reklama

Grudniowe mamy 2016

reklama
Ja sie czuję zupełnie nieciążowo, ale na początku poprzedniej ciąży też tak miałam.

Ani nie jestem zmęczona, czy śpiąca, ani też nie mam za dużo energii.

Za to o mały włos nie kupiłam już noworodkowej pieluszki wielorazowej.
Ale rozsądek nie pozwolił i poprzestałam na nowych dla synka. ;)
Jestem zakupoholiczką... Już bym chętnie kompletowała wyprawkę, a jeszcze u gina nie byłam nawet. :P

Powoli nadrabiam zaległości w czytaniu starszych postów i nowszych żeby być na bieżąco. Uważam że wątek o gotowaniu jak najbardziej się przyda. Jak i również któraś z mam pisała że jej dziecko nie wszystko może jeść też bym chciała poznać jej przepisy przecież nie wiemy czy nasze dzieci też będą mogły wszystko zjadać?
Ja ogólnie nie mam jakiś jeszcze zachcianek, ani też jakiegoś wstrętu do jedzenia. Może to dlatego że dopiero 5 tydzień z OM wychodzi. W pierwszej ciąży to nie mogłam nabiału co bardzo lubię i herbaty pić oraz drażniły mnie zapachy perfum niektórych.

Kobitki, a powiedzcie mi jeszcze tylko jak to jest z tymi terminami z usg? Bo według wielkości pęcherzyka mam inny i według wielkości maleństwa inny... czy to normalne jest? Gin wczoraj podał przybliżona datę porodu na podstawie Fasolki, ale tak mnie to zastanawiać zaczęło.

Hej dziewcZynki. Ja sie zaparlam i dopoki nie akoncze 7 mies nie kupie nawet skarpetki.

Pisalyscie o wadze w ciazy. Ja w pierwszej najpierw schudłam 7 kg a potem przytylam to co schudlam i jeszcze z 7 mi prZybyło. Okolo 14 bedzie razem . po ciay schudlam 20 kg wiec teraz mam duzo mniej niz przed poerwsza ciąża. Z tym ze ja musze bardzo uwazac na siebie bo mam taki stan przedcukrzycowy a w ciazy zawsze cukrzyce. Za rowno tydz mma obciazenie glukoza to sie okaże.

Hej dziewcZynki. Ja sie zaparlam i dopoki nie akoncze 7 mies nie kupie nawet skarpetki.

Pisalyscie o wadze w ciazy. Ja w pierwszej najpierw schudłam 7 kg a potem przytylam to co schudlam i jeszcze z 7 mi prZybyło. Okolo 14 bedzie razem . Po ciąży schudlam 20 kg wiec teraz mam duzo mniej niz przed pierwsza ciąża. Z tym ze ja musze bardzo uwazac na siebie bo mam taki stan przedcukrzycowy a w ciazy zawsze cukrzyce. Za rowno tydz mma obciazenie glukoza to sie okaże.

Jakie bzdury dwa razy mi sie post dodal?

Anio gratulacje udanej wizyty. Nie zadrwczaj sie myslami o wielkosci pecherzyka. Nie spotkalam sie z tym zeby lekarz po jego wielkosci ocenial termin. Zawsze sie mierzy dzidziula. Zresztą u nas tylko z om wpisują w kartę ciazy i tym sie posługują. Jak duza byla dzidzia i ktory to tydz i dzien ciazy?

Dzidziol ma 0.91cm :) a data się pokrywa z om, czyli 7t mi stuknął wczoraj. Serduszko wali 141u/m - to chyba dobry wynik, co? :) ale tak bardzo się cieszę, że się udało!

Jakie bzdury dwa razy mi sie post dodal?

Anio gratulacje udanej wizyty. Nie zadrwczaj sie myslami o wielkosci pecherzyka. Nie spotkalam sie z tym zeby lekarz po jego wielkosci ocenial termin. Zawsze sie mierzy dzidziula. Zresztą u nas tylko z om wpisują w kartę ciazy i tym sie posługują. Jak duza byla dzidzia i ktory to tydz i dzien ciazy?

reklama
aneta_ck,

Serio wpisują tylko z OM?
Przecież owulacja może być różnie i ten termin nie jakos szczególnie dokładny.
Teraz to już jestem pewna, że podam inny termin swojej miesiączki. Nie będę się tłumaczyć, ani stresować, że mi dziecko młodsze na usg wychodzi.

A tak w ogóle, to dzień dobry wszystkim! ;)

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry