prosić o szpital, chociaż wielu babeczkom wydaje się to jakieś skrzywione. Ja od tygodnia czuję się w końcu dobrze, nie wyśmienicie, ale po prostu dobrze i mi to wystarcza i na myśl o tym że znowu miałabym wylądować w szpitalu skóra mi cierpnie... Bardzo mądra z Ciebie mama i trzymam kciuki żebyś przenosiła tą ciążę:-D
Ag29 - dużo słyszałam o Bogucicach i podobno też niezły szpital a najważniejsze że znasz tam personel i czujesz się bezpiecznie. Ja w pierwszej ciąży leżałam w klinice w Zabrzu kilka miesięcy i oczywiście potem nie wyobrażałam sobie porodu gdzie indziej. A na Raciborskiej 2 lata temu byłam operowana a i w tej ciąży tam kilka tygodni przeleżałam więc znam, ufam i tam urodzę (o ile zdążę dojechać z Gliwic...). Tak więc widzisz że kryteria wyboru mamy identyczne:-).
Moje dziecko chyba dzisiaj zamierza spędzić cały dzień w kibelku, już tam siedzi godzinę i śpiewa różne piosenki. Ja zaraz zabieram się za pranie, prasowanie, potem trochę posprzątam a jak młody zasłuży dzisiejszym zachowaniem to wieczorem pójdę z nim do kina. Mój mężuś się uczy do egzaminów, bo przez ten mój szpital do dwóch nie podszedł w czerwcu. Fajną mam tą rodzinkę. Zapowiada się taka spokojna nudna rodzinna sobota na jaką właśnie dzisiaj mam ochotę:-)
Naraśka

anka i kategordzieki wam dziewczyny. czy ja wiem czy taka madra mama ze mnie :p ja sie tylko boje ze mnie za histeryczke wezmie ale chyba mam prawo prosic o szpital i byc pod kontrola jesli sami trabia co wizyte ze mma ciaze wysokiego ryzyka to skoro nie czuje sie pewnie i mialam ju zjedno takie niepowodzenie mam nadzieje ze nie uslysze slow sprzeciwu. ja moge byc na wlasnym wyzywieniu na wlasnych lekachkupionych ale niech mnie tylko dogladaja i niech poprostu w razie w pomagaja. fakt ze pewnie pojde do szitala tydzien czasu i bede klnela ze mam juz dosc ale jakos zepne posladki i moze wytrzymam chociaz do 30tc w nim a pozniej jak kok wsio bedzie to wyjde :)

salomi tobie tez dziekuje :) co do dziecka o niewiadoym imieniu haha :) no jasio bedzi ejuz na 100% ale juz mis ie nie chcialo na gliterach tam stawarzac tego lancuszka ;) cos te moje dzieciaki jakies pokopane sa. antos jak juz pecherz plodowy mi do pochwy wylazl to kopal tylko i wylacznie po szyjce normalnie jeszcze sobie grabil i nagrabil :/ teraz ten maly lobuz zaczyna ja nierozumiem tych dzieci moich nic a nic... wlasie ja tez w dupce czuje jak kopie i po szyjce. i to po tylku to strasznie glupie uczucie jakby mi sie srac zaraz chcialo a wcale tak nie jest yyy sorry za slownictwo prosto z mostu...
co do lapka to na bank wezme ale dopiero po 10 tym doladuje konto bo wyplata dopiero przejdzie. o ile jeszcze mnie skieruje ale wyblagam go moze jakos i sie moze zlituje ;) a co do allegro tzn chodzi ci o cos z szydelka czy co ?? bo nie wiem bo mam kilka rzeczyw ystawionych od sukni slubnej po monety ;)

wiolcia magnez i nospa obowiazkowo a jak nie przejdzie na ip szoruj

salomi no mialam sukieneczki na aukcjach 2 ... ale nie sprzedalam i juz nie wystawialam z lenistwa :p

reklama
Wiolcia leż, leż i jeszcze raz leż. No i oczywiście tak jak missiiss pisze - no-spa i magnez obowiązkowo. Odpoczywaj. Trzymam kciuki, by skurcze przeszły.

missiiss to zrozumiałe, że się martwisz i chcesz jak najlepiej dla maleństwa po tym co przeszłaś, dlatego jeżeli czujesz się niepewnie i w szpitalu masz być spokojniejsza, to staraj się o przyjęcie na oddział.

Do góry