reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

GRUDNIOWE MAMY 2010 :) wątek główny!

Witajcie,
Przede wszystkim DZięki wielkie za rady w sprawie słoiczkowego jedzonka:) Jednak poczekamy z tym jeszcze trochę bo Lenki brzuszek jeszcze nie gotowy.
Dziś mój facet stwierdził, że będąc z Wami na forum nakręcam się na pewno na lekarzy:/ pokłóciliśmy się, bo nie przegina normalnie! A chodzi o to, że chciałam skonsultować Lenę z innym niż nasz wspaniały dermatolog....
Wyskoczyła Lenie w okolicach łokcia taka wysypka chropowata jakby zadrapanie tylko większe i mi to wygląda na jakiś rodzaj grzyba, pewnie złapała na stole od rehabilitacji albo gdziekolwiek. No ale poszliśmy do dermatolog i ta stwierdziła "no tak już z dzieckiem skazowym jest, ciągłe problemy skórne, proszę prać w Jeleniu, ograniczyć dietę etc" Ja mówię" to co ona ma skazę??! na to ona "no tak, tak".....I UWAGA teraz najlepsze! przepisała maść robioną na zmiany grzybicze skóry...I mówi :smarować to i za tydzień do kontroli....No przecież można zwariować....skaza a grzybek to do ch....chyba co innego?!/....
Chciałam pojechać do większego miasta i dobrej dermatolog-alergolog, bo to mój facet stwierdził że nie mam na co kasy wydawać i chyba za dużo Was czytam i wyszukuję sobie problemów...
Normalnie jestem zła jak osa.....wrrrr......Niech żyją cudowni nasi lekarze!!!!
Z lepszych wieści to piękne słoneczko u nas i wybieramy się na spacerek jak Lena się obudzi.

Pozdrowionka dla Was i miłego dnia!

reklama
agaj wow to ta doktorka wynalazla lek na alergię! niesamowite:ppp a tak serio to w łeb jej trzeba było palnąć i zaradzić żeby sobie tą mascia mózg posmarowała:wściekła/y:moze pomóc, ale wątpię://....
Poza tym jak dziecko ma stwierdzona alergię to eliminacyjna dieta matki nie wystarcza, zazwyczaj trzeba wprowadzać mieszanki mleozastepcze tylu Nutramigen, więc drugie brawa dla lekarki za wgłębienie się w problem.
Kurde no - oni sobie te dyplomy kupuja na jakims palcu targowym czy co:wściekła/y:

Wrublik, a wolisz tartę cytrynową (bo mam resztkę) czy poczekasz na kruche ciastka z żurawiną - będę dzisiaj robić :)

Hm... Wczorajsze rozwalenie maty to był przypadek, ale dzisiaj Pucek już opanował technologię - łapie pałąk między stopy, ściska i przewraca się na bok - a mata razem z nim... Potem jest pisk radości i trzeba mu ją postawić z powrotem :/

Sarka, o rany rany - ale fajnie :) Daj znać jak już będzie po wszystkim :)

Ja się dziś znowu trochę nudzę, bo rano odesłałam książkę, a po kolejną idę dopiero popołudniem. Wcześniej muszę podrzucić Franka Mężowi do pracy, więc czeka nas podróż autobusem znowu...

agaj nie no doktorka jak się marzy - wprowadza w błąd a ma nadzieję że się nie poznasz i to dermatolog! która widząc skazę musiałaby chyba zapytać co z tym robicie, na jakim mleku dziecko jest itp... a tak wysłużyła się tak na prawdę twoją postawioną diagnozą
sarka też mam wrażenie że coraz więcej lekarzy skończyło studia za kasę dla kasy
ewa dawaj jedno i drugie :-D a widzę mamy co świętować - Franek ma dziś 4 miechy, więc dokazuje chyba jaki on jest siłacz :rofl2:

Ostatnia edycja:
Hejka:)

mamolka chyba zapomniałam ci w końcu odpowiedzień w kwestii tych smoczków - otóż, my mamy smoczki do butelek aventa(bo tych używamy) i są to "2" myślisz że "3" juz bedzie odpowiedniejsza? a od którego ona jest miesiąca?

kciukasy za siostrę aby wszystko poszło szybko, sprawnie i jak najmniej bolesnie :)

smoczki trójki są dla dzieci 3+ m-ca- my też używamy butelek aventu

ja na chwile bo lece na sniadanie i tylk osie do ostatniej strony odniose,

Sarka ostatnio W kupil te kawe! pyyysznaaaa :D najsmaczniejsza z rospuszczalnych jak dla mnie, przypomina mi normalna z ekspresu mniaam a na liscie mam wlasnie kawke do kupienia. Trzymam kciuki za Twoja siostre! hehe nawet nie wiesz jak mi pirgnelo serducho z ekscytacji hehe po wlasnym porodzie na mysl o nowym dzidziolku mam motylki w zoladku :D:D

ja nie mam problemu z 1 procentem bo rozliczam sie tutaj ale gdybym miala go przekazac to przekazalabym pewnie na hospicjum, jakiekolwiek..

Cwietka Arlenke tez nauczylysmy tak ladnie pluc ;:D tzn robic brrrrrr heheh co sie konczy jablkiem na twarzy np ale spoko niech sobie dziecko cwiczy usta :D

Agaj Arlena ma takie same szorstkie plamy i mi pediatra powiedzial ze to nie skaza bialkowa ale alergia pokarmowa(nie wiem czy to to samo hehe) no i mam to smarowac taka mascia dla atopowcow zaraz szuukaaaam o mam

www.aptekaslonik.pl/prod_info.php?c=&products_id=2759&n=a-derma-dermalibour-krem-regenerujacy-antybakteryjny-skora-atopowa-sucha-50ml.html]A Derma Dermalibour Krem regeneruj

dziewczyny Arlena kaszle i kicha, czy jest cos naturalnego co moge jej podac? herbate z lipy czy cos? za tydzien jedziemy do pl i chcialabym powstrzymac chorobe a nie wiem jak:zawstydzona/y: do lekarza narazie nie ma co isc powie ze mam zakraplac nos woda morska i czekac :/ temperatury nie ma.. pomocy!!

Ostatnia edycja:
Sarka - kciuki mocno zaciśnięte:))za łatwy, spokojny, szybki poród i zdrowe dzieciątko:-)

Ewa - życzę powodzenia mężowi i oby wszystko poszło po Waszej myśli!! kciuki:-)

agaj kurczę, współczuję Ci nieporozumienia z facetem, bo w takiej sytuacji, kiedy widzisz, że z dzieckiem coś nie tak, a lekarz zamiast pomóc, to tylko wymyśla - to najlepsze są wspólne decyzje i wsparcie!!!:tak: i co teraz? pojedziesz jednak do innego lekarza? na pewno byłabyś spokojniejsza, gdybyś mogła skonsultować się z innym lekarzem:baffled:

Maciuś dziś (tfu tfu oby nie zapeszyć :)) grzecznie bawi się na macie, nawet zdążyłam wielkie prasowanie zrobić, oczywiście na podłodze :blink: żebyśmy mogli 'pogadać';-):sorry:

dziewczyny Arlena kaszle i kicha, czy jest cos naturalnego co moge jej podac? herbate z lipy czy cos? za tydzien jedziemy do pl i chcialabym powstrzymac chorobe a nie wiem jak:zawstydzona/y: do lekarza narazie nie ma co isc powie ze mam zakraplac nos woda morska i czekac :/ temperatury nie ma.. pomocy!!

Salomii- ona jest za mała na samodzielne leczenie- musisz iść do lekarza. Ponieważ jeszcze dużo lezy a nie umie wysmarkac noska ani porządnie odkaszlność - gluty ściekają na okrzela- a to zapalenie oskrzeli murowwane- i możecie pomarzyć o wyjeździe do PL- bo szpital gotowy!

Jeszcze raz powtarzam - u niemowląt takie np zapalenie oskrzeli może przebiegać bez temperatury- u nas był tylko stan podgoraczkowy!

z zapalenia oskrzeli do zapalenia płuc jeden krok- zapytaj się Aluśki, kbetiny

Ostatnia edycja:
reklama
Do góry