reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Bycie rodzicem to codzienna przygoda pełna wyzwań, ale też pięknych chwil. Chcemy poznać właśnie te momenty, które sprawiają Ci największą radość! Napisz w kilku zdaniach , co najbardziej cieszy Cię w rodzicielstwie, a możesz wygrać atrakcyjne nagrody ufundowane przez Bella Baby Happy 💛<

reklama

GRUDNIOWE MAMY 2010 :) wątek główny!

reklama
hej kobietki

kurczę, dziś umówiłam się z koleżanką na spacer z dziećmi, a tu ponuro:((((( i chyba będzie padać :((

nasz samochód ma OC w avivie i wczoraj mąż dzwonił, żeby się dowiedzieć ile trzeba dopłacić przy przeniesieniu i w ogóle z nimi nie można się dogadać:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y: przedwczoraj jeden dokument miał im zeskanować i przesłać, wczoraj znowu coś nowego wymyślili...:crazy: skoro tylko z przeniesieniem ubezpieczenia jest taki problem, to nie będziemy się u nich ubezpieczać. No to facet nas zaczął straszyć, że jak nie wypowiemy umowy, to nigdzie indziej nie możemy ubezpieczyć (ale przecież to nie my tą umowę zawarliśmy, tylko były właściciel ???) i naśle na nas firmę windykacyjną:confused::angry: hmm, ciekawe podejście do potencjalnego klienta... no ale kasę już mają i tego im odebrać nie można, więc może im nie zależy...

Ewa wcześniej przekazywaliśmy 1% na przytuliska dla zwierząt (bo stwierdziliśmy, że na chore dzieci zawsze większość osób daje, a na zwierzęta już nie), ale od chyba 3 lat co roku znajduje się ktoś w moim otoczeniu (najczęściej z pracy), kto ma kogoś w rodzinie potrzebującego pomocy. W tym roku okazało się, że znajoma (z netu, na żywo się nie znamy) ma syna , który urodził się z przepukliną oponowo - rdzeniową i wodogłowiem :-( i zbiera na rehabilitację.

asjaa
jak bym miała wybierać "większość na chore dzieci" a "nikt na zwierzęta"
to....sorry ale chore dzieci dla mnie są ważniejsze! Nawet jeśli cały świat też oddaje na chore dzieci.

asjaa
jak bym miała wybierać "większość na chore dzieci" a "nikt na zwierzęta"
to....sorry ale chore dzieci dla mnie są ważniejsze! Nawet jeśli cały świat też oddaje na chore dzieci.
i nikt ci nie każe dawać na zwierzęta. ja uważam, ze serce trzeba mieć i dla ludzi i dla zwierząt, ale to tylko moje zdanie.

a witam się kochane, a u nas na chwilę słoneczko wyjrzało no i ptaki za oknem śpiewają!!!
życzę miłego dzionka wszystkim :-) idę na kawę któraś dołączy? świeżo kupiona z ekspresu, qrcze brakuje mi tylko jakiegoś ciasta, ale jakby któraś szła to po drodze mamy cukiernię, więc zapraszam :-D

Wrublik ja chętnie się na kawkę wproszę, chociaż u mnie norma to kawusia po południu. Ciastko albo czekoladka do tego obowiązkowo :-D

Ewa - my jeszcze nie wiemy dla kogo ten 1%. Na razie w ogóle o pitach nie myśleliśmy.

A tak w ogóle to cześć wszystkim!
Moje dziecko odkryło przyjemność z plucia. Nabiera powietrze, zaciska usta i z impetem wypuszcza to powietrze wypryskując przy tym fontanny śliny. Właśnie pluje na zabawki na macie :baffled:

Asjaa - polecam mBank - nam tam się najbardziej kalkulowało OC, ale mamy tam też konta i zniżki z tego powodu.

Wrublik - ja mam ciasto, może Ci podrzucić :) Tylko jest problem, bo ja kawy nie lubię :) Ale jak masz zbożową, to chętnie wpadnę :)

Ja dziś pospałam do 8, bo Mąż musiał dużo wcześniej iść do pracy (wstawał o 5.30), a ja ciut po 5 zasnęłam po godzinie walki z laktatorem :/ Pucek zjadł śniadanie i wyglądał na strasznie śpiącego, ale teraz nie chce spać i wydziera się w łóżeczku. Masakra - ciekawy dzień się zapowiada... Nie lubię wstawać o innej porze niż zwykle, bo mi to rozwala dzień potem.
A Mąż jechał wcześniej, bo jeszcze miał zahaczyć o uczelnię po dyplom - znalazł fajną pracę w Rzeszowie i potrzebuje skan dyplomu (to go zmobilizowało do odebrania go po roku od obrony ;)). Więc proszę o kciuki :) Renczysia, Yvona - może będziemy sąsiadkami :)

Dobra, idę do Pucka, bo sobie gardło zaraz wypluje...

cwietka może być i po południu :) plucie to ważna sprawa lepiej nie przeszkadzać by nie zostać oplutą...
Ewa mam zbożówkę - Inkę, też taką mieszaną zbożową z naturalną - "O poranku" z biedrony - tą akurat piję litrami no i ostatnio mam szał na tą z ekspresu, podsyłaj ciasto i przybywaj sama. trzymam kciuki za męża!

Hejka:)

Trzymac mi tu kciuki za moja sister! Rano pojawiła się krew na papierze, więc dziś pewnie urodzi:) byle by szybko i szcześliwie!!! :)))
U mnie od pojawienia się krwi na papierze Milena była w przeciągu 2 godz. na świecie:)

Ja kawusie uuwielbiam, ale tylko jedna - Nescafe Espresso - rewelacja!:tak: jedna jest rano jak tylko wstanę a druga po południu, czasem w zejściowy dzień jeszcze w południe przed spacerem, a że dzis takowy dzień się zapowiada więc zaraz strzelę sobie drugą:p
Gorzej z wkładka do kawy, eeech że też człowiek musi sobie odmawiać:-(

mamolka chyba zapomniałam ci w końcu odpowiedzień w kwestii tych smoczków - otóż, my mamy smoczki do butelek aventa(bo tych używamy) i są to "2" myślisz że "3" juz bedzie odpowiedniejsza? a od którego ona jest miesiąca?

Ostatnia edycja:
reklama
Do góry